adam Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 dobar je fazon i da u tek skuvane taljatele ubacis kashiku krem sira (filadelfija, abc) i na trakice kidanog dimljenog lososa (ne treba puno, dosta je jak) pa to zacinis (soli, bibera, malo limunovog soka i ko voli mirodjije) i dobro promesas. jako ukusno a ocas posla se napravi. ja tako kad bih pojeo nesto na brzinu a da nije leba i uz leba. 3
ivy Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 mi podgrejali neki curry od bog zna kada...dobar je bio,nismo se otrovali i bila sam srecna sto je upao u pozadinu fridza jer me mrzi da kuvam posle celog dana planinarenja po snegu
aram Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 (edited) bokte, ovo od noja krilce? ne: teleće šnicle 2cm debele, dinstane na malkice mulja skoro dva sata. ni soli nisam dodao, ništa. i prste da poližeš. rukola i klot pirinač uz to. i za desert londonske štanglice, thanks to @Redoran Edited January 10, 2021 by aram 1
renne Posted January 10, 2021 Author Posted January 10, 2021 ja volim da kažem, kada su tako velika, da su od koze 1
munze Posted January 11, 2021 Posted January 11, 2021 Urme. One iranske. Kupujem ih samo za veliki petak i badnji dan. I svaki put kazem sebi, moracu cesce da ih kupujem. I nikad. I tako godinama.Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
Jumanji Posted January 11, 2021 Posted January 11, 2021 One u kartonskoj kutiji? Najbolje su.Ima ih na pijacama kod ovih sto prodaju orasaste plodove, suve vocke, a kupovala sam ih i u Veru. 1
ivy Posted January 11, 2021 Posted January 11, 2021 (edited) kako se spremaju Famis kranjske?berenje ili pecenje? jel mogu da ih pecem u rerni? Edited January 11, 2021 by ivy
aram Posted January 11, 2021 Posted January 11, 2021 17 minutes ago, ivy said: kako se spremaju Famis kranjske?berenje ili pecenje? jel mogu da ih pecem u rerni? može sve. možeš u rerni malo zamašćene nečim, možeš u tiganju bez masnoće, mogu i da se kuvaju. ja neke slične kranjskim ovde kuvam u crvenom vinu za uz onu supu od kestena, ostavljao sam recept. izbockam dobro, kuvam desetak minuta, pa ostavim da se mariniraju do sutra u frižideru, onda na tiho kuvam dok se vino ne redukuje na trećinu, izvadim kobaje i isečem ih na kolutove, pa vratim i pojačam vatru dok se vino ne napravi u lepljivu skramu. 1
Barti66 Posted January 11, 2021 Posted January 11, 2021 (edited) Neki dan sam spremao Famisove prvi put, malo obario, bocnuo, i sa kockicama krompira i blukom na 200° 45-50 min zapekao u rerni...odlično ispalo. Edited January 11, 2021 by Barti66 1
munze Posted January 11, 2021 Posted January 11, 2021 Gde ih kupuješ? Na pijaci zemunskoj, na tezgi. A ima ih i u zdravoj hrani.Послато са SM-J530F помоћу Тапатока 1
Recommended Posts