Jump to content
IGNORED

Bitcoin virtuelni kripto novac

pyc

Recommended Posts

Posted

hocu i ja da se oparim od tih stvari! imam nekih hiljadu evara za bacanje, nije neka steta ako ih procerdam. lenj sam, mrzim svoj posao, zelim da zaradjujem pare, a da ne radim nista. uputi me sta da radim. ne zajebavam se.

Litecoin, Peercoin, Darkcoin, Vertcoin - po meni najperspektivniji. Ako krene Bitcoin bubble, krenuce i oni, a to znaci da ce skociti i mnogo vise od Bitcoina. Isti je slucaj i sa padom, kada pada, oni padaju jos vise.

http://www.localbitcoins.com

Posted

sistem jeste truo i dovoljno je transparentan da je to jasno

bitcoin nema nikakvu transparentnost

Kako moze da nema nikakvu transparentnost, kada je istorija svih transakcija zapisana u blockchainu? To ide dotle da ljudi prate otete Bitcoine sa Mt.Goxa ... znaju bar adresu walleta, a to je vec nesto.

Posted

pa jel ce da pada ili ce da raste i kako to mozemo znati?  ^_^

Posted (edited)

Bitcoin kao tehnologija ima eksponencijalni rast trenutno i ne nazire se kraj tome. Skok od bar 10 puta ce se dogoditi u roku od 3-4 meeca. Jedino sta moze da spreci to su jako jako lose vesti, recimo tipa da su Kina ili USA zabrane rad online menjacnicama.

Evo vam najbitniji grafik od svih: https://www.tradingview.com/v/MSI9dhis/

Edited by pyc
Posted

Drugari sa posla su se bili naložili, jedan kupio karticu, ali je oduševljenje i san o lakoj lovi splasnuo posle par nedelja.

Od onoga što sam ih ispratio mogao sam da zaključim da ima milion novih valuta i da skoro nijedna ne vredi pišljiva boba, da je bitkoin sada praktično nemoguće iskopati, i skoro nemoguće i kupiti jer svi koji imaju čuvaju zarad neke projektovane enormne zarade. Nešto je bolja situacija kod lajtkoina, ali i tamo je potražnja mnogo veća od ponude, a iskopavanje prilično teško i koliko sam razumeo već je nerentabilno.

Za kopanje treba jako skupa grafička kartica koju jako teško nabavljate kod nas jer se uvoze na kašičicu, a ono što se uveze odmah se proda jer ima mnogo zaluđenika koji bi para bez motike.

Ima ljudi koji su gubili novčiće tj. ukradeni su im kada su padali/hakovani neki sajtovi.

Jedina šansa je da krenete da kopate neku novu valutu i da se nadate da će baš ta da dobije na vrednosti.

Moj utisak da je sve u svemu ogroman hajp, izuzetno netransparentno trište i ogromna mogućnost da krađom izgubite ono što ste stekli.

Posted

Bitcoin kao tehnologija ima eksponencijalni rast trenutno i ne nazire se kraj tome. Skok od bar 10 puta ce se dogoditi u roku od 3-4 meeca. Jedino sta moze da spreci to su jako jako lose vesti, recimo tipa da su Kina ili USA zabrane rad online menjacnicama.

Evo vam najbitniji grafik od svih: https://www.tradingview.com/v/MSI9dhis/

malo je 10x... skok će biti bar 100x ili sa 15. sprata...

Posted

Drugari sa posla su se bili naložili, jedan kupio karticu, ali je oduševljenje i san o lakoj lovi splasnuo posle par nedelja.

Od onoga što sam ih ispratio mogao sam da zaključim da ima milion novih valuta i da skoro nijedna ne vredi pišljiva boba, da je bitkoin sada praktično nemoguće iskopati, i skoro nemoguće i kupiti jer svi koji imaju čuvaju zarad neke projektovane enormne zarade. Nešto je bolja situacija kod lajtkoina, ali i tamo je potražnja mnogo veća od ponude, a iskopavanje prilično teško i koliko sam razumeo već je nerentabilno.

Za kopanje treba jako skupa grafička kartica koju jako teško nabavljate kod nas jer se uvoze na kašičicu, a ono što se uveze odmah se proda jer ima mnogo zaluđenika koji bi para bez motike.

Ima ljudi koji su gubili novčiće tj. ukradeni su im kada su padali/hakovani neki sajtovi.

Jedina šansa je da krenete da kopate neku novu valutu i da se nadate da će baš ta da dobije na vrednosti.

Moj utisak da je sve u svemu ogroman hajp, izuzetno netransparentno trište i ogromna mogućnost da krađom izgubite ono što ste stekli.

Kako to mislis Bitcoin je nemoguce kupiti? On ima svoju cenu na menjacnicama/berzama, takodje tu su i ATMovi u svetu (poslednji postavljen u Bukurestu), jedino je malo komplikovano poslati pare na menjacnicu, al sve se moze kad se hoce ;). Pricas svasta za ponudu i potraznju, da je ona mnogo veca od ponude, cena LTC-a i BTC-a bi rasla, a ne padala zadnjih 4-5 meseci.

Trenutno minovati LTC verujem da je nerentabilno, ali posto cena treba da mu skoci, minujes i cekas.

Prilicno je suzena ta tvoja vizija kriptovaluta...

Posted

Moja vizija je opreznost jer je mnogo puta do sada dokazano da u piramidalnim šemama dobijaju samo oni na vrhu, a oni sa dna stradaju. A bitkoin i dalje jako liči na piramidu.

A koliko sam razumeo bitkoin ne može da se kupi jer su retki oni koji ga prodaju, a mnogo onih koji bi da kupe. Na klasičnoj berzi to bi značilo porast cene kao što ti kažeš, ali kod bitkoina tržište se reguliše i drugim stvarima osim ponude i potražnje kao što je pad onog sajta pre mesec-dva.

Posted

Bitcoin uopste nije piramidalna sema, mozes da ga posmatras kao i neke akcije recimo. U piramidalnim shemama prvo postoje obecanja, a onda kada se uruse, ostaju srusene. A Bitcoin se do sada nekoliko puta dizao posle pada.

Bitcoin regulise JEDINO ponuda i potraznja, a uticaji na ponudu i potraznju su nesto drugo.

USD regulise ne samo to, i to je fundamentalna razlika.

Posted

Bitcoin uopste nije piramidalna sema, mozes da ga posmatras kao i neke akcije recimo. U piramidalnim shemama prvo postoje obecanja, a onda kada se uruse, ostaju srusene. A Bitcoin se do sada nekoliko puta dizao posle pada.

sta ako jos nije, ono, bas pao?

Posted (edited)

piramidalne seme su neodrzive i posle pada nestaju, a posto bitcoin nije piramidalna sema, zato se posle padova i dizao...

Edited by pyc
Posted

Raste zato što su još uvek očekivanja velika. A dosadašnji padovi nisu bili uzrokovani pucanjem mehura, već nepravilnostima na tržištu. Kad/ako pukne mehur onda više neće biti povratka.

Posted

brate, ovde sve would be spekulanti, nigde zaljubljenika u tehnologiju i ljudsku inventivnost :,(

Posted

Grešiš, ovde su svi koji nemaju muda da budu špekulanti, pa frustrirani napadaju neustrašive. :lolol:

Posted

Kao open minded Srbin moram reći da bitcoin zaslužuje sve pohvale...ali da budem iskren, ja svoja jaja ne bih metao u ovu košaricu.