June 21, 20231 yr 15 minutes ago, napadaj said: u suštini trenutno mi zadnja klupa nije mnogo bitna, osim kad vozim nekoga
June 21, 20231 yr 29 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: glc kupe e taj je za mene Merkao sam ga, ali sam zimus bio na Zlatiboru, i video da ga vozi svakakav polusvet, pa sam ostao veren Toyoti... Jbt, uz te mečke u Srbiji odmah uvale i krst od pola metra na retrovizoru, brojanice i zlatnu lančugu oko vrata... Uz GLE ide i neka izblajhana plavuša bez mozga, rekao bih... :(
June 21, 20231 yr Istina, i u Mitrovici GLE voze/vozili sve sabanjerosi, novokomponovani instant bogatasi.
June 21, 20231 yr Ja sam covek bez ukusa, meni svi ti SUV-ovi isti, jedino moze da prodje Countryman. Na ulici cu uvek pre da se okrenem za skockanim VW Transporterom, Wranglerom i naravno nekim oldtimerom.
June 21, 20231 yr 3 hours ago, bags said: Mercedes je staaaari mercedes samo jos u S klasi. To se najbolje vidi iz tretiranja kupaca... Bolje da ti ne kažem kakav primer ima firma iz branše sa S-klasom. 200k jura koje 85% vremena provodi u servisu. Probali da intervenišu direktno u Štutgartu, odyebani lagano i prepušteni ovdašnjem uvozniku/serviseru kome seva paya. Sad čupaju kose, jbg zajebali se i iskeširali ga u startu.
June 21, 20231 yr 13 minutes ago, Tpojka said: Ne valja pozadi za visoke. nemam nameru da sedim pozadi
June 21, 20231 yr 49 minutes ago, zorglub said: 85% vremena provodi u servisu To bih možda očekivao od nekog random kineza ali od nemca ...
June 21, 20231 yr 44 minutes ago, desboj said: To bih možda očekivao od nekog random kineza ali od nemca ... Osim možda od Made in Japan, više me ništa ne može iznenaditi. Ima doduše i pozitivnih primera, ali se svode na zasebne modele. U svakom slučaju, ako se kupuje nov auto, treba gađati model na izlazu ili blizu istog, sa potvrđenom reputacijom.
June 21, 20231 yr jes vala, poslednjih godina postali pouzdaniji polovnjare od novih, pakao postmoderne
June 21, 20231 yr 8 hours ago, kud u maglu Simoviću said: i e klasi +5 Moje iskustvo je da je Mercedes je i dalje Mercedes u E/GLE i S/GSE klasama (te kupe i sport kupe derivatima istih) sto se tice prostranosti, komfora i inovacija. Ja sam 184cm i 98 kila (a bio sam i tezi) i bez problema ulazlim/izlazim na zadnje sjediste E klase, a o S da ni nepricam. Takodje, moj komsija je ponovo uzeo S klasu, nakon dvogodisnjeg izleta u Audi A8, jer po njegovim rijecima oni jednostavno nisu isti rang, iako su ista klasa. A nisam ni nesto preterano puno BMW sedmica vidio na ulici Ali, Mercedes odavno nije vise Mercedes po pouzdanosti. Jedan od razloga i jesu inovacije, jer ih nemilice trpaju u nove modele (evo bas danas citam o ovoj budalastini sa integrisanjem ChatGPT), dok recimo Toyota to radi obrnuto. Oni kasne po inovacijama (izuzetak je bila hibrid tehnologija) jer je testiranje znatno duze, ali zato ono sto zavrsi u finalnom dizajnu je pouzdano. Evo cak i sa elektricnim modelima kaskaju (mada je to i do strategije, jer Akio Toyoda ne vjeruje u to). Sto se tice usluge i tretiranja musterija, to je uglavnom do individualnih auto-kuca, i izuzev toga sto su preskupi, ja za 20 godina nisam nikad imao problema. Oni ipak drze do renomea jer im se na tome im se zasniva prodaja i Mercedes Benz US me uvijek salje customer satifaction survey i auto kuce su jako osjetiljve na los feedback. Ja sam vece neprijatnosti imao kod Audija i Volva, a najvece kod Honde i VW i ne sjecam se da sam ikada dobio corporate survey kao kod MB.
July 1, 20231 yr Dobio juce na rentacar ovaj Lynk 01 i to ko fol upgrade. Ima dobrih strana kao ubrzanje i preglednost...
July 3, 20231 yr On 1.7.2023. at 12:58, bags said: Dobio juce na rentacar ovaj Lynk 01 i to ko fol upgrade. Ima dobrih strana kao ubrzanje i preglednost... To neka kineska marka?