Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted (edited)

Firma "C&A Moda RS" (matični broj: 20750677) je u fiskalnoj 2021. (mart 2021-feb. 2022) po bilansu uspeha imala prihode od ukupno 26 miliona evra, a u fiksalnoj 2020. od 21 milion evra.

Nabavna vrednost prodate robe po istom dokumentu bila je 17 miliona evra u fiksalnoj 2021, odnosno 16 miliona u 2020.

Edited by vememah
  • Replies 41.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

959

• radisa

812

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

I idemo malo sa likom po medijima, slike sa FB kao dokaz luksuznog života…

• Tužno 2
Posted

Kolika je carina na krpice iz Kine?

Posted
Kolika je carina na krpice iz Kine?
10% na bruto iznos (cena+PTT) do 3.000 jura.

Pa na sve to preko (cena+PTT+carina) još 20% PDV-a.

Da, do 50 jura vrednosti ide samo PDV.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Posted

Kasno videh, zajeb, ovo se odnosi na robu kupljenu radi potrošnje, za robu uvezenu radi dalje prodaje važe carine po tarifnom broju CT, raspon 10-30% bruto vrednosti.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Posted

Onda po teoriji da je sve išlo kroz prodavnice s obzirom na promet ispada da u radnji nisu prodavali skoro ništa sem robe iz Kine.

• +1 2
Posted
6 hours ago, vememah said:

Onda po teoriji da je sve išlo kroz prodavnice s obzirom na promet ispada da u radnji nisu prodavali skoro ništa sem robe iz Kine.

Sto je otprilike jedino logično objasnjenje. Radio je za kompaniju, uvozili fals garderobu iz kine, a prodavali je kao evropsku. On za to dobio pare, država izgubila prihode, firma lepo zaradila, a potrosaci prevareni

• +1 4
Posted
4 minutes ago, Uskebasi said:

Sto je otprilike jedino logično objasnjenje. Radio je za kompaniju, uvozili fals garderobu iz kine, a prodavali je kao evropsku. On za to dobio pare, država izgubila prihode, firma lepo zaradila, a potrosaci prevareni

Što su prevareni, pa kupili su u C&A, znači to je C&A, ko juri marku dobio ju je, ko juri kvalitet, valjda će da proceni, neće samo na osnovu marke da veruje... :happy:

Posted (edited)
6 minutes ago, JozoMujica said:

Što su prevareni, pa kupili su u C&A, znači to je C&A, ko juri marku dobio ju je, ko juri kvalitet, valjda će da proceni, neće samo na osnovu marke da veruje... :happy:

Dobro to sto je neko «snob» i neobavesten ne znaci i da treba da bude prevaren za svoj novac. Za marku bez garancije postoje i saneri i buvljak.

Ajde to su «krpe» sta da je nesto drugo. Mi smo davno ginuli sa dedom stedisom kad kupi grejac za bojler na buvljaku, pa ovaj ode u roku od odmah, a on misli da ce da ustedi.

Edited by Moonwalker
  • +1 4
Posted
10 minutes ago, JozoMujica said:

Što su prevareni, pa kupili su u C&A, znači to je C&A, ko juri marku dobio ju je, ko juri kvalitet, valjda će da proceni, neće samo na osnovu marke da veruje..

+1

To što je država ojađena za neke carine jer roba nije išla via nemačka nego direkt iz Kine je sitnica, sve ćemo to mi živalj u c&a gaćama pozlatiti...

• Haha 1
Posted (edited)

Da li je moguće da su tu robu dalje preko Srbije plasirali i na druga tržišta, EU?

Mislim, kapiram da je zvanično “došla iz EU”, da li su mogli samo tako da je vrate kao neki višak ili šta već? :unsure:
Nema mi nikako logike da im se isplatilo organizovati ceo lanac nabavke posebno za Srbiju.

Edited by mraki
Posted

Meni nije jasno sto bi se C&A petljala u sve to, oni su kao prilicno brend, ali ocito nemam pojma

Posted (edited)

Mnogo toga nije jasno i nema smisla, smešno smo im tržište sa nekoliko radnji i bez online prodaje. Kineska roba verovatno nije identična ovoj iz EU ni po modelima i veličinama, ne samo kvalitetu. To sve iziskuje ozbiljne logističke napore i odstupanje od standardnog lanca nabavke na nivou EU samo zbog našeg malog tržišta…

Edited by mraki
  • Hvala 1
Posted

Koliko razumem fora je da je C&A muljao sa carinom, tj podmtili su ovog sto je uhapsen da robu prikaze kao da joj je poreklo iz EU jer se stimulise uvoz robe koja je evropskog porekla i za tu roba prilikom uvoza ima dosta olaksica, a carina za kinesku robu je daleko skuplja. 

Posted

A kako to mislite c und a nije kineska roba?

Kakva bre evropska roba, koliko se sećam h&m je sve iz bangladeša, pakistana, indije.. Moj utisak o c und a je još gori od h&m.

• +1 5