Jump to content
IGNORED

Bitcoin virtuelni kripto novac


pyc

Recommended Posts

Čast mi je da otvorim prvu temu posvećenu Bitcoinu, zapravo čudno je kako se na ovu temu do sada uopšte nije diskutovalo ovde.Radi se o kripto-novcu sa fundamentalno različitim osobinama u odnosu na klasični novac. Ukratko, ugrađena deflacija (inflacija nemoguća), anonimnost, brze transparentne transakcije bez provizije i opensource su najznačajnije osobine, ali priča je dosta široka. Najbitniji URLovi su:http://www.bitcoin.org (tu se skida program koji služi kao wallet, mada postoje i mnogi on-line walleti)http://www.weusecoins.com/ (odgledajte flash)https://www.bitcointalk.org (najaktivniji bitcoin forum)https://en.bitcoin.it/wiki/Main_Page (obimni wiki)http://www.bitcoincharts.com/ (grafici)http://www.blockchain.info/ (pogledajte koliko su transakcije transparentne)Cela bitcoin ekonomija je u usponu, sve je više ponuđača robe i mnogi sajtovi se vrte oko ovoga... Revolucija je počela, ovo je jedini normalni novac danas.Pozdrav!

Edited by pyc
Link to comment

ma cim prodje cunami saljivdzija

Zanimljiv je ovaj forum, a i ime mu veoma dobro pristaje.... kad god sam nešto pokušao da započnem, eto armije zajebanata i trollova. Baš prava parapsihopatologija.
o da.tesko je navici se u pocetku, al za par godina neces ni primecivati...^_^
Link to comment

Zasto mislis da nije bezbedna, meni deluje ok... Bar na osnovu svega sto sam procitao do sada. Nisu jos otkrivene rupe u celom sistemu... Hakovanje naloga je druga prica...

Edited by pyc
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...