Amelija Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 ja to razumeh da bi više bi volele da je situacija sama po sebi (koliko-toliko) harmonična nego da upadaju u neharmoničnu situaciju i rešavaju je otvorenim sukobom pa onda kad vide neharmoniju prosto pobegnu bwt i ja bih više volela da sam neko ko fizički izgleda kao da može nekoga da bije (pa me garant ne bi "nervirao" onaj bezveznjaković sinoć u liftu i ne bi me smarali kontrolori u prevozu (to se meni nije desilo ali vidim na predmetnom topiku da muškima ne traže karte a redovno izbija frka sa ženama) ali ne i nužno da se zaista bijem (nego samo u funkciji da me jednostavno izbegavaju) Link to comment
Prospero Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 Naučnici prvi na spisku za otpuštanje? Izvor: N1info Autor teksta: Jovana Štetin I ono malo mladih naučnika što je ostalo u Srbiji, sada se suočava sa potencijalnim otkazom. O tome su ih nadležni u Ministarstvu prosvete obavestili u sredu na sednici skupštine Zajednice instituta. Objašnjeno im je da obaveza proističe iz odluke Vlade na zahtev Međunarodnog monetarnog fonda, a dobili su formular u kome insituti treba da popišu sve zaposlene. "I do sada je bilo minimalnog ulaganja u nauku, a ovo će dodatno ugroziti istraživanja i realizaciju doktorskih disertacija na institutu. Već dvoje ljudi je u skorije vreme otišlo u inostranstvo" kaže Dejan Maletić, saradnik na Institutu za fiziku. U Srbiji nauka umire, minorna sredstva iz budžeta Oni koji su ostali deo su mera štednje - rečeno im je da do juna treba da ih bude 6,5 odsto manje, a spremne su im i otpremnine - 200 evra po godini radnog staža. "Niko ne gleda na konsekvence, donose se onako opšte odluke. Ja razumem zašto. Čim mi otvorimo vrata za izuzetke, svi su izuzetak. Ali ipak moraju neke stvari da se osmisle, moraju da se regulišu uloga nauke i uloga naučnih instituta u ovoj zemlji", ističe predsednik Zajednice instituta Srbije Zoran Petrović. Naučnici traže svoju ulogu, a bivši naučnik, sada ministar Srđan Verbić ne odgovara na naša pitanja.... U Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave demantuju da će otpuštanja biti linearna i tvrde da trenutno sva ministarstva prikupljaju samo podatke o zaposlenima, uz jasan rok do kada taj posao treba da bude gotov. "Rok koji je dat je 22. februar i mi očekujemo da u toku narednog meseca pripremimo zakon kojim će se ova oblast urediti i onda krenuti u drugu fazu optimizacije, nije drugačije moglo da se desi", kaže za N1 Vidosava Džagić iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. dosta se jeo lebac za džabe ... Link to comment
topuzina Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 (edited) ja to razumeh da bi više bi volele da je situacija sama po sebi (koliko-toliko) harmonična nego da upadaju u neharmoničnu situaciju i rešavaju je otvorenim sukobom pa onda kad vide neharmoniju prosto pobegnu Da, da. To sam hteo reći. Žene cene harmoniju u grupi više nego muškarci. Naravno, u proseku. -_- Recimo, ja se svađam samo kad me priteraš uza zid, inače sve cile-mile. ^_^ Edited February 13, 2015 by topuzina Link to comment
Notorious Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 Onda uopšte ne razumem poentu tvog komentara, pošto se ne radi o tome šta bi volele, nego o konkretoj situaciji koja nije harmonična i žena se ne oseća kao deo grupe. Shanov post se odnosio na reagovanje u takvim okolnostima. Nebitno, u stvari, ne moram ja sve da razumem. et Prospero Upravo se prebrojavamo oko tih 6,5%, bojim se da će prvi na udaru, posle administracije, biti mlađi naučnici. Link to comment
MancMellow Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 dosta se jeo lebac za džabe ... antidržavna vlast. prosto. Link to comment
Notorious Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 antidržavna vlast. prosto. A šta smo mi? Link to comment
MancMellow Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 PPP? Vlast u senci. Link to comment
Notorious Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 Mislim na nas koji pasivno posmatramo tu antidržavnu vlast dok veselo urušava sve što se može urušiti. Sa glavama u sopstvenim zadnjicama. Link to comment
MancMellow Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 neodgovorni građani. tu računam i sebe, normalno. štaviše tu najpre računam nas društvenjake. Link to comment
Notorious Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 Uopšte nije važna pripadnost nekoj od grupacija, svi smo pognuli glave i samo se dovijamo kako da opstanemo u ovom haosu. Fakulteti i instituti potiru smisao svog postojanja kolaborirajući s vlastima na sopstvenu štetu ili se praveći mrtvi. Link to comment
topuzina Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 (edited) Onda uopšte ne razumem poentu tvog komentara, pošto se ne radi o tome šta bi volele, nego o konkretoj situaciji koja nije harmonična i žena se ne oseća kao deo grupe. Shanov post se odnosio na reagovanje u takvim okolnostima. Nebitno, u stvari, ne moram ja sve da razumem. Moja poenta je bila da, pošto žene ne vole konflikt, one ga izbegavaju tako što si nađu manje konfliktne situacije, tj. ne idu u computer science. Neću ni da pričam o tome da se osećaju threatened/misunderstood/undervalued; to se podrazumeva. (Pri tome, naravno, govorim u proseku, ali prosek nas u ovoj diskusiji i kolje.) Edited February 13, 2015 by topuzina Link to comment
topuzina Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 Uopšte nije važna pripadnost nekoj od grupacija, svi smo pognuli glave i samo se dovijamo kako da opstanemo u ovom haosu. Mi smo utjekli, dakle dođe mu isto, samo konstruktivnije iz ličnog ugla -_-. Link to comment
Indy Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 ako pogledas sa kakvim gadostima moraju da se nosi ljudi u npr. Srbiji pa i u gomili drugih zemalja Po toj logici nikakav razgovor niocemu nema smisla, posto je sve luk i voda u odnosu na npt cinjenicu da se neki dan udavilo 200 ili 300 africkih izbeglica u pokusaju da se domognu Evrope. Meni recimo bas zanimljivo zasto zene nece programiranje, dosad jos nisam cuo dobro objasnjenje (ovo sa bojz klabom me nije preterano kupilo - bez obzira sto verujem da u tom ima istine). Link to comment
MancMellow Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 Uopšte nije važna pripadnost nekoj od grupacija, svi smo pognuli glave i samo se dovijamo kako da opstanemo u ovom haosu. Fakulteti i instituti potiru smisao svog postojanja kolaborirajući s vlastima na sopstvenu štetu ili se praveći mrtvi. Agreed Link to comment
Notorious Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 (edited) Moja poenta je bila da, pošto žene ne vole konflikt, one ga izbegavaju tako što si nađu manje konfliktne situacije, tj. ne idu u computer science. Neću ni da pričam o tome da se osećaju threatened/misunderstood/undervalued; to se podrazumeva. (Pri tome, naravno, govorim u proseku, ali prosek nas u ovoj diskusiji i kolje.) Sad mi je jasno, Shanov post se odnosio na žene koje već rade u toj oblasti a ja se uhvatila za njega ko pijan plota :) Mi smo utjekli, dakle dođe mu isto, samo konstruktivnije iz ličnog ugla -_-. Ne dođe na isto, mi smo ostajanjem prihvatili i deo odgovornosti za ovo mučeno društvo u kome živimo. edit: brljoka Edited February 13, 2015 by Notorious Link to comment
Recommended Posts