Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

Ma ok, ovo je ono da se privuče pažnja, jasno je to meni. Ali baš je preterano. 

• +1 2
  • Replies 41.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

959

• radisa

812

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Šta je moj dobri Hamlete više pretjerano u ovoj našoj državi. 

• +1 3
Posted

I to što kažeš. 

Posted

Da ga je onomad kupio Dejan Đorđević, ovo ne bi moglo. :dry:

• +1 1
Posted
20 hours ago, Hamlet Strašni said:

Moguće je da Nemci i nisu dozvolili nego je lokalni menadžment muljao. Ne bi bio prvi put da se tako nešto desi.

Sigurno je znao centralni menadžment šta se dešava ovde. Teško da je srpski C&A godinama nabavljao bilo šta van centralnog procurement chaina, koji važi za celu kompaniju zbog niže cene nabavke i logistike na veće količine i u kome se te nabavke i proizvodnja kod dobavljača unapred planiraju, a da centrala to nije saznala. To se danas vidi u SAP-u ili nekom sličnom sistemu vrlo brzo, a i dobavljači bi signalizirali da imaju porudžbine koje iskaču iz globalno dogovorenih smernica. Dakle, ili je nabavljano u centralnom chainu ili je nabavljano van, ali sa znanjem centralnog procurementa. Dodatno, bilo kakve neregularne nabavke bi morali da vide i revizori kod revidiranja finansijskih izveštaja, pa bi to svakako uzbunilo centralu, a ovde niko nije reagovao.

Povrh svega, da je to bila samo neka lokalna muljačina, centrala bi svakako sručila tovar govana na lokalni menadžment i dopustila da ih ovde pokupi policija dok bi oni srali o etici i transparentnosti, i kako ne odustaju od tržišta Srbije, itd., ne bi bežali glavom bez obzira iz Srbije. Biće da se neko u HQ-u prepoznao u ovom sranju i usrao se da ne završi u srpskom zatvoru kada sledeći put bude dolazio ovde. 

• +1 5
Posted (edited)
5 minutes ago, James Marshall said:

onaj ckobu?

Konzorcijum fondova. On je samo bio predstavnik. I oni stock photo likovi. 

Jao, kako je to dobro bilo, moraću da iskopam gde smo pisali… :lolol:

Edited by mraki
  • +1 1
  • Haha 1
Posted
Just now, mraki said:

Konzorcijum fondova. On je samo bio predstavnik. I oni stock photo likovi. 

Jao, kako je tobro bilo, moraću da iskopam gde smo pisali… :lolol:

super je to zajebancija bila, da, istraživanje preko reverse image search, ali njegova faca... :lolol:

• +1 1
Posted (edited)

Evo, odavde negde krenulo, možda i koju sutanu ranije… :rolf:

Edit: ali najjače što je povod za ceo cirkus bio dokumentarac o lažnoj diplomi Neše Sline, da se ne baca ljaga na ministra… that didn’t age well. :dry:

Edited by mraki
  • +1 1
Posted

Sigurno je znao centralni menadžment šta se dešava ovde. Teško da je srpski C&A godinama nabavljao bilo šta van centralnog procurement chaina, koji važi za celu kompaniju zbog niže cene nabavke i logistike na veće količine i u kome se te nabavke i proizvodnja kod dobavljača unapred planiraju, a da centrala to nije saznala. To se danas vidi u SAP-u ili nekom sličnom sistemu vrlo brzo, a i dobavljači bi signalizirali da imaju porudžbine koje iskaču iz globalno dogovorenih smernica. Dakle, ili je nabavljano u centralnom chainu ili je nabavljano van, ali sa znanjem centralnog procurementa. Dodatno, bilo kakve neregularne nabavke bi morali da vide i revizori kod revidiranja finansijskih izveštaja, pa bi to svakako uzbunilo centralu, a ovde niko nije reagovao.

Povrh svega, da je to bila samo neka lokalna muljačina, centrala bi svakako sručila tovar govana na lokalni menadžment i dopustila da ih ovde pokupi policija dok bi oni srali o etici i transparentnosti, i kako ne odustaju od tržišta Srbije, itd., ne bi bežali glavom bez obzira iz Srbije. Biće da se neko u HQ-u prepoznao u ovom sranju i usrao se da ne završi u srpskom zatvoru kada sledeći put bude dolazio ovde. 
meni se sve vreme chini neshto tako (mada ja ne umem u korporacije ich),kao da njima srbija superzgodna siva zona za sve, da mogu da petljaju sve shto ne moze ni kod kuce ni u periferijama unije i da im lepo zmure dok treba. i da je to nasha osnovna pozicija na slici, nikad unutra, uvek dovoljno sivo,.a lichi na legalno ...
i koje su shanse da su nashi ovo autentichno otkrili, posle samo 7 godina? unsure.gif

sent from bash mnogo dobar novi bubamoto

• +1 2
Posted
1 hour ago, James Marshall said:

i odsjeka za DJ-eve. 

Mothers Day Lol GIF by reactionseditor

25 minutes ago, gospa buba said:

i koje su shanse da su nashi ovo autentichno otkrili, posle samo 7 godina? unsure.gif

Velike. Ne samo posle 7 no i mnogo pre. 

Posted

Da budem iskrena ...

Ič me ne zanima poslovanje C&A.

Ali imaju divne modele pantalona za žene iz kategorije "ja sam niska za moju težinu".

• +1 1
  • Haha 1
Posted

jel neko zna nešto više o ovome:

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/olenik-svestenik-spc-nikolaj-stamatovic-u-posedu-snimaka-orgijanja-sa-decom/

deo članka:

Jovanović je, inače, autor knjige „Ispovest kako smo ubili Boga“ o pedofiliji unutar crkve u kojoj optužuje pokojnog poglavara SPC u Crnoj Gori Amfilohija Radovića i tadašnjeg episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija Mićovića da su godinama prikrivali episkope pedofile i sveštenike te crkve, koji su uništili život desetinama dečaka i devojčica koji su, listom, spas od ličnih, porodičnih tragedija potražili u crkvi, a umesto toga postali žrtve brutalnih zločina.

U razgovoru za Pobedu Jovanović je tvrdio da je pokojni Radović decenijama znao za slučajeve pedofilije, ali je ćutao.

Njegov advokat Aleksandar Olenik ranije je kazao Pobjedi da je mnogo dece u poslednjih deset i više godina javno izašlo u medijima sa svojim pričama o tome što su proživeli i doživeli, ali da je ono što ljudi uglavnom ne znaju da je bilo pokušaja da se pokrenu postupci za svo to vreme i da postoji veliki broj dokaza koje su, kako je kazao, normalni ljudi unutar SPC, i van nje, prikupili i pokušali da iskoriste u tužilaštvu da zaštite decu.

„Međutim, pored toga što je država Srbija zaštitila pedofile, a žrtve gurnula dalje u mizeriju i bedu, unutar same crkve su navodno vođeni neki istražni postupci po njihovom kanonskom pravu. Za te postupke je bio zadužen sadašnji mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije. Zbog toga mi osnovano sumnjamo da je i on u saizvršilaštvu, odnosno da je učestvovao u sakrivanju zločina.

Da je znao i imao većinu dokaza koje mi posedujemo, a umesto da je pred crkvenim sudom kaznio one za koje je apsolutno utvrđeno da su pedofili, on je doneo odluku da nije bilo pedofilije i, ono što je još gore, uzeo je te, bukvalno pedofile, i prebacio ih u Crnu Goru, pod svoju jurisdikciju, da ih dodatno zaštiti od, ionako neefikasnog, srpskog pravosuđa“, kazao je Olenik tada za Pobjedu.

Sveštenika Stamatovića, tada igumana Manastira Zlateš, crnogorska policija je uhapsila u leto 2020. zbog neposedovanja ličnih dokumenata i boravišne dozvole. Sud za prekršaje mu je izrekao novčanu kaznu i izdao rešenje o napuštanju Crne Gore i zabranu ulaska od godine. Srpski tablodi to su, u jeku litija koje je organizovala Crkva Srbije u Crnoj Gori, predstavili kao progon Srba i sveštenika.

Stamatović je hapšen i u Beogradu.

Kako su tada izveštavali mediji, uhapšen je ispred Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve u septembru 2013.  zbog pokušaja da proda kompromitujući snimak bivšeg vladike Vasilija Kačavende sa četvoricom mladića.

Bivši đakon Jovanović je pre dve godine u jednom od medijskih nastupa svedočio da je crkveni vrh želio da skloni Stamatovića iz crkve, ali da je bio problem u tome što je on imao snimke i filmove vladika koji opšte sa decom.

Razmišljam, kako mi je ovo ranije promaklo, da se ne sećam da se o ovome pričalo...

• Tužno 1
Posted

ne sjecam se ni ja. btw, govoreci o prikrivanju svega i svacega, a i u dosluhu sa drzavom, pop iz mog hercegnovskog komsiluka je pokosio kolima nekoga pa je dobio prekomandu za srbiju umjesto da sudski odgovara. 

• Tužno 1
Posted

vidim sad snimke kakav haos u prodavnicama canda