Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, Filozof manijak said:

@djordje geprat

Imaju - Vesića :Jova:

ne može vesić da bude zajednički imenitelj. nikako.

2 hours ago, morgana said:

Prethodno Srbija mora da se decentralizuje, a decentralizacija dolazi odozgo, ne odozdo. Tek poslije moze takav sistem da se proliferuje bottom up.

srbija je bila decentralizovana u finansijskom smislu,postojali su opštinski i republički porezi a onda je DOS udovoljio dinkiću da sve pare preko PDV idu republičkoj kasi i da se deli po ćef sistemu. opipljiv dokaz je čankovo pižđenje sa :"di su naši novci". a bez para nema ni poboljšanja uslova života.

2 hours ago, pbg12345 said:

Samo je slabo ko spreman to da primeni na sebi ili da posavetuje svoju decu da to urade, vec se obicno govori o nekim drugim ljudima kao da su brojevi

Sustina je da je za vecinu nas obicnog sveta zivot u srbiji patnja, a opet za dobar deo te vecine najmanja patnja u beogradu

Jer beograd na prvom mestu nudi poslove a onda i brojne druge stvari na visem nivou nego ostatak ove tuzne drzave skolstvo, zdravstvo itd itd

I sve to mi svi jako dobro znamo, ali opet eto poneko ima potrebu da provuce kako bi bilo dobro da se neki drugi ne dosele, jer srbija...

lično, svoje potomstvo i njihove partnere sam posavetovao da idu negde gde je bolje. oni ne žele da idu. drugo, mene lično ne zabrinjava niti me ugrožava bilo čiji dolazak u srbiju ili beograd. ipak, šire gledano, za srbiju ne bi bilo dobro nikakvo udruživanje, pripajanje ni sa kim. po ovom pitanju nisam spreman da vodim bilo kakvu raspravu ni sa kim. srbija treba da ostane u ovom faktičkom obliku.

jedan moj prijatelj se čudi razlogu dolaska ljudi iz provincije u beograd, da dobijaju siću za rad u kiosku pekari ili negde na crno i plaćaju smeštaj i hranu. odgovaram mu da je stvar u nadanju boljem, da ovde ipak ima više para, plate primaju oni iz budžeta.......... tu smo saglasni.

no zajeban je život ovde. da radim, saglasićeš se, uz 8 sati rada trebalo bi mibar 2 sata za transport. živce bi pogubio čekajući na kasi, na autobuskoj stanici.... uostalom, šta pričam, znaju svi ovde. ovako u penziji kada odem u aranđelovac, lazarevac u kupovinu vidim opušteniju populaciju. 

drugo pitanje je zašto

• Replies 40.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

954

• radisa

804

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)
5 hours ago, pbg12345 said:

Da, taj perlez je odavno na glasu u tom smislu

Zasto nemam ideju

Ma jok.To mi zaludjeni ribolovci.Perlez,Knicani (jebes Titel)

U perlezu se Begej uliva u Tisu ,Nizvodno 6km Tisa u Dunav.

Odlicna mesta za nas ribolovce.Doduse u Perlezu sve strujarosi i mrezarosi,i pijani Pista ribocuvar koji od rakije ni reku ne vidi.

Edited by Блок_64
Posted
3 hours ago, pbg12345 said:

ne bih znao, nisam fan, ali vidim ima upucenih :)

koliko mi je poznato "nogu je povukao" cane partibrejker i onda je narednih godina jos nekoliko javnih licnosti pominjalo perlez kao prebivaliste/boraviste

moguce da mi je licni utisak pojacalo sto sam u nekom trenutku pre 10ak godina znao vise ljudi iz perleza nego ne znam, zrenjanina npr

Ma kavi veruj mi,za 12 000 evra kupujes kucu od 80-90m2

Posted

Cane živi u Zrenjaninu, ne u Perlezu, a i Vranjković se preselio iz Beograda u ZR pre nekoliko godina.

Posted

aj recite mošorincu da je breg titelski, odmah radi brica :D:D:D

Posted

Kaže se "nevin k'o Petra Cvijić"

Posted
9 minutes ago, gospa buba said:

pa kad nije kriv.

sent from bubamoto

pa to, realno

Posted

shto detetu neko zivot da upropasti dry.png

oh wait.

mislim.

sent from bubamoto

Posted
40 minutes ago, renne said:

Poništena presuda Mitroviću

jel se ide na ponovno suđenje, ili je to to?

Posted
14 hours ago, nisam ja said:

Mada slankamen je tolko otrovan da je veliko pitanje što bi tamo neko išao. Tj kad se spuštaš u stari je stvarno morski doživljaj. 

U kom smislu? Sta se desilo/desava tamo?

Posted

pa kad je krv.

sent from bubamoto

+1
krv ne mozes pretvoriti u vodu

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Posted
4 minutes ago, I*m with the pilots said:

U kom smislu? Sta se desilo/desava tamo?

Voćarski kraj. Prska se toliko intenzivno da je voda i zemlja prezasićeni. I pčele biju. 

Posted
1 hour ago, Filozof manijak said:

jel se ide na ponovno suđenje, ili je to to?

ponovno suđenje za izazivanje opasnosti, delo nepružanja pomoći zastarelo