Jump to content
IGNORED

Musko-zensko prijateljstvo - mozno ili nevazmozno?


Milogled Bluff

Dodjimo zajedno do istine  

78 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

  • Replies 898
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Indy

    67

  • Turnbull

    49

  • Amelija

    42

  • Aineko

    33

Top Posters In This Topic

Vrhunska pametnica i nevidjeno interesantno bice, ali ni sekunde ga nisam gledala kao muskarca. Ali nije to zato sto se ja palim na neke fizicke atribute koje oni toboz nisu imali, jer se ja stvarno palim samo na pametnice (u najvecem broju slucajeva), nego je to eto tako...Ma mislim, imam gomilu primera.
Ako te gleda kao druga, nema 'leba pa makar ti bio ne znam koliko napaljen, iako to svakoj prija, blablabla.
nemam pojma o cemu tacno pricate al cisto da odrzim razinu diskusije - ja kad nekog upoznam, nakon bukvalno 5 minuta znam da li bih ikad (teoretski, spram okolnosti) ili nikad s njim :D. i to tako uvek bude, nikad al nikad mi nije neko posao seksi s vremenomtako funkcionise i moja najbolja frendica..
Ovo sam čuo već par puta, a bio i na receiving end istog razmišljanja. Šta uradiš u prvih pet minuta, to ti je. Šta god uradio ili ne uradio u godinama nakon toga je bespredmetno. Okrutno. Veoma okrutno. :cry:
To je pravilo pet minuta. U stvari i manje. I tu viši misaoni procesi ne rade skoro ništa, manje više sve se odvija na fizološkoj razini. To bukvalno znači "omirisati" nekoga. Hemija se (opet bukvalno) ili slaže ili ne.Ako su potencijalni partneri prošli test feromonske kompaktibilnosti, tek onda postoje preduslovi za dalje.
:lolol:Ta muvanja na blic su mi uvek super! Ne znam dal je iko ikad tako nešto smuvao, i uopšte mi nije jasno kako jedna takva neadaptivna osobina opstaje uprkos evoluciji. Uvek mi smešno kad shvatim da prisustvujem nečemu takvom, na ulici, u gradu, kafiću, itd. Nekako je i ljupka ta vera u neograničenu moć reči, da ne govorim o hrabrosti i spremnosti da se izložeš neuspehu i podsmehu.
Prvo, ako ti se neko nepoznat svidi, ukoliko ne iskoristiš priliku, ma kako mala izgledala, druga ti se više najverovatnije neće ni pružiti. Hoćeš li ponovo sresti tu devojku u redu/busu/prodavnici/bioskopu, itd?Dakle, ako mi se neka žena zaista svidi, prilazim.Drugo, tu nije potrebna nikakva specijalna hrabrost, već samo da znaš šta želiš.Treće, neuspeh kao i uspeh neće promeniti baš ništa ni u poimanju stvari generalno, ili si siguran u sebe ili nisi, korpa više ili manje ne čini nikakvu posebnu razliku, niti ću da dobijem niti da izgubim na samopouzdanju.I poslednje, ono o podsmehu mi je potpuno besmisleno, krećem od premise da joj nudim nešto lepo, odbijanjem jednino može da izgubi, tako da definitivno nisam ja taj kome se treba podsmevati.
Inače, možda sam se već žalio, ali da se požalim još jednom. Ja imam nekoliko singl drugova, zdravih, prvih, fakultetski obrazovanih (uglavnom), pametnih i intelektualno radoznalih, za koje cenim da su poslednji put imali devojke pre nego što je iziš'o Batman Begins. Ne znam kako da im pomognem. Ali poenta je ovde da je neki društveni mehanizam tu zaribao, nije u pitanju samo lična stidljivost ili nesnalažljivost ili ne znam ni ja šta.
Na kakav društveni mehanizam misilš (ozbiljno)?Do njih je, nema to veze (makar po meni) sa bilo čime generalnim. Individualni fejlovi.
Link to comment
Nema dalje. Želja mi je da upoznam Lakija, da nam se poklope kockice hemije i da se jebemo. Ne bih da posle žalim za propuštenom prilikom.
Sviđaš mi se.Ja ću te upoznati.
Link to comment
:lol:afkors, ponajbolje da nam je seksi jedna jedina osoba od svih koje poznajemo. jedino drustvo ne gleda blagonaklono ako su u pitanju clanovi primarne porodice, ali to je po meni samo malogradjanstina
cekajte vas dvoje - je l pricamo o segsi kao "mislim da super izgledas" ili segsi kao "ne mogu da te izbacim iz glave i kad sam u tvom drustvu ne mogu da mislim niocemu drugom!"? ako je ovo drugo, nema sanse da tu bude nekog prijateljstva (pricam za sebe) - ja u takvoj situaciji flertujem na autopilot, nesvesno. stavise, moj problem je (bio; izgleda da prolazi s godinama) sto sam ja kad su emocije u pitanju jedna obican thrillseeker. ono, zavodjenje zavodjenja radi, zaljubljivanje zaljubljivanja radi. seks je tu cak bio sekundarna pojava do koje cesto nije ni doslo - mene je uglavnom zanimalo to uzbudjenje. ali ito je sasvim dovoljno da onemoguci prijateljstvo.
To je pravilo pet minuta. U stvari i manje. I tu viši misaoni procesi ne rade skoro ništa, manje više sve se odvija na fizološkoj razini. To bukvalno znači "omirisati" nekoga. Hemija se (opet bukvalno) ili slaže ili ne.Ako su potencijalni partneri prošli test feromonske kompaktibilnosti, tek onda postoje preduslovi za dalje.
znala sam da mi culo mirisa ne radi kako treba... zato su cesto 'visi misaoni procesi' morali da preuzmu ulogu decision maker-a.ne zaustavlja se bas sve na tom instiktivnom nivou.
Link to comment
ne zaustavlja se bas sve na tom instiktivnom nivou.
On je osnova za sve ostalo. Odnosno, osnova za uspešnu seksualnu vezu.Konkretno, kad god nisam poslušao "nos" zajebao sam se. Najgori seks u životu imao sam sa jednom od par fizički najatraktivnijih žena koje sam upoznao. Jer jednostavno nije bilo "klika" na tom, primarnom nivou, ali sam išao dalje jer je estetski vrhunski izgledala. No džaba bilo konja vranih...
Link to comment
seks je tu cak bio sekundarna pojava do koje cesto nije ni doslo - mene je uglavnom zanimalo to uzbudjenje. ali ito je sasvim dovoljno da onemoguci prijateljstvo.
znači klala si vola ( ^_^ ) za pola kileumetničku fotografiju mesa. C,c,c,c...
kako "zaključavaj"? pa sa time je otvoren.
Link to comment
znači klala si vola ( ^_^ ) za pola kileumetničku fotografiju mesa. C,c,c,c...
sto? pa ja sam uglavnom dobijala sta sma trazila :P (nije se uvek zavrsavalo dobro po mene, ali svaki adrenalin junky mora da izdrzi po koji prelom, ne?)
Link to comment
^^sad jos manje razumem - kakve veze imaju feromoni sa seksualnim umecem? (koje ni sa izgledom nema veze )
Mislim da nemaju, odgovaram u svoje ime, ali ako osobu ne "dozivim" na feromonskom nivou moze da bude najzgodniji na svetu i silan tehnicar, ne ide. Tj. seks je uvek vezan za instinkt, bar kod mene, za dalje vec ukljucujem mozak :DJa muskarce delim u tri grupe:1. Prijatelji - oni sa kojima mi seks nikad nije bio opcija (e sad, uz pomoc neke nesvesne sklopke u glavi kategorije kao sto su kolega, drugaricin decko/muz, zauzeti muskarci, kod mene automatski upadaju u non-sexy grupu kakvi god da su i tu ostaju)2. Sex buddies - ne mogu biti prijatelji niti muskarci koje vidjam redovno u bilo kom obliku, niti mogu avanzovati u kategorije 1. ili 3.3. Partner/koalicioni - kombinacija prva dva, tj. ako me muskarac privlaci i mogu da se druzim s njim to moze biti samo veza, ako ne moze nistaImam dva muska prijatelja i za sebe garantujem da mi nikad nisu bili interesantni ni za sta drugo. Super se razumemo, svaki ima svoju ulogu i mesto u mom zivotu i ja to ne bih menjala, narocito sto partner npr. moze postati bivsi mnogo lakse nego sto prijatelj moze postati bivsi. Da li su oni imali drugacija ocekivanja u startu ne znam, nismo se ni upoznali u takvim okolnostima, ali ocigledno je da smo to prevazisli ako je uopste postojalo
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...