aram Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 aman, ja rekoh vec - pricam o onima koji se drze pravila. koja sigurno ne dozvoljavaju odsecanje kljova poluzivim slonovima niti lov na zirafe. to o cemu vi pricate su kriminalci, ne lovci. Link to comment
rajka Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 aman, ja rekoh vec - pricam o onima koji se drze pravila. koja sigurno ne dozvoljavaju odsecanje kljova poluzivim slonovima niti lov na zirafe. to o cemu vi pricate su kriminalci, ne lovci. ovo nema veze sa onim sto sam ja rekla. Rekla sam da je ljudima nelagodno kada neko uziva u ubijanju. da li ubija slonove i zirafe ili zeceve nisam spominjala. Link to comment
ToniAdams Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 pa rekao si i da je apsolutno nebitno zasto neko ubija zivotinje. ne? Link to comment
aram Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 pa zaista mi se cini preteranim da ulazim u svacije razloge. ono sto je bitno je da se drzi pravila. Link to comment
ToniAdams Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 pa to sto se neko drzi pravila, znaci samo da se drzi pravila, i nista vise. upravo su valjda razlozi zbog kojih lovi ono sto govori nesto o toj osobi. Link to comment
aram Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 a sta govori, da je potencijalni ubica ljudi? Link to comment
ToniAdams Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 ako ide u lov iz zadovoljstva, sto se mene tice, svakako je veca mogucnost da u odredjenim okolnostima ubije i coveka, da. Link to comment
levi Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 Nisu psihopate, bar nisi svi. Prelakim lepljenjem etiketa se nista ne dobija I teze se identifikuju prave psihopate Svakako nisu normalni, ako su u stanju da oduzmu život, da bi sebe zabavili jedno pre podne. Šta je to, koji je to poremećaj u proceni važnosti sebe i svoje dokolice i tuđih života. Ok, ima i većih i još opasnijih ludaka, nije to neko opravdanje Link to comment
aram Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 @toni ovaj, ne znam kako to pazljivije da ti kazem - to je budalastina. jednog jedinog lovca sam zaista dobro poznavao u zivotu, svog pokojnog ujaka. redovno je isao u lov, a za tih dvadesetak godina znam da je ubio jednu lisicu, u tetkinom dvoristu, desetak zeceva i fazana i jednu divlju svinju. nikad nije ubio srnu ni jelena, ali je zato bar 5-6 puta u toku zime, kad se sve zaledi pa ne mogu da dodju do hrane, isao u sumu da ih hrani. Link to comment
ToniAdams Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 moj je idol, sta da ti kazem. jedina budalastina je to sto ti one koji lov iz zadovoljstva osudjuju nazivas licemerima. licemerje bi bilo da neko sere po radnicima u klanicama, na primer. Link to comment
Meazza Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 (edited) ako ide u lov iz zadovoljstva, sto se mene tice, svakako je veca mogucnost da u odredjenim okolnostima ubije i coveka, da. Svakako nisu normalni, ako su u stanju da oduzmu život, da bi sebe zabavili jedno pre podne. Šta je to, koji je to poremećaj u proceni važnosti sebe i svoje dokolice i tuđih života. Ok, ima i većih i još opasnijih ludaka, nije to neko opravdanje Jako je vazno da se naglasi da se misli na ubijanje iz zabave (sporta) kao primarnog motiva. Mislim da se tu ne razumete sasvim sa aramom. Dakle, odrzavanje ravnoteze i otklanjanje opasnosti tu ne spadaju. Edited May 19, 2015 by IndridCold Link to comment
ToniAdams Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 hvala ti prevodioce, ali aram je veoma jasno napisao da su potpuno nebitni motivi zasto neko ubija zivotinje. Link to comment
Meazza Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 Vidis da pokusavam da mu napravim odstupnicu. Link to comment
nenad Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 Vidis da pokusavam da mu napravim odstupnicu. a sto bi mu pravio odstupnicu? bolje probaj da je napravis toniju. Link to comment
Recommended Posts