Jump to content
IGNORED

Bitcoin virtuelni kripto novac


pyc

Recommended Posts

Čast mi je da otvorim prvu temu posvećenu Bitcoinu, zapravo čudno je kako se na ovu temu do sada uopšte nije diskutovalo ovde.Radi se o kripto-novcu sa fundamentalno različitim osobinama u odnosu na klasični novac. Ukratko, ugrađena deflacija (inflacija nemoguća), anonimnost, brze transparentne transakcije bez provizije i opensource su najznačajnije osobine, ali priča je dosta široka. Najbitniji URLovi su:http://www.bitcoin.org (tu se skida program koji služi kao wallet, mada postoje i mnogi on-line walleti)http://www.weusecoins.com/ (odgledajte flash)https://www.bitcointalk.org (najaktivniji bitcoin forum)https://en.bitcoin.it/wiki/Main_Page (obimni wiki)http://www.bitcoincharts.com/ (grafici)http://www.blockchain.info/ (pogledajte koliko su transakcije transparentne)Cela bitcoin ekonomija je u usponu, sve je više ponuđača robe i mnogi sajtovi se vrte oko ovoga... Revolucija je počela, ovo je jedini normalni novac danas.Pozdrav!

Edited by pyc
Link to comment

ma cim prodje cunami saljivdzija

Zanimljiv je ovaj forum, a i ime mu veoma dobro pristaje.... kad god sam nešto pokušao da započnem, eto armije zajebanata i trollova. Baš prava parapsihopatologija.
o da.tesko je navici se u pocetku, al za par godina neces ni primecivati...^_^
Link to comment

Zasto mislis da nije bezbedna, meni deluje ok... Bar na osnovu svega sto sam procitao do sada. Nisu jos otkrivene rupe u celom sistemu... Hakovanje naloga je druga prica...

Edited by pyc
Link to comment

Ne, nisam ja zbog referal linkova ovde, već eventualno zbog iole ozbiljne diskusije na temu, ali očigledno ovde nema prisutnih koji su dorasli tome. Nažalost. Prso narod, pa prsli i forumi.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...