Paul Gompitz Posted January 11, 2023 Posted January 11, 2023 Jel moguce da mamika zabrani da se beba vakcinise u porodilistu?
Max Morlock Posted January 11, 2023 Posted January 11, 2023 ... da mamika zabrani da se beba vakcinise u porodilistu?Takve bih ja roditelje pravo u zatvor na dugo, dugo, a decu u hraniteljsku porodicu...Surovo?Bez surovih mera idioti će zavladati i donosiće zakone prilagođene idiotima. Doduše i nismo daleko od toga...Sent from my phone using their app 2
nenad Posted January 11, 2023 Posted January 11, 2023 55 minutes ago, munze said: jel jos ima ono da ne mozes da upisaesu skolu nevakcinisanu decu? mislim da ne. jedan moj drugar nije vakcinisao decu a idu u skolu. 1
I*m with the pilots Posted January 11, 2023 Posted January 11, 2023 Mislim da se sad vec kod uzimanja porodiljskog novca gleda da li je beba primila vakcine (ne znam da li se to prati dalje po uzrastu i ko to proverava, sluzbenik na blagajni banke ili neko stručan)
makondo Posted January 11, 2023 Posted January 11, 2023 16 minutes ago, nenad said: mislim da ne. jedan moj drugar nije vakcinisao decu a idu u skolu. Mogu ako imaju papir o odlaganju primanja vakcine ( naravno i ovo može da se smuva).
gospa buba Posted January 11, 2023 Posted January 11, 2023 1 hour ago, munze said: jel jos ima ono da ne mozes da upisaesu skolu nevakcinisanu decu? ne mozesh ali pedijatri saradjuju. 1 hour ago, Paul Gompitz said: Jel moguce da mamika zabrani da se beba vakcinise u porodilistu? mamika u porodilishtu ne vidi na ochi da bi pratila shta se deshava, a i prethodno je potpisala papire, znachi samo na ulasku u porodilishte moze neshto da se kurchi, ali joj obichno nije to toga bilivmi. ako ima kad da se aka oko vakcine, on da joj se ne zuri da se poradja deca su na licu mesta vakcinisana sva od chega pishe u trenutnom kalendaru da treba, osim ako izuzetno dete nema neku bolest ili stanje odmah na rodjenju, kada oni ne rade nishta nego momentalno transportuju dalje, a ti dalje se vec svakako ne bave vakcinacijom, nego pedijatar kad mu se dete pojavi u redovnom sistemu. kalendar se naravno menja, pa ima dece koja su legalno primila i dece koja legalno nisu primila. sad kao zemlja sa tuberkulozom na terenu, ne verujem da ce se mnogo diskutovati o pravima. osim to izuzetno, ako bash ne zele tu decu 2
Frank Pembleton Posted January 12, 2023 Posted January 12, 2023 Ja sam sa par ljudi "zahladio odnose" jer su se pravili pametni oko tih vakcinisanja dece.To mi prosto bio "lakmus"...A sarađuju lekari i to vrlo često........shiit has hit the fan. 1
Sandradjer Posted January 12, 2023 Posted January 12, 2023 10 hours ago, munze said: jel jos ima ono da ne mozes da upisaesu skolu nevakcinisanu decu? Kod nas sve moze. To je javasluk. Ova tuberkuloza je primer kuda ce nas to odvesti. Poceli su jos pre korone problemi sa vakcinacijom, a korona je samo to ogolila i ubrzala trend. To je cvrst stav, necu da trujem dete vakcinom protiv toga i toga, znas li nekoga da ima tu bolest i tako dalje, znam pedijatra koji mi je rekao,... Ma sve bi bilo ok da ta osoba ne moze u skolu, fakultet, posao. Neka ide da zivi izolovano. Ugrozena je kategorija dece koja ne sme da se vakcinise iz nekih drugih razloga. Uglavnom, puni su vrtici i skole dece koja nisu uredno vakcinisana 4
Amos Posted January 12, 2023 Posted January 12, 2023 11 hours ago, munze said: jel jos ima ono da ne mozes da upisaesu skolu nevakcinisanu decu? Drugar i žena, YT alumni, nisu mogli da upišu nevakcinisanu decu u državni vrtić pa su platili privatni. Onda su deca prenela ženi boginje, pa je žena žestoko najebala. Sada svi imaju imunitet. 6 2
Max Morlock Posted January 12, 2023 Posted January 12, 2023 1 hour ago, Sandradjer said: primer kuda ce nas to odvesti. 1 hour ago, Sandradjer said: puni su vrtici i skole dece koja nisu uredno vakcinisana Realno, sve je u redu, Srbija dobija tačno ono što zaslužuje 3 minutes ago, Mos said: YT alumni Da bih ti like, ali, znaš, situacija... U svakom slučaju: a bogami i 2
Filozof manijak Posted January 12, 2023 Posted January 12, 2023 7 minutes ago, Mos said: Drugar i žena, YT alumni, nisu mogli da upišu nevakcinisanu decu u državni vrtić pa su platili privatni. Onda su deca prenela ženi boginje, pa je žena žestoko najebala. Sada svi imaju imunitet. Eto vidiš, tako se stiče praaavi imunitet, a ne nekima tamo vakcinama
jorma shparga Posted January 12, 2023 Posted January 12, 2023 2 hours ago, Mos said: Drugar i žena, YT alumni, nisu mogli da upišu nevakcinisanu decu u državni vrtić pa su platili privatni. Onda su deca prenela ženi boginje, pa je žena žestoko najebala. Sada svi imaju imunitet. sad jos tuberkulozu da obave i presli su igricu... 1
Paul Gompitz Posted January 12, 2023 Posted January 12, 2023 Vakcinacija protiv ovcjih boginja nije obavezna.
Taihoskopija Posted January 12, 2023 Posted January 12, 2023 (edited) Kako je ovo super simbolički štambilj za individualni i kolektivni život u Republici Srbiji i bilo kakvu nadu u bilo kakavo kolektivno i individualno ozdravljenje, pošto nepravda melje i razboli i individualno, svi smo bolesni ili ćemo biti, obožavam. ❤️ Edit: XOXO *: *: Edited January 12, 2023 by Taihoskopija 2
Svemir Zeka Posted January 12, 2023 Posted January 12, 2023 Nisam sigurna da ne može da se ne dobije vakcine, na primer te u porodilištu - dođu i mamike i tatike unapred traže.....nažalost, zaboravila sam primer, ali sam čula neke koji su tvrdili da im bebe nisu dobile te prve vakcine. Sad ne mogu da se setim detalja. Takođe i škole upisuju. Kao eto bilo dete bolesno, ovo ono, i krene. Nema tu neke kontrole kasnije ko je dobio a ko nije. Nije obavezna vakcinacija protiv varičela, ali ko zna o kojim boginjama se priča.
Recommended Posts