Jimmy Kowalski Posted January 10, 2020 Posted January 10, 2020 Pa imas reference na Poa i gavrana, na Prometeja... To su najociglednije. Koje su tebi reference bile najvaznije?
ToniAdams Posted January 10, 2020 Posted January 10, 2020 (edited) otkud znam, bergmanova persona vrv, rhyme of the ancient mariner, proteus, nebitno sta sve. uglavno gomila stvari koja nas navodi da film tumacimo na odredjen nacin. imam tu nekoliko teorija, al kapiram da su samo meni interesantne. moracu ponoviti naduvan. Edited January 10, 2020 by ToniAdams
Jimmy Kowalski Posted January 10, 2020 Posted January 10, 2020 Da, Dafoe kao Protej je isto ocigledno.. Stvari mozemo da tumacimo na razlicite nacine, jer nijedan od likova nije pouzdan narator (mi sve gledamo iz Pattinsonovog ugla), i tu ostaje pitanje sta se stvarno desilo, a sta je iluzija. Ali u tome je i draz filma..
kipo Posted January 10, 2020 Posted January 10, 2020 Dobro, zar samo toliko? Nema jos kakva trivija za na nas koji nismo gledali?/
maheem Posted January 11, 2020 Posted January 11, 2020 Počasni građanin https://m.imdb.com/title/tt4562518/ Nobelovac na poziv mesne zajednice dolazi u svoje rodno selo. Kamera ko u Đekni doprinosi celokupnom ugođaju. Preporuka
Milošica Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 On 11.1.2020. at 1:36, maheem said: Počasni građanin https://m.imdb.com/title/tt4562518/ Nobelovac na poziv mesne zajednice dolazi u svoje rodno selo. Kamera ko u Đekni doprinosi celokupnom ugođaju. Preporuka Dobar film,mada mi kraj nešto nije legao koliko se sećam. Nego,šta počiniše Pattinson i Dafoe u The Lighthouse Posebno prvi,ne pamtim da sam video bolje odigranu ulogu u poslednjih nekoliko godina.
Zverilla Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 Dobar i tužan film. Rene Celveger me baš prijatno iznenadila (dosad je nisam gledao u ozbiljnoj ulozi)
maheem Posted January 13, 2020 Posted January 13, 2020 The Lighthouse Bog te jeba kakvo remek delo! Pa snimili su film o mom životu sa mamom. Al još veći mindfuck je to da ja sad mami pustim ovaj film ona bi rekla da je film o njoj i njenoj mami.
Nikodije Posted January 13, 2020 Posted January 13, 2020 trapped vrlo dobar. zanimljiv koncept o robinzonu krusou u soliteru u centru grada. dobra kritika danasnje otudjenosti, usamljenosti i zarobljenosti u brutalnim betonskim gradjevinama.
Dankan Ajdaho Posted January 13, 2020 Posted January 13, 2020 Pogledao Ford protiv Ferarija, solidan filmić, vozi lepo. Malo je predugačak, ima nekih 20tak min potpuno nepotrebnih scena. Naravno, malo je previše melodramatično odrađeno a ponešto i patetično (odnos Majlsa i žene mu, npr). Odlično snimljene scene trkanja. Glumci standardni. BTW Spoiler Scena "tuče"njih dvojice je totalni transfer blama.
Recommended Posts