Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

dobar je fazon i da u tek skuvane taljatele ubacis kashiku krem sira (filadelfija, abc) i na trakice kidanog dimljenog lososa (ne treba puno, dosta je jak) pa to zacinis (soli, bibera, malo limunovog soka i ko voli mirodjije) i dobro promesas. jako ukusno a ocas posla se napravi. ja tako kad bih pojeo nesto na brzinu a da nije leba i uz leba.

• +1 3
Posted

mi podgrejali neki curry od bog zna kada...dobar je bio,nismo se otrovali :D i bila sam srecna sto je upao u pozadinu fridza jer me mrzi da kuvam posle celog dana planinarenja po snegu :D

Posted (edited)

bokte, ovo od noja krilce?

ne: teleće šnicle 2cm debele, dinstane na malkice mulja skoro dva sata. ni soli nisam dodao, ništa. i prste da poližeš. rukola i klot pirinač uz to. i za desert londonske štanglice, thanks to @Redoran

Edited by aram
  • +1 1
Posted

ja volim da kažem, kada su tako velika, da su od koze

• Haha 1
Posted

Urme. One iranske. Kupujem ih samo za veliki petak i badnji dan. I svaki put kazem sebi, moracu cesce da ih kupujem. I nikad. I tako godinama.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Posted

One u kartonskoj kutiji? Najbolje su.
Ima ih na pijacama kod ovih sto prodaju orasaste plodove, suve vocke, a kupovala sam ih i u Veru.

• +1 1
Posted (edited)

kako se spremaju Famis kranjske?berenje ili pecenje?

jel mogu da ih pecem u rerni?

Edited by ivy
Posted
17 minutes ago, ivy said:

kako se spremaju Famis kranjske?berenje ili pecenje?

jel mogu da ih pecem u rerni?

može sve. možeš u rerni malo zamašćene nečim, možeš u tiganju bez masnoće, mogu i da se kuvaju.
ja neke slične kranjskim ovde kuvam u crvenom vinu za uz onu supu od kestena, ostavljao sam recept. izbockam dobro, kuvam desetak minuta, pa ostavim da se mariniraju do sutra u frižideru, onda na tiho kuvam dok se vino ne redukuje na trećinu, izvadim kobaje i isečem ih na kolutove, pa vratim i pojačam vatru dok se vino ne napravi u lepljivu skramu.

• +1 1
Posted (edited)

Neki dan sam spremao Famisove prvi put, malo obario, bocnuo, i sa kockicama krompira i blukom na 200° 45-50 min zapekao u rerni...odlično ispalo.

Edited by Barti66
  • +1 1
Posted
Gde ih kupuješ? 
Na pijaci zemunskoj, na tezgi. A ima ih i u zdravoj hrani.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

• +1 1