Jump to content
IGNORED

Srbija na razmeđu 1990/91.

Milogled Bluff

Recommended Posts

Posted (edited)
U decembru 90te nisam glasao jer nisam bio u Srbiji. Ali u izboru izmedju Slobe i Vuka tu ne bi bilo dileme - Vuk sigurno. Ne zbog cetnicke ikonografije, ne zbog "vekovnih srpskih granica", ne zbog "secenja i barjaka i ruke". Boli me uvo za takve stvari. Nego sam 4. jula 1990 video tog istog Vuka video kao visokog gosta na prijemu za Dan Nezavisnosti u americkoj ambasadi, a 10 kasnije opet u francuskoj ambasadi, isto tako. S druge strane, jedno mesec dana kasnije, Sloba je otisao on the record kao jedan od retkih (uz Castra, i pokojne Kim Jong Ila, Sadama, Gadafija) svetskih lidera koji je javno podrzao sovjetske generale puciste. Meni je to nekako najbolji test ko bi bio bolji izbor za Srbiju. A cetnicko-partizanske fore su za budale koje se pale na to i jos igraju drugog svetskog rata pola veka i vise nakon sto se zavrsio.Toliko od mene na ovu temu, hvala na ovom trolu, da njega nije bilo ne bih nista ovde ni pisao jer me za Drazu i njegov grob i rehabilitaciju bas mnogo zabole.
Imao sam 8 godina 1990. Znači, upijao sam šta se dešava oko mene. NIje mi mnogo toga bilo jasno. Ono čega se sećam su, baš kao sto je pomenuto, srpske zastave u sveskama mojih drugova iz škole, crtanje tri prsta, pesma "delije delije ajmo svi u glas vuk drasković navija za nas" i slično.Medjutim, isto tako mi se tada činilo, valjda zato sto su moji roditelji tako mislili, da je Milošević daleko veće zlo. Kada premotavam film unazad, čini mi se da se i tada, 1990. godine, moglo videti dokle je Milošević spreman da ide, a dokle Vuk. Drašković je ipak bio i ostao čovek okrenut zapadu. Bio je on to i dok je pretio sečom ruke; uostalom, ima takvih i u tom zapadnom svetu na koji se on ugledao. Drašković je onaj klasični ravnogorac zapadnjačke orijentacije koji voli američki kapitalizam i voli što je Dražo spasao pilote američke. Motanje po ambasadama koje WTF pominje takođe je mogao tada biti nekakav indikator da je Drašković ipak birao društvo.Mislim da je slično mislio i novopazarac Idriz, otac mog druga iz osnovne, pokoj mu duši. Sve vreme je glasao za Vuka. Edited by pacey defender
  • Replies 808
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• kim_philby

109

• henrik larsson

59

• Yoda

52

• Prospero

48

Posted (edited)

Iako levicar i iskreni pobornik partizana, na predsednickim izborima glasao sam za Vuka. U stvari glasao sam protiv uhodanog sistema koji je mogao da operacionalizaje svaku misao u delo u vrlo kratkom periodu. Zamerati politicki nepismenoj naciji sto je izmanipulisana je prosto neshvatljivo. Ova naknadna pamet je samo to. Naknadna pamet.

Edited by bergasa19
Posted
Iako levicar i iskreni pobornik partizana, na predsednickim izborima glasao sam za Vuka. U stvari glasao sam protiv uhodanog sistema koji je mogao da operacionalizaje svaku misao u delo u vrlo kratkom periodu. Zamerati politicki nepismenoj naciji sto je izmanipulisana je prosto neshvatljivo. Ova naknadna pamet je samo to. Naknadna pamet.
To sam i ja tako ocenio - Zlobimir kao način, kao sredstvo, kao metod.
Posted (edited)
Prilike koje su dovele do toga su prilike koje je stvorio Milošević. To je ključno.
А то је већ друга ствар. Милошевић јесте створио прилике да у свом том лудилу он изгледа као најбољи избор. Мали је број, међутим, схватао тада да Слобо није реакција на опште срање, већ један од узрока тог срања. И зато је он добио огромну подршку.едит: +1 на ово
Zamerati politicki nepismenoj naciji sto je izmanipulisana je prosto neshvatljivo.
Edited by Cane Vukic Prebranac
Posted

Svima koji misle da je Slobodan Milosevic bio manje ili jednako zlo kao Vuk Draskovic mogu samo da porucim sledece: krivo mi je sto niste ziveli u Vukovaru ili Dubrovniku 1991. Zao mi je sto niste bili zatoceni u Sarajevu od 1992. do 1995. Ne mogu da prezalim sto vas nisu ugostili u Manjaci, Omarskoj, Trnopolju ili Keratermu u istom periodu. Voleo bih da ste se obreli u Srebrenici jula 1995. Zudim da vas vidim na mestu Dejana Bulatovica, Ivice Lazovica ili Pedje Starcevica 1996. Bio bih presrecan da ste bili Albanac na Kosovu od 1990. do 1999. Mastam da je vas snasla sudbina Slavka Curuvije. Dao bih sve sto imam da ste se zatekli u onim kolima umesto Zvonka, Veska, Vucka i Gage (da, kako je to urnebesno smesno, hajde da se sprdamo s tim, ahahahahaha).Samo bestidni komunisticki i slicni degenerici pomracenog uma i liseni poslednjeg zrna razuma mogu izjednacavati zlikovca koji je odgovoran za unistenje nekoliko drzava i smrt stotina hiljada ljudi i nekoga ko se tom zlikovcu, kako-tako, suprotstavljao tokom cele decenije njegovog krvavog pira i nekoliko puta pukim slucajem izbegao sudbinu mnogih drugih mu protivnika. Samo za perfidne moralne nakaze izvitoperenog sistema vrednosti, ideoloski zaslepljene i indoktrinirane tonama kvaziistorijskog, kvazifilozofskog i kvazipolitikoloskog smeca, divlja gradnja je veci ili isti zlocin kao ubijanje politickih neistomisljenika i genocid. Jedino potpuni moron, intelektualnih kapaciteta zelenog bicara, moze u istu ravan stavljati nekoliko idiotskih izjava iz 1990. i 1991, s jedne strane, i konkretna dela od 1987. do 2000, s druge.E, tako. Sada mi ucinite uslugu i banujte me, jer sa takvim nitkovima ionako vise ne zelim da imam posla.

Posted
Svima koji misle da je Slobodan Milosevic bio manje ili jednako zlo kao Vuk Draskovic mogu samo da porucim sledece: krivo mi je sto niste ziveli u Vukovaru ili Dubrovniku 1991. Zao mi je sto niste bili zatoceni u Sarajevu od 1992. do 1995. Ne mogu da prezalim sto vas nisu ugostili u Manjaci, Omarskoj, Trnopolju ili Keratermu u istom periodu. Voleo bih da ste se obreli u Srebrenici jula 1995. Zudim da vas vidim na mestu Dejana Bulatovica, Ivice Lazovica ili Pedje Starcevica 1996. Bio bih presrecan da ste bili Albanac na Kosovu od 1990. do 1999. Mastam da je vas snasla sudbina Slavka Curuvije. Dao bih sve sto imam da ste se zatekli u onim kolima umesto Zvonka, Veska, Vucka i Gage (da, kako je to urnebesno smesno, hajde da se sprdamo s tim, ahahahahaha).Samo bestidni komunisticki i slicni degenerici pomracenog uma i liseni poslednjeg zrna razuma mogu izjednacavati zlikovca koji je odgovoran za unistenje nekoliko drzava i smrt stotina hiljada ljudi i nekoga ko se tom zlikovcu, kako-tako, suprotstavljao tokom cele decenije njegovog krvavog pira i nekoliko puta pukim slucajem izbegao sudbinu mnogih drugih mu protivnika. Samo za perfidne moralne nakaze izvitoperenog sistema vrednosti, ideoloski zaslepljene i indoktrinirane tonama kvaziistorijskog, kvazifilozofskog i kvazipolitikoloskog smeca, divlja gradnja je veci ili isti zlocin kao ubijanje politickih neistomisljenika i genocid. Jedino potpuni moron, intelektualnih kapaciteta zelenog bicara, moze u istu ravan stavljati nekoliko idiotskih izjava iz 1990. i 1991, s jedne strane, i konkretna dela od 1987. do 2000, s druge.E, tako. Sada mi ucinite uslugu i banujte me, jer sa takvim nitkovima ionako vise ne zelim da imam posla.
x
Posted
potpis + banujte i mene sa njim
Posted
To sam i ja tako ocenio - Zlobimir kao način, kao sredstvo, kao metod.
Meni je to bilo jasno, kao sto mi je bilo jasno da to vecini nije bilo jasno.
Posted

Šta ste navalili sa tim banovanjem, ovo mu dođe ko neki čovek u visokom dvorcu ver 2.0

Posted
E, tako. Sada mi ucinite uslugu i banujte me, jer sa takvim nitkovima ionako vise ne zelim da imam posla.
Vid ovog gnijeva pravedničkog, ts ts ts... Samo što niko nije pisao o tome tko je Slobe, a kto suri Vuče, već samo o tome kako ih je opažao prosječni Srbijanac u ono vrijeme, te je li i koliko za taj imiđ bilo zaslužno i njihovo javno ispoljavanje. O Slobinim velikosrpskim pretenzijama nisam imao iluzija, ali priznajem da od njega nisam očekivao genocidne radnje. Izgledalo mi je da mu je ok da pošteni Albanci, Hrvati, Bošnjaci konzumiraju pravo na fizički integritet. Od onog Vuka s početka sam očekivao četničku veliku Srbiju uz pokrštavanje ili progon. Djelovao je kao opasan luđak.
Posted

Vuk je bio pisac u to doba, a sloba bankar, pa ti vidi ko je vokacijski bio sposobniji za krv do kolena.

Posted (edited)
Svima koji misle da je Slobodan Milosevic bio manje ili jednako zlo kao Vuk Draskovic mogu samo da porucim sledece:
Jebote, je li ti kontas o cemu se uopste pise ovde? Pise se o tome da li je bilo nerazumno glasati na izborima 1990. za Milosevica ili ne.Sarajevo, hladnjace, Dubrovnik, Ibarska magistrala,... su stvari koje su se desile posle 1990. godine. Birac je tada od jednoga cuo "da znamo da se bijemo" a od drugog "da ce se ruke odsecati". Ljudi su imali izbor izmedju toga. Manje zlo za tog biraca je bio onaj sto bi da se bije. Ljudi u to vreme nisu mogli izguglati sta ce se desiti nakon izbora. Procitaj jos jednom - vreme radnje ove price je 1990. godina.Prica je pocela od jebenog Mise Janketica i od njegove podrske Milosevicu na prvim izborima. Od Kimove tvrdnje da je izbor manjeg zla (iz te perspektive gledano) racionalan izbor. Kakvi komunisti, Sarajeva i hladnjace??? Vise citaj, manje histerisi Edited by ficfiric
Posted

Bez sarkazma, ironije itd... Na osnovu čega se mladji forumaši informišu o novijoj istoriji (1980 - ... )?

Posted

sva ova prica je da bi nam dokazali pojedinci da nije jugoslavija razbijena iz saveza komunista i debelih guzicara iz JNA i SUBNOR-a i raznih komiteta studentskih i omladinskih. vecina te bagre i narodnih krvopija se uplasila posle pada berlinskog zida da ne prodju kao kolege iz DDR-a i ostalih zemalja. ostali bi ti nesrecnici bez raznih dozivotnih povlastica i tako se brzo prestrojili u najgore soviniste tj prodali svoju komunisticku veru, koja je i onako bila upitna, za veceru koju im je ponudio buduci balkanski kasapin. samo onaj ko nije imao mozga je u kanarincu sa onom ludacki zabacenom glavom kao u musolinija, video nekog spasioca ne znam ni sam cega.

Posted
Bez sarkazma, ironije itd... Na osnovu čega se mladji forumaši informišu o novijoj istoriji (1980 - ... )?
Kao i stariji, na osnovu ratnih okrsaja uz dva svedoka.