kim_philby Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 (edited) Prva rečenica: da ne misliš da to možda ima veze sa tim što ćeš ti svaku diskusiju, bila ona o banovanju forumaša, derbiju u kupu ili sađenju ruzmarina, da dovedeš na ideološku ravan i sukob komunizma i ostalih ideologija?Druga rečenica: vidi prvu. Da, radimo tandemski tako što me on bode nešto u vezi neizlaska na izbore, patke, panja i sl, a ja mu otpozdravljam podjednako nisko. A da, to se nije desilo na temi koja spada u tvoje 1 interesovanje, ergo ne postoji.jok samo sam tamo postovao koliko juce i naravno da znam da te bode ali po sindromu nocnog portira ti sada mene mucis dverima i sns-om. osim sto to meni nije mucenje. sve su to dragi ljudi.ne svodim sve ali politiku svodim. ukljucujuci forumsku politiku banovanje nekoga zato sto je podrzao 1 registrovanu politicku stranku koja je osvojila 4.9% na ovim izborima. tu k od komunizma nije bilo. samo 1 cisti liberal koji veruje u diskusiju. ali to tebe ne sprecava da ti se prividja. citaj pazljivije. Edited May 8, 2012 by kim_philby
Mp40 Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 eto, sad ispada da je bilo donekle racionalno primati se na takvu propagandu. Kada je, je l', sa druge strane Drašković.Jos ovo i necu vise:Ne pravdamo ali razumemo kako je doslo do toga. Pogotovo sto niko ovde to nije uradio pa nema cak ni samopranja...Ko kaze bilo sta drugo (pravdamo, kazemo da je tako trebalo, da bolje nije moglo) nek sishe vngoa. Ja sam zaista dobar deo svog tinejdjerskog zivota proveo ozbiljno radeci protiv Milosevicevog rezima (jebo sam mu kevu! Ja i jedan moj drugar!) i dobio po vagini sto puta, izazivo bol i strah (ali i ponos! FUCK YEAH!) svojima... Nekako me bas pogadja kad mi se kaze da ikako pravdam to govno.
henrik larsson Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 ne svodim sve ali politiku svodim. ukljucujuci forumsku politiku banovanje nekoga zato sto je podrzao 1 registrovanu politicku stranku koja je osvojila 4.9% na ovim izborima. tu k od komunizma nije bilo. samo 1 cisti liberal koji veruje u diskusiju. ali to tebe ne sprecava da ti se prividja. citaj pazljivije.I dalje te ne razumem, morao bi da mi izvučeš to za šta me optužuješ u vezi Vasićeve banovine, pošto se ne sećam da sam je ikako podržao.
kim_philby Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 (edited) I dalje te ne razumem, morao bi da mi izvučeš to za šta me optužuješ u vezi Vasićeve banovine, pošto se ne sećam da sam je ikako podržao.optuzujem te za smaranje. usred te rasprave si poceo da me razvlacis za komunizam a ja sam se ko mlad majmun upecao. do jednog trenutka. e to je tzv. sindrom kostunice: nisi podrzao rezim ali si bacio klipove u tockove ostatku opozicije.i sada ponovo glede milosevica izvlacis komunizam koga ovde i sada nema. reci da je nesto racionalan izbor ne znaci da je ispravan izbor a jos manje da mislim da je milosevic komunista i da ga zbog toga treba braniti. Edited May 8, 2012 by kim_philby
ficfiric Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Ako nisi bio za Slobu, bio si za Vuka. Kako se na forumu uvek sve lepo svede u binarni račun, eh, da je tako u životu...Zaboravljas bitnu stvar. Te godine je vazio vecinski izborni sistem. U svojoj izbornoj jedinici mozes glasati ili za Milosevica ili protiv. To "protiv" je najcesce znacilo glas za Draskovica. U takvom nacinu glasanja nema trece opcije.
henrik larsson Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 (edited) optuzujem te za smaranje. usred te rasprave si poceo da me razvlacis za komunizam a ja sam se ko mlad majmun upecao. do jednog trenutka. e to je tzv. sindrom kostunice: nisi podrzao rezim ali si bacio klipove u tockove ostatku opozicije.Gluposti. Kao prvo, tebi nije potreban nikakav triger niti da te neko upeca da bi krenuo opsesivno da balaviš o komunizmu. To je jednostavno tako, naći ćeš žišku za takvu vrstu rasprave u bilo kakvoj diskusiji, kao što sam već ranije pomenuo. Shodno tome, ova podmetačina o bacanju klipova je ordinarna glupost.optuzujem te za smaranje. usred te rasprave si poceo da me razvlacis za komunizam a ja sam se ko mlad majmun upecao. do jednog trenutka. e to je tzv. sindrom kostunice: nisi podrzao rezim ali si bacio klipove u tockove ostatku opozicije.i sada ponovo glede milosevica izvlacis komunizam koga ovde i sada nema. reci da je nesto racionalan izbor ne znaci da je ispravan izbor.Kombinacija termina "glasanje za SPS devedesete" i "racionalnost" je jedan od ozbiljnijih oksimorona koji se mogu čuti. Je l tebi uopšte jasno značenje pojma "racionalno"? Možeš da kažeš da je taj prosečan glasač bio iskreno glup, neobrazovan, prost, lakom, uplašen, naložen, alav, inertan, sve iz najbolje namere... to sve nema veze sa pomenutim pojmom. Pogotovo ako imamo u vidu rastući standard iz te godine, opšte uslove i trend u Evropi. Edited May 8, 2012 by henrik larsson
dillinger Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 (edited) Jos ovo i necu vise:Ne pravdamo ali razumemo kako je doslo do toga. Pogotovo sto niko ovde to nije uradio pa nema cak ni samopranja...Ko kaze bilo sta drugo (pravdamo, kazemo da je tako trebalo, da bolje nije moglo) nek sishe vngoa. Ja sam zaista dobar deo svog tinejdjerskog zivota proveo ozbiljno radeci protiv Milosevicevog rezima (jebo sam mu kevu! Ja i jedan moj drugar!) i dobio po vagini sto puta, izazivo bol i strah (ali i ponos! FUCK YEAH!) svojima... Nekako me bas pogadja kad mi se kaze da ikako pravdam to govno.Pa ok, ali možemo tako posvećeno racionalisati i bilo koji pogrešan izbor u ljudskoj istoriji. Nisu ni Dverjani, NSDAP glasači i milje drugih neke iracionalne zveri.Prilike koje su dovele do toga su prilike koje je stvorio Milošević. To je ključno. Nije to Đinđić ili Tadić sa gomilom nasleđenih problema i nerešenih nacionalnih pitanja pa da biraš kako biraš, već konstruktor zla u kome neko onda njega bira kao manje zlo. Edited May 8, 2012 by dillinger
WTF Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 U decembru 90te nisam glasao jer nisam bio u Srbiji. Ali u izboru izmedju Slobe i Vuka tu ne bi bilo dileme - Vuk sigurno. Ne zbog cetnicke ikonografije, ne zbog "vekovnih srpskih granica", ne zbog "secenja i barjaka i ruke". Boli me uvo za takve stvari. Nego sam 4. jula 1990 video tog istog Vuka video kao visokog gosta na prijemu za Dan Nezavisnosti u americkoj ambasadi, a 10 kasnije opet u francuskoj ambasadi, isto tako. S druge strane, jedno mesec dana kasnije, Sloba je otisao on the record kao jedan od retkih (uz Castra, i pokojne Kim Jong Ila, Sadama, Gadafija) svetskih lidera koji je javno podrzao sovjetske generale puciste. Meni je to nekako najbolji test ko bi bio bolji izbor za Srbiju. A cetnicko-partizanske fore su za budale koje se pale na to i jos igraju drugog svetskog rata pola veka i vise nakon sto se zavrsio.Toliko od mene na ovu temu, hvala na ovom trolu, da njega nije bilo ne bih nista ovde ni pisao jer me za Drazu i njegov grob i rehabilitaciju bas mnogo zabole.
kim_philby Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Gluposti. Kao prvo, tebi nije potreban nikakav triger niti da te neko upeca da bi krenuo opsesivno da balaviš o komunizmu. To je jednostavno tako, naći ćeš žišku za takvu vrstu rasprave u bilo kakvoj diskusiji, kao što sam već ranije pomenuo. Shodno tome, ova podmetačina o bacanju klipova je ordinarna glupost.a ti nisi mogao da se smiris dok ne potpalis zisku? ovo je opravdanje piromana: ambar je ionako bio suv :DKombinacija termina "glasanje za SPS devedesete" i "racionalnost" je jedan od ozbiljnijih oksimorona koji se mogu čuti. Je l tebi uopšte jasno značenje pojma "racionalno"? Možeš da kažeš da je taj prosečan glasač bio iskreno glup, neobrazovan, prost, lakom, uplašen, naložen, alav, inertan, sve iz najbolje namere... to sve nema veze sa pomenutim pojmom. Pogotovo ako imamo u vidu rastući standard iz te godine, opšte uslove i trend u Evropi.sve strucna terminologija. racionalno znaci da je u datoj situaciji milosevic mogao izgledati kao manje los ako ne dobar izbor. balada o manjem zlu, zvuci poznato. dokaz za ovo sto pricam je cinjenica da milosevic vise nikada nije ponovio taj rezultat
henrik larsson Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Prilike koje su dovele do toga su prilike koje je stvorio Milošević. To je ključno. Nije to Đinđić ili Tadić sa gomilom nasleđenih problema i nerešenih nacionalnih pitanja pa da biraš kako biraš, već konstruktor zla u kome neko onda njega bira kao manje zlo.Tačno. Da je bio normalan, imao bi nikad bolju priliku da se prišljamči Markoviću i distancira od separatističkih tendencija Slovenije i Hrvatske. Usput bi mogao i regularno da proda priču o stvarnom očuvanju SFRJ, i da jaše na tome.
kim_philby Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 U decembru 90te nisam glasao jer nisam bio u Srbiji. Ali u izboru izmedju Slobe i Vuka tu ne bi bilo dileme - Vuk sigurno. Ne zbog cetnicke ikonografije, ne zbog "vekovnih srpskih granica", ne zbog "secenja i barjaka i ruke". Boli me uvo za takve stvari. Nego sam 4. jula 1990 video tog istog Vuka video kao visokog gosta na prijemu za Dan Nezavisnosti u americkoj ambasadi, a 10 kasnije opet u francuskoj ambasadi, isto tako. S druge strane, jedno mesec dana kasnije, Sloba je otisao on the record kao jedan od retkih (uz Castra, i pokojne Kim Jong Ila, Sadama, Gadafija) svetskih lidera koji je javno podrzao sovjetske generale puciste. Meni je to nekako najbolji test ko bi bio bolji izbor za Srbiju. A cetnicko-partizanske fore su za budale koje se pale na to i jos igraju drugog svetskog rata pola veka i vise nakon sto se zavrsio.Toliko od mene na ovu temu, hvala na ovom trolu, da njega nije bilo ne bih nista ovde ni pisao jer me za Drazu i njegov grob i rehabilitaciju bas mnogo zabole.drugim recima ti si mislio da nema veze sta on prica vec da ce ga ameri iskontrolisati?
Sestre Bronte Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Mogao je da bude racionalno manje loš izbor ko je imao televizor umesto mozga.
Roger Sanchez Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Nego sam 4. jula 1990 video tog istog Vuka video kao visokog gosta na prijemu za Dan Nezavisnosti u americkoj ambasadi, a 10 kasnije opet u francuskoj ambasadi, isto tako. S druge strane, jedno mesec dana kasnije, Sloba je otisao on the record kao jedan od retkih (uz Castra, i pokojne Kim Jong Ila, Sadama, Gadafija) svetskih lidera koji je javno podrzao sovjetske generale puciste. Meni je to nekako najbolji test ko bi bio bolji izbor za Srbiju. A cetnicko-partizanske fore su za budale koje se pale na to i jos igraju drugog svetskog rata pola veka i vise nakon sto se zavrsio.Khhm, šteka ti kronometar; nešto od boldanog ne valja.
henrik larsson Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 sve strucna terminologija. racionalno znaci da je u datoj situaciji milosevic mogao izgledati kao manje los ako ne dobar izbor. balada o manjem zlu, zvuci poznato. dokaz za ovo sto pricam je cinjenica da milosevic vise nikada nije ponovio taj rezultatratio = razum, kad koristim pojam "racionalno", koristim ga u opštem smislu. Detetu od dve godine je savršeno racionalno da se usere u gaće, kriminalcu je savršeno racionalno da po izlasku sa mardelja opet obije banku.
WTF Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 (edited) Khhm, šteka ti kronometar; nešto od boldanog ne valja.Oooops, u pravu si, my bad. Ali ostaje jasna distinkcija ko je bio na kojoj strani.drugim recima ti si mislio da nema veze sta on prica vec da ce ga ameri iskontrolisati? Upravo to. Mislis da ga ne bi iskontrolisali? Mislis da je njegov preobrazaj kasnije u "borca za mir" nesto autenticno sto se njemu samo od sebe desilo? Edited May 8, 2012 by WTF
Recommended Posts