March 27, 20232 yr Ima li neko preporuku za jednostavni program (idealno mac, moze i web) za datoteku podataka (unosenje, prikaz i pretraga)?
March 27, 20232 yr @jms_uk Nesto kao MS access? Imas recimo LibreOffice Base za desktop ili Airtable za web. Edited March 27, 20232 yr by bags
March 27, 20232 yr 4 minutes ago, bags said: @jms_uk Nesto kao MS access? Npr, ali mnogo jednostavnije, nekih 15-ak parametara (nesto slovno, nesto numericki, moze cak i kao izbor umesto slobodnog unosa za bar polovinu). 4 minutes ago, bags said: Imas recimo LibreOffice Base za desktop ili Airtable za web. Hvala, pogledacu.
May 10, 20231 yr Author digiKam - besplatan open source, za sve 3 velike platforme: za organizaciju velikih fotografskih arhiva, uključujući i prepoznavanje likova ...
August 8, 20231 yr Koristite li neki zgodan mali program na androidu koji može da uradi jednostavnu stvar - da smanji dimenzije slike? Ovaj ugrađeni koji imam na Pikselu (Google photos) ima svašta ali ne i to. (Ili sam ćorava) Edited August 8, 20231 yr by I*m with the pilots
August 8, 20231 yr @I*m with the pilots Probaj https://play.google.com/store/apps/details?id=com.diune.pictures . Kod nekih ljudi ne radi bas kako treba i zato ima nizu ocenu. Ja koristim osnovne stvari i nisam imao problema. Vizeulno je isto dopadljiva aplikacija. Killer feature je svaki put kad delis sliku pita te koja velicina... Edited August 8, 20231 yr by bags
September 2, 20231 yr Author Portovali su Audacity u web browser () Elem... ako vam treba. Nisam proveravao, ali trebalo bi sve da radi. Ne znam koliko se integriše u sistem (audio ulazi / izlazi i te stvari... proveriće kome treba.) https://wavacity.com/
September 2, 20231 yr Odlicna ponuda valjda jos koji dan za Rider (.NET IDE): https://www.jetbrains.com/rider/buy/#personal?billing=yearly
September 6, 20231 yr Šta preporučujete za manipulaciju .pdf fajlovima? Glupi Acrobat koji plaćam počeo sve da aplouduje i da mi otvara web servis kad u programu kliknem organize .pdf, na primer, umesto da mi daje da to radim u programu kao dosad, pa sam spreman da pređem na neku alternativu.
September 6, 20231 yr 14 hours ago, napadaj said: Šta preporučujete za manipulaciju .pdf fajlovima? Glupi Acrobat koji plaćam počeo sve da aplouduje i da mi otvara web servis kad u programu kliknem organize .pdf, na primer, umesto da mi daje da to radim u programu kao dosad, pa sam spreman da pređem na neku alternativu. Sto? Mozda ima negde u podesavanjima da sprecis to?
September 6, 20231 yr Author LibreOffice (Draw) je dobar za manje, tekstualne, intervencije u postojećim pdf fajlovima, a naravno može i da kreira nove pdf dokumente.
September 7, 20231 yr Svaki Office posle verzije 2010 ima opciju da ucita pdf i da snimi word fajl kao pdf.
September 7, 20231 yr 22 hours ago, napadaj said: Šta preporučujete za manipulaciju .pdf fajlovima? Glupi Acrobat koji plaćam počeo sve da aplouduje i da mi otvara web servis kad u programu kliknem organize .pdf, na primer, umesto da mi daje da to radim u programu kao dosad, pa sam spreman da pređem na neku alternativu. Ja koristim Foxit PDF editor i na kompu i na telefonu imam plaćene verzije i dosta je ok.