pyc Posted April 25, 2014 Author Posted April 25, 2014 hocu i ja da se oparim od tih stvari! imam nekih hiljadu evara za bacanje, nije neka steta ako ih procerdam. lenj sam, mrzim svoj posao, zelim da zaradjujem pare, a da ne radim nista. uputi me sta da radim. ne zajebavam se. Litecoin, Peercoin, Darkcoin, Vertcoin - po meni najperspektivniji. Ako krene Bitcoin bubble, krenuce i oni, a to znaci da ce skociti i mnogo vise od Bitcoina. Isti je slucaj i sa padom, kada pada, oni padaju jos vise. http://www.localbitcoins.com
pyc Posted April 25, 2014 Author Posted April 25, 2014 sistem jeste truo i dovoljno je transparentan da je to jasno bitcoin nema nikakvu transparentnost Kako moze da nema nikakvu transparentnost, kada je istorija svih transakcija zapisana u blockchainu? To ide dotle da ljudi prate otete Bitcoine sa Mt.Goxa ... znaju bar adresu walleta, a to je vec nesto.
Zhota Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 pa jel ce da pada ili ce da raste i kako to mozemo znati? ^_^
pyc Posted April 25, 2014 Author Posted April 25, 2014 (edited) Bitcoin kao tehnologija ima eksponencijalni rast trenutno i ne nazire se kraj tome. Skok od bar 10 puta ce se dogoditi u roku od 3-4 meeca. Jedino sta moze da spreci to su jako jako lose vesti, recimo tipa da su Kina ili USA zabrane rad online menjacnicama. Evo vam najbitniji grafik od svih: https://www.tradingview.com/v/MSI9dhis/ Edited April 25, 2014 by pyc
salerokada Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 Drugari sa posla su se bili naložili, jedan kupio karticu, ali je oduševljenje i san o lakoj lovi splasnuo posle par nedelja. Od onoga što sam ih ispratio mogao sam da zaključim da ima milion novih valuta i da skoro nijedna ne vredi pišljiva boba, da je bitkoin sada praktično nemoguće iskopati, i skoro nemoguće i kupiti jer svi koji imaju čuvaju zarad neke projektovane enormne zarade. Nešto je bolja situacija kod lajtkoina, ali i tamo je potražnja mnogo veća od ponude, a iskopavanje prilično teško i koliko sam razumeo već je nerentabilno. Za kopanje treba jako skupa grafička kartica koju jako teško nabavljate kod nas jer se uvoze na kašičicu, a ono što se uveze odmah se proda jer ima mnogo zaluđenika koji bi para bez motike. Ima ljudi koji su gubili novčiće tj. ukradeni su im kada su padali/hakovani neki sajtovi. Jedina šansa je da krenete da kopate neku novu valutu i da se nadate da će baš ta da dobije na vrednosti. Moj utisak da je sve u svemu ogroman hajp, izuzetno netransparentno trište i ogromna mogućnost da krađom izgubite ono što ste stekli.
teacher Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 Bitcoin kao tehnologija ima eksponencijalni rast trenutno i ne nazire se kraj tome. Skok od bar 10 puta ce se dogoditi u roku od 3-4 meeca. Jedino sta moze da spreci to su jako jako lose vesti, recimo tipa da su Kina ili USA zabrane rad online menjacnicama. Evo vam najbitniji grafik od svih: https://www.tradingview.com/v/MSI9dhis/ malo je 10x... skok će biti bar 100x ili sa 15. sprata...
pyc Posted April 25, 2014 Author Posted April 25, 2014 Drugari sa posla su se bili naložili, jedan kupio karticu, ali je oduševljenje i san o lakoj lovi splasnuo posle par nedelja. Od onoga što sam ih ispratio mogao sam da zaključim da ima milion novih valuta i da skoro nijedna ne vredi pišljiva boba, da je bitkoin sada praktično nemoguće iskopati, i skoro nemoguće i kupiti jer svi koji imaju čuvaju zarad neke projektovane enormne zarade. Nešto je bolja situacija kod lajtkoina, ali i tamo je potražnja mnogo veća od ponude, a iskopavanje prilično teško i koliko sam razumeo već je nerentabilno. Za kopanje treba jako skupa grafička kartica koju jako teško nabavljate kod nas jer se uvoze na kašičicu, a ono što se uveze odmah se proda jer ima mnogo zaluđenika koji bi para bez motike. Ima ljudi koji su gubili novčiće tj. ukradeni su im kada su padali/hakovani neki sajtovi. Jedina šansa je da krenete da kopate neku novu valutu i da se nadate da će baš ta da dobije na vrednosti. Moj utisak da je sve u svemu ogroman hajp, izuzetno netransparentno trište i ogromna mogućnost da krađom izgubite ono što ste stekli. Kako to mislis Bitcoin je nemoguce kupiti? On ima svoju cenu na menjacnicama/berzama, takodje tu su i ATMovi u svetu (poslednji postavljen u Bukurestu), jedino je malo komplikovano poslati pare na menjacnicu, al sve se moze kad se hoce ;). Pricas svasta za ponudu i potraznju, da je ona mnogo veca od ponude, cena LTC-a i BTC-a bi rasla, a ne padala zadnjih 4-5 meseci. Trenutno minovati LTC verujem da je nerentabilno, ali posto cena treba da mu skoci, minujes i cekas. Prilicno je suzena ta tvoja vizija kriptovaluta...
salerokada Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 Moja vizija je opreznost jer je mnogo puta do sada dokazano da u piramidalnim šemama dobijaju samo oni na vrhu, a oni sa dna stradaju. A bitkoin i dalje jako liči na piramidu. A koliko sam razumeo bitkoin ne može da se kupi jer su retki oni koji ga prodaju, a mnogo onih koji bi da kupe. Na klasičnoj berzi to bi značilo porast cene kao što ti kažeš, ali kod bitkoina tržište se reguliše i drugim stvarima osim ponude i potražnje kao što je pad onog sajta pre mesec-dva.
pyc Posted April 25, 2014 Author Posted April 25, 2014 Bitcoin uopste nije piramidalna sema, mozes da ga posmatras kao i neke akcije recimo. U piramidalnim shemama prvo postoje obecanja, a onda kada se uruse, ostaju srusene. A Bitcoin se do sada nekoliko puta dizao posle pada. Bitcoin regulise JEDINO ponuda i potraznja, a uticaji na ponudu i potraznju su nesto drugo. USD regulise ne samo to, i to je fundamentalna razlika.
hattori Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 Bitcoin uopste nije piramidalna sema, mozes da ga posmatras kao i neke akcije recimo. U piramidalnim shemama prvo postoje obecanja, a onda kada se uruse, ostaju srusene. A Bitcoin se do sada nekoliko puta dizao posle pada. sta ako jos nije, ono, bas pao?
pyc Posted April 25, 2014 Author Posted April 25, 2014 (edited) piramidalne seme su neodrzive i posle pada nestaju, a posto bitcoin nije piramidalna sema, zato se posle padova i dizao... Edited April 25, 2014 by pyc
salerokada Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 Raste zato što su još uvek očekivanja velika. A dosadašnji padovi nisu bili uzrokovani pucanjem mehura, već nepravilnostima na tržištu. Kad/ako pukne mehur onda više neće biti povratka.
rajka Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 brate, ovde sve would be spekulanti, nigde zaljubljenika u tehnologiju i ljudsku inventivnost :,(
salerokada Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 Grešiš, ovde su svi koji nemaju muda da budu špekulanti, pa frustrirani napadaju neustrašive.
omiljeni Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 Kao open minded Srbin moram reći da bitcoin zaslužuje sve pohvale...ali da budem iskren, ja svoja jaja ne bih metao u ovu košaricu.
Recommended Posts