Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted

Bas. Kaze u filmu da ima 40 god, sa sve sijedim koje su vec probile, zalisci i celavost.

Posted
9 minutes ago, Bogotac said:

Zadovoljan Dune-om

Sta znam, meni lep na oko, sav je na lenjir i sestar i povrh svega hladan ko svemir. Puno mudrovanja a emocije na pipetu.

• +1 1
Posted

Linch se odrekao svoje Dine a kada ovo gledam na preskok Linchova ispade remek delo

• +1 1
Posted
Just now, Caligula said:

Linch se odrekao svoje Dine a kada ovo gledam na preskok Linchova ispade remek delo

Više iz poštovanja prema Hodorovskom nego što je to bio neki iskren, introspektivni gest. A i jeste remek-delo...  :nobles:

• +1 1
Posted

Ma meni je remek delo oduvek, naknadno procitao da se Linch posipao pepelom

• +1 1
Posted

Bilo mu je žao kroz šta je Hodorovski "prošao", mada se sad (iz silnih dokumentaraca) može dedukovati da je i sam dobrim delom bio zaslužan. Inače sam prestao da ga žalim kad je počeo da pokazuje veliku (i pre svega nepotrebnu) zlobu prema Linču, ali i Vilnevu...

Posted
29 minutes ago, Caligula said:

kad odgledaš ceo film, uporedi mi sa BR2049

Posted

A jel volite BR 2049?

Meni je vizuelno tako genijalan da mu opraštam neke rupe.

• +1 2
Posted (edited)

Meni bio odlican, uz napomenu da ja nisam BR geek, voleo sam taj film, muzika zakiva, ali nije nesto u sta se kunem i nije mi bio pojam tokom odrastanja. Knjige o Dini s druge strane jesu, otuda se malo vise bojim ovog filma.

edit: Jos tome valja dodati da je mizerno mali broj filmova koji su nastali kao nastavak na nesto 20-30 godina staro dobro odradjeno, uglavnom su krsine,  cheesy omazi i rekreacije originala. Ono, od Bill&Teda, preko Trona, Coming to America, raznoraznih Zoolandera i sto drugih. Pa na kraju krajeva, ljudi pokopavaju i Kuma 3.

BR ne spada u tu grupu, uspeli su da odrze neki duh originala, ali da naprave film za danasnju publiku, a ne za one sto su bili mladi 80ih.

Edited by goofs
  • +1 1
Posted
46 minutes ago, Jeremija said:

Više iz poštovanja prema Hodorovskom nego što je to bio neki iskren, introspektivni gest. A i jeste remek-delo...  :nobles:

Linc se odrekao Dine zato sto prema dogovoru sa Dinom De Laurentisom nije imao pravo na tzv zavrsni rez i samim tim nije imao na potpunu kontrolu nad filmom

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
28 minutes ago, goofs said:

Knjige o Dini s druge strane jesu, otuda se malo vise bojim ovog filma.

Ja moram da priznam da sam knjigu 1 čitao tipa godinu i po dana, da me toliko nije držalo, ni malo uvuklo, da je to strašno. Bukvalno sam se na silu naterao da je pročitam do kraja. Ima li nekog sličnog?

Inače obožavam sci fi i nema šta nisam gledao, doduše, nisma toliko aktivan kada su knjige u pitanju. 

BR2049 meni bolji nego original. :whistle:

Posted

Mene je lor kupio kroz igrice :) onda sam pogledao Lincov film (onu kratku verziju) i bio posteno istraumiran, a tek nakon toga iskopao negde prvi knjigu, progutao je bukvalno. Nakon toga bih svakog oktobra isao na sajam knjiga, u nadi da je neko izdao ostale delove ili loveci po antikvitetima Polarisova izdanja. To je sve bilo u nekoj ranoj srednjoj skoli, otprilike idealan period da se kao mladi ljubitelj SFa navuces na nesto.

• +1 1
Posted
2 hours ago, Milošica said:

A jel volite BR 2049?

Meni je vizuelno tako genijalan da mu opraštam neke rupe.

Kakve bre rupe

filmchina