Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

Pa nije bio neuračunljiv. Da je bio neuračunljiv onda ne bi mogli ni da ga osude.

Granice su 14- do tada nema odgovornosti krivične, do 16 mladji maloletnik, ne moze dobiti zatvor maloletnicki, do 18 stariji maloletnik može i mal zatvor. Od 18-21 mladji punoletnik, mogu mu se pod odredjenim uslovima izreći odredjene mere za maloletnike.

da li si uopste procitao tekst o kome se prica?

da li je tebi normalno da mu se kao olaksavajuce okolnosti uzmu:

- to sto je imao samo 23 godine i 

- to sto je bio u stanju bitno smanjene uracunljivosti?

• Replies 41.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

962

• radisa

812

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ok. Odjavljujem se sa teme...

Samo nastavite...

Sent from my iPad using Tapatalk

Posted

ne razumem sta je problem, lepo sam te pitao. 

Posted

Zašto se zaustaviti na 16. Ukinuti maloletnike kao kategoriju i vratiti smrtnu kaznu. I sudjenje na internetu. Blic pise a komentarima se glasa.

Samo sam rekao da bih pre prihvatio američki pravosudni sistem od kontinentalnog evropskog, nemoj odmah da se vređaš i da vređaš kad smo već kod toga :) Kad si već pomenuo maloletnike, imali smo u prethodnom periodu dva ubistva koje su izvršili osobe mlađe od 14 godina(jedan od njih je zapalio beskućnika ako se sećaš). Kako bi ti to kao pravnik rešio... da ostane status quo, deca se igrala? Pravosuđe nam je u potpunom rasulu, svaki dan čitamo o ovakvim stvarima a ništa se ne mrda sa mrtve tačke.

Posted

Ako sam te uvredio, izvini...

Posted

Samo sam rekao da bih pre prihvatio američki pravosudni sistem od kontinentalnog evropskog, nemoj odmah da se vređaš i da vređaš kad smo već kod toga :) Kad si već pomenuo maloletnike, imali smo u prethodnom periodu dva ubistva koje su izvršili osobe mlađe od 14 godina(jedan od njih je zapalio beskućnika ako se sećaš). Kako bi ti to kao pravnik rešio... da ostane status quo, deca se igrala? Pravosuđe nam je u potpunom rasulu, svaki dan čitamo o ovakvim stvarima a ništa se ne mrda sa mrtve tačke.

To dete od 14 baš nikako i ne zna šta je uradilo, za razliku od nekog od 23.

Posted

Nisam ni mislio da se izjednači 14-to godišnjak sa punoletnom osobom, ali baš da nema nikakve odgovornosti to je meni suludo. I ne bih se složio da neko sa 14 godina ne zna šta je uradio, al već je pričano na tu temu ranije naširoko. Odjavljujem se

Posted

I mene zanima zašto i kako može da se uzima kao olakšavajuća okolnost to da je neko mlad i ima 23 godine (nije ni mlađi punoletnik, što kaže Hamlet). Hamlete, objasni nama, pravničkim tabularazama.

Posted

sasvim sam siguran da i dete sa 14 u potpunosti razume sta radi.

Posted

nemam baš volju da pustim, ali odmah da ukažem™ da su blankito kojones jedna grupa izrazito fašistički nastrojenih mladića

Posted

Убиство у афекту се не може узети као олакшавајућа околност.

Posted

nemam baš volju da pustim, ali odmah da ukažem™ da su blankito kojones jedna grupa izrazito fašistički nastrojenih mladića

Nisu fašisti, samo nacionalisti i rasisti... samo toliko...

Ali bitno je da podržavaju "Levijatan" i vole životinje. Time se prethodno u potpunosti poništava. :fantom:

Posted

koe ti je za dum, livada ili chaj :lolol: