Ras Posted September 23, 2021 Posted September 23, 2021 (edited) On 5.9.2021. at 23:48, chandra said: Jesi gledao original? Celih 13 sati genijalnosti. Kao i knjiga Na Berlin Alexanderplatz imam tek bleda fragmentirana sećanja još iz vremena prikazivanja na TV. U par navrata sam tražio na torentima i odustajao bilo zbog problematičnog izvora, bilo titlova i sl. Nedavno ipak skinem dobar DVD rip Criterion izdanja i počeo sam da gledam. Majko mila, ako zadrži ovaj nivo, biće jedna od najboljih stvari koje sam gledao i moguće najbolja transkripcija nekog romana u filmski/TV medij. Edit: Zateklo me koliko sličnosti vidim u Gandolfinijevom tumačenju Tonyja Soprana i Günter Lamprechtovom Franza Biberkopfa! Edited September 23, 2021 by Ras
Mil@n Posted September 23, 2021 Posted September 23, 2021 (edited) Pošto sam ga prvi put gledao toliko davno da sam zaboravio skoro pa sve, odgledao sam ponovo Dobar Loš Zao. Kakav film... KAKAV FILM! Istvud je kao drvo pored Taka i Angel Eyes-a, kakva dominacija, ovog prvog glumom, drugog pojavom. Kamera, fotografija, ne može bolje. O muzici da ne trošim reči, svi znamo ko je Morikone, ali u sklopu filma, scena, režije, nadrealno je koliko je dobra kohezija vizuelnog i audio događaja. Uh, ma savršenstvo. Momentalno skidam sve od Leonea. Edited September 23, 2021 by Mil@n 2
ultra plasticni Posted September 23, 2021 Posted September 23, 2021 12 minutes ago, Mil@n said: Momentalno skidam sve od Leonea. https://www.discogs.com/artist/15900-Ennio-Morricone?type=Credits&subtype=Writing-Arrangement&filter_anv=0 Tesko
Mil@n Posted September 23, 2021 Posted September 23, 2021 https://www.discogs.com/artist/15900-Ennio-Morricone?type=Credits&subtype=Writing-Arrangement&filter_anv=0 TeskoRekoh Leonea, ne Morikonea... Sent from my Mi 10 using Tapatalk 1
Filozof manijak Posted September 23, 2021 Posted September 23, 2021 Eli Valahova uloga života. Za mene je to jedan od najboljih filmova svih vremena. 4
Milošica Posted September 23, 2021 Posted September 23, 2021 @Mil@n Jesi li gledao Bilo jednom u Americi? Deo kada su klinci je nešto najbolje ikada snimljeno.
gospa buba Posted September 23, 2021 Posted September 23, 2021 Ne. Film se zapravo i ne bavi objašnjenjima, a tu priču (legendu) u filmu uzimam zdravo za gotovo. Nemam saznanja ni otkud Srbija stvaraocima filma, pretpostavljam da je zvučalo dovoljno egzotično. iju kakva rahela ferari :hail:sent from novi mnogo jak bubamoto.
Mil@n Posted September 23, 2021 Posted September 23, 2021 (edited) 1 hour ago, Milošica said: @Mil@n Jesi li gledao Bilo jednom u Americi? Deo kada su klinci je nešto najbolje ikada snimljeno. 3, 4 puta... @Filozof manijak I jeste jedan od najboljih filmova svih vremena, bez ikakvog preterivanja. Edited September 23, 2021 by Mil@n 1
James Marshall Posted September 23, 2021 Posted September 23, 2021 Mene malo guši, od Leoneovih zanatski bolji su mi i Bilo jednom na Divljem zapadu a tek Dobar loš zao. Jednostavno to su (pogotovo ovaj drugi) filmovi idealnog ritma, tempa, bolje mi je gledalačko iskustvo. Jeste da je ovaj jači imenima i ima veću temu, ali na momente mi je naporan, dok bih ova dva mogao gledati i da traju trostruko duže. Više trnaca niz kičmu daju, iako su vesterni, pa kao apriori se smatraju nižom klasom. Ali ima i nečega u toj nepretencioznosti. 1
Sludge Factory Posted September 23, 2021 Posted September 23, 2021 Dodao bih ovaj, meni najdrazi iz trilogije.
mustang Posted September 24, 2021 Posted September 24, 2021 (edited) Nisam mogla da zaspim,. Iskoci mi na netflix the november man... Izdrzala 20min. jutros se budim, osim onog sci-fi sa penom sto je sniman u bg, nista drugo mi se nije svidelo. Kao da su amateri snimali i montirali. Something is off. Cak i glumci ispadnu trecerazredni Edited September 24, 2021 by mustang
duda Posted September 24, 2021 Posted September 24, 2021 Zvezda je rođena sa Lady Gagom. Meni bolji onaj sa Barbarom.
Mil@n Posted September 24, 2021 Posted September 24, 2021 Odgledao sam ponovo Big Fish. U suštini, ne ponavljam filmove osim ako baš ne postoji razlog, uvem sam pre za nešto novo, ali sam iskopao neke remux-e kojih baš nema pa... Šta reći, meni jedan od omiljenih filmova ikada. Barton je ovde u idealnom balansu stvarnosti, mašte, fikcije i svega ostalog.
Ajant23 Posted September 24, 2021 Posted September 24, 2021 Cry Macho (2021) What's the Spanish word for "irony"? Još jedan odlazak Eastwooda. Još jedna poza kakva retko uspe u društvenom kontekstu. Freedom's just on the other side of this hill, kid.
maheem Posted September 26, 2021 Posted September 26, 2021 A Long Day's Journey Into The Night https://m.imdb.com/title/tt8185182/ Pustio u besanoj noci skrolujući ponudu filmova. Potraga kroz lavirint za izgubljenim iz prošlosti. Simboli, predmeti od značaja, dijalozi iz prošlosti poput eha, atmosfera i izgled je mix Wong Kar Waia, Lyncha, Triera i Tarkovskog (voda i ruševine) nešto me je i na Enter The Void asociralo. Krug, ogledalo, leto ili zima, kadar od 40 minuta,...filmčina. 1 1
Recommended Posts