vememah Posted July 28, 2022 Posted July 28, 2022 (edited) 1 hour ago, mraki said: Ispada da je ovaj radio na svoju ruku, a kopmanija expresno zglajznula… Režimski Informer navodi da je oštetio državu za 6,4 miliona evra i kupio 3 stana od tih para, od kojih 1 u BG na vodi. Quote Aleksandaru J., carinskom agentu kompanije "C&A MODA RS" doo Beograd, koji je uhapšen zbog zloupotrebe ovlašćenja koja je imao Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu privremeno je zaplenilo stan u kuli B Beograda na vodi, dva stana na Novom Beogradu, garaža, a blokirani su i bankarski računi sa njim povezanih lica. Aleksandar J. se sumnjiči da je sačinjavanjem i overavanjem carinsko-finansijske dokumentacije sa neistinitom sadržinom robu iz Kine carinio kao robu "C&A MODA RS" doo Beograd, koja ima odobrenje za pojednostavljeni postupak carinjenja (tzv. kućno carinjenje), a potom sačinjavao lažne carinske deklaracije i neistinito prikazivao vrednost ocarinjene robe. Sumnja se da je na taj način oštetio bužet Srbije i sebi pribavio imovinsku korist od preko 750 miliona dinara. Tako stečeni novac je ulagao u kupovinu zaplenjenih nekretnina, iako je znao da potiče iz krivičnog dela. informer.rs/hronika/vesti/723243/carinski-agent-nekretnine-hapsenje-stanovi-beograd-vodi Edited July 28, 2022 by vememah
vememah Posted July 28, 2022 Posted July 28, 2022 (edited) Iz članka N1: Quote Kako se sumnja, on je radeći u Privrednom društvu “Quehenberger Logistic SRB“ doo Šimanovci, od januara 2019. do septembra 2021. godine, iskorišćavanjem statusa odgovornog lica ovlašćenog za nosioca odobrenja PD “C&A MODA RS“ doo Beograd, sačinio i overio carinsko-finansijsku dokumentaciju sa neistinitom sadržinom, za robu koja je iz Kine dopremana kontejnerski brodom u Luku Rijeka, odakle je posredstvom hrvatskih autoprevoznika transportovana u Srbiju, saopštio je MUP Srbije. A. J. je, kako se sumnja, na graničnim prelazima Batrovci i Šid angažovao špeditere, koji su po njegovom nalogu sačinjavali tranzitne deklaracije u kojima je navedeno da je roba vlasništvo PD “C&A MODA RS“ doo Beograd i korišćenjem statusa tzv. “kućnog carinjenja“, roba je dalje transportovana u Srbiju i isporučena je nepoznatim kupcima. Nakon toga, A. J. je, kako se sumnja, iskoristivši logo PD “C&A MODA RS“ doo Beograd, sastavio 65 lažnih carinskih deklaracija u kojima je unosio vrednost robe u višestruko nižim iznosima od stvarne vrednosti, koje isprave je korišćenjem kvalifikovanog elektronskog sertifikata prosledio u informacioni sistem Uprave carina i tako bez kontrole okončao carinski postupak. Na taj način on je, kako se sumnja, pribavio protivpravnu imovinsku korist i prouzrokovao štetu Republici Srbiji u ukupnom iznosu od 750.562.946 dinara. Edited July 28, 2022 by vememah 1 1
Lezilebovich Posted July 28, 2022 Posted July 28, 2022 Ne kontam sta je radio :( uvozio neku robu lazno je predstavljao ka da je C&A kupac ? I onda carinska faktura otiska u CA i ovi nisu nista skontali ?
Arkadija Posted July 28, 2022 Posted July 28, 2022 Ja sam glupa. Ne razumem ovu šemu i to kako su pare završile samo kod njega. I gde je onda prava C&A roba?
Ratamahatta Posted July 28, 2022 Posted July 28, 2022 4 minutes ago, Arkadija said: Ne razumem ovu šemu i to kako su pare završile samo kod njega. Samo takve i 'apse 1
Mel Posted July 28, 2022 Posted July 28, 2022 1 hour ago, Plajvi said: Samo takve i 'apse Tako mu i treba kad ne zna da deli? 1
mraki Posted July 28, 2022 Posted July 28, 2022 (edited) Teorije nema da je ovo sam radio, bez aminovanja iz vrha bar domaće kompanije, ako ne i matične. Čuj foru isporučivao robu nepoznatim kupcima, pa garantujem da je to roba koju su nam prodavali ovde u C&A radnjama. Uostalom, i način na koji su ekspresno zbisali iz zemlje dosta govori. Edited July 28, 2022 by mraki 5 2
Filozof manijak Posted July 29, 2022 Posted July 29, 2022 Našli žrtvenog jarca (verovatno uz dogovor), biće par dana buke po medijima koja će se brzo zaboraviti, i eto njega na slobodi posle par meseci. 2
Frank Pembleton Posted July 29, 2022 Posted July 29, 2022 Teorije nema da je ovo sam radio, bez aminovanja iz vrha bar domaće kompanije, ako ne i matične. Čuj foru isporučivao robu nepoznatim kupcima, pa garantujem da je to roba koju su nam prodavali ovde u C&A radnjama. Uostalom, i način na koji su ekspresno zbisali iz zemlje dosta govori.Ma da ta "evakuacija" sa lokalnog tržišta dosta govori.Uz kmečanje: nismo mi ništa krivi, mi smo prevareni.Verovatno je centrala proračunala da ostanak može da donese samo dodatnu štetu.....shiit has hit the fan. 3
gospa buba Posted July 29, 2022 Posted July 29, 2022 Ma da ta "evakuacija" sa lokalnog tržišta dosta govori.Uz kmečanje: nismo mi ništa krivi, mi smo prevareni.Verovatno je centrala proračunala da ostanak može da donese samo dodatnu štetu.....shiit has hit the fan.ma naravno, u utorak objavili, u sredu otpustili radnike, u petak zakljuchali radnje da su iznenada hteli na kolektivni godishnji trebalo bi im mesec dana da se organizuju...sent from bash mnogo dobar novi bubamoto 4
Arkadija Posted July 29, 2022 Posted July 29, 2022 Znači on je zapravo pod imenom firme C&A uvozio neku krš robu koju je isporučivao nekome, i na toj razlici u ceni je zaradio. Dok je faktura otišla u finansijsku službu C&A i nikome ništa, niko nije primetio da nigde nema 3000 pari ženskih farmerki, 1000 komada muških košulja isl. Jel da? I onda su oni konstatovali da su oštećeni i siroti zbrisali brže nego da Jusein Bolt trči naOI u Pekingu. 1
Moća Posted July 29, 2022 Posted July 29, 2022 Ne nego je ako sam jha lepo razumeo CA dovlačio robu iz Kine na koju je lepio svoje EU deklaracije kako bi izbegli plaćanje carine.
Filozof manijak Posted July 29, 2022 Posted July 29, 2022 Tako sam i ja razumeo, ovo sve ostalo su pravnologičke akrobacije da se zaštiti kredibiltet firme i za svo sranje optuži jedan čovek žrtveni jarac.
mraki Posted July 29, 2022 Posted July 29, 2022 Tako je verovatno bilo, ali sad kažu da je kineska roba isporučivana nepoznatom kupcu. Ne, nisu nam to prodavali ovde u radnjama.
Popular Post Ayatollah Posted July 29, 2022 Popular Post Posted July 29, 2022 Ovo su ortodoksne gluposti, u ovu priču su bile uključene desetine ljudi. Uostalom, nije on ovo radio za samog sebe, tj. nije on bio uvoznik te robe, već je to radio za nekog ko mu je davao pare za to, i to dovoljno para da kupi te silne stanove. Evo dovoljan je odgovor na dva jednostavna pitanja da vidimo kuda priča vodi - na čije ime se vodila roba kada je prolazila kontrolu hrvatske carine u Rijeci i ko je angažovao hrvatske autoprevoznike da je prevezu u Srbiju. Da ne govorimo da nijedan prevoznik ne bi prihvatio da vozi robu u Srbiju bez da ima već dogovorenu špediciju robe, kakvo angažovanje špeditera na graničnom prelazu za kamion robe. O isporuci robe "nepoznatim" kupcima i unošenju u deklaraciju manje vrednosti robe od stvarno uvezene da i ne govorim. Ovo drugo je moguće isključivo uz saradnju zaposlenih sa Carine, jer i kod kućnog carinjenja Carina može da kaže da hoće da pregleda robu odmah - da ne govorimo kako bi roba u tom trenutku trebala da bude u carinskom skladištu C&A, a tamo ne može da uđe bez znanja C&A i/ili skladištara (ako je bio outsourceovan skladištar, itd.). Suma sumarum, ovo sa N1 je priča za naivne koji nemaju pojma kako ova stvar funkcioniše. 21 1
Recommended Posts