January 10, 20205 yr Pa imas reference na Poa i gavrana, na Prometeja... To su najociglednije. Koje su tebi reference bile najvaznije?
January 10, 20205 yr otkud znam, bergmanova persona vrv, rhyme of the ancient mariner, proteus, nebitno sta sve. uglavno gomila stvari koja nas navodi da film tumacimo na odredjen nacin. imam tu nekoliko teorija, al kapiram da su samo meni interesantne. moracu ponoviti naduvan. Edited January 10, 20205 yr by ToniAdams
January 10, 20205 yr Da, Dafoe kao Protej je isto ocigledno.. Stvari mozemo da tumacimo na razlicite nacine, jer nijedan od likova nije pouzdan narator (mi sve gledamo iz Pattinsonovog ugla), i tu ostaje pitanje sta se stvarno desilo, a sta je iluzija. Ali u tome je i draz filma..
January 11, 20205 yr Počasni građanin https://m.imdb.com/title/tt4562518/ Nobelovac na poziv mesne zajednice dolazi u svoje rodno selo. Kamera ko u Đekni doprinosi celokupnom ugođaju. Preporuka
January 12, 20205 yr On 11.1.2020. at 1:36, maheem said: Počasni građanin https://m.imdb.com/title/tt4562518/ Nobelovac na poziv mesne zajednice dolazi u svoje rodno selo. Kamera ko u Đekni doprinosi celokupnom ugođaju. Preporuka Dobar film,mada mi kraj nešto nije legao koliko se sećam. Nego,šta počiniše Pattinson i Dafoe u The Lighthouse Posebno prvi,ne pamtim da sam video bolje odigranu ulogu u poslednjih nekoliko godina.
January 12, 20205 yr Dobar i tužan film. Rene Celveger me baš prijatno iznenadila (dosad je nisam gledao u ozbiljnoj ulozi)
January 13, 20205 yr The Lighthouse Bog te jeba kakvo remek delo! Pa snimili su film o mom životu sa mamom. Al još veći mindfuck je to da ja sad mami pustim ovaj film ona bi rekla da je film o njoj i njenoj mami.
January 13, 20205 yr trapped vrlo dobar. zanimljiv koncept o robinzonu krusou u soliteru u centru grada. dobra kritika danasnje otudjenosti, usamljenosti i zarobljenosti u brutalnim betonskim gradjevinama.
January 13, 20205 yr Pogledao Ford protiv Ferarija, solidan filmić, vozi lepo. Malo je predugačak, ima nekih 20tak min potpuno nepotrebnih scena. Naravno, malo je previše melodramatično odrađeno a ponešto i patetično (odnos Majlsa i žene mu, npr). Odlično snimljene scene trkanja. Glumci standardni. BTW Spoiler Scena "tuče"njih dvojice je totalni transfer blama.