jms_uk Posted March 27, 2023 Posted March 27, 2023 Ima li neko preporuku za jednostavni program (idealno mac, moze i web) za datoteku podataka (unosenje, prikaz i pretraga)?
bags Posted March 27, 2023 Posted March 27, 2023 (edited) @jms_uk Nesto kao MS access? Imas recimo LibreOffice Base za desktop ili Airtable za web. Edited March 27, 2023 by bags 1
jms_uk Posted March 27, 2023 Posted March 27, 2023 4 minutes ago, bags said: @jms_uk Nesto kao MS access? Npr, ali mnogo jednostavnije, nekih 15-ak parametara (nesto slovno, nesto numericki, moze cak i kao izbor umesto slobodnog unosa za bar polovinu). 4 minutes ago, bags said: Imas recimo LibreOffice Base za desktop ili Airtable za web. Hvala, pogledacu.
Indy Posted May 10, 2023 Author Posted May 10, 2023 digiKam - besplatan open source, za sve 3 velike platforme: za organizaciju velikih fotografskih arhiva, uključujući i prepoznavanje likova ... 5
I*m with the pilots Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 (edited) Koristite li neki zgodan mali program na androidu koji može da uradi jednostavnu stvar - da smanji dimenzije slike? Ovaj ugrađeni koji imam na Pikselu (Google photos) ima svašta ali ne i to. (Ili sam ćorava) Edited August 8, 2023 by I*m with the pilots
bags Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 (edited) @I*m with the pilots Probaj https://play.google.com/store/apps/details?id=com.diune.pictures . Kod nekih ljudi ne radi bas kako treba i zato ima nizu ocenu. Ja koristim osnovne stvari i nisam imao problema. Vizeulno je isto dopadljiva aplikacija. Killer feature je svaki put kad delis sliku pita te koja velicina... Edited August 8, 2023 by bags 1
Indy Posted September 2, 2023 Author Posted September 2, 2023 Portovali su Audacity u web browser () Elem... ako vam treba. Nisam proveravao, ali trebalo bi sve da radi. Ne znam koliko se integriše u sistem (audio ulazi / izlazi i te stvari... proveriće kome treba.) https://wavacity.com/ 4 5
bags Posted September 2, 2023 Posted September 2, 2023 Odlicna ponuda valjda jos koji dan za Rider (.NET IDE): https://www.jetbrains.com/rider/buy/#personal?billing=yearly
napadaj Posted September 6, 2023 Posted September 6, 2023 Šta preporučujete za manipulaciju .pdf fajlovima? Glupi Acrobat koji plaćam počeo sve da aplouduje i da mi otvara web servis kad u programu kliknem organize .pdf, na primer, umesto da mi daje da to radim u programu kao dosad, pa sam spreman da pređem na neku alternativu.
jms_uk Posted September 6, 2023 Posted September 6, 2023 14 hours ago, napadaj said: Šta preporučujete za manipulaciju .pdf fajlovima? Glupi Acrobat koji plaćam počeo sve da aplouduje i da mi otvara web servis kad u programu kliknem organize .pdf, na primer, umesto da mi daje da to radim u programu kao dosad, pa sam spreman da pređem na neku alternativu. Sto? Mozda ima negde u podesavanjima da sprecis to?
Indy Posted September 6, 2023 Author Posted September 6, 2023 LibreOffice (Draw) je dobar za manje, tekstualne, intervencije u postojećim pdf fajlovima, a naravno može i da kreira nove pdf dokumente.
Milosh76 Posted September 7, 2023 Posted September 7, 2023 Svaki Office posle verzije 2010 ima opciju da ucita pdf i da snimi word fajl kao pdf.
Hamlet Strašni Posted September 7, 2023 Posted September 7, 2023 22 hours ago, napadaj said: Šta preporučujete za manipulaciju .pdf fajlovima? Glupi Acrobat koji plaćam počeo sve da aplouduje i da mi otvara web servis kad u programu kliknem organize .pdf, na primer, umesto da mi daje da to radim u programu kao dosad, pa sam spreman da pređem na neku alternativu. Ja koristim Foxit PDF editor i na kompu i na telefonu imam plaćene verzije i dosta je ok. 6
Frank Pembleton Posted September 7, 2023 Posted September 7, 2023 +1 za Foxit...shiit has hit the fan.... 1
Recommended Posts