Jump to content
IGNORED

Korisni programi

Recommended Posts

Posted

Ima li neko preporuku za jednostavni program (idealno mac, moze i web) za datoteku podataka (unosenje, prikaz i pretraga)?

Posted (edited)

@jms_uk

Nesto kao MS access?

Imas recimo LibreOffice Base za desktop ili Airtable za web.

Edited by bags
  • +1 1
Posted
4 minutes ago, bags said:

@jms_uk

Nesto kao MS access?

Npr, ali mnogo jednostavnije, nekih 15-ak parametara (nesto slovno, nesto numericki, moze cak i kao izbor umesto slobodnog unosa za bar polovinu).

4 minutes ago, bags said:

Imas recimo LibreOffice Base za desktop ili Airtable za web.

Hvala, pogledacu.

• 1 month later...
Posted

digiKam - besplatan open source, za sve 3 velike platforme: za organizaciju velikih fotografskih arhiva, uključujući i prepoznavanje likova ...

• +1 5
  • 2 months later...
Posted (edited)

Koristite li neki zgodan mali program na androidu koji može da uradi jednostavnu stvar - da smanji dimenzije slike? Ovaj ugrađeni koji imam na Pikselu (Google photos) ima svašta ali ne i to. (Ili sam ćorava)

Edited by I*m with the pilots
  • 4 weeks later...
Posted

Portovali su Audacity u web browser (:ohmy:) Elem... ako vam treba. Nisam proveravao, ali trebalo bi sve da radi. Ne znam koliko se integriše u sistem (audio ulazi / izlazi i te stvari... proveriće kome treba.)

https://wavacity.com/

wawacity.png

• +1 4
  • Hvala 5
Posted

Šta preporučujete za manipulaciju .pdf fajlovima? Glupi Acrobat koji plaćam počeo sve da aplouduje i da mi otvara web servis kad u programu kliknem organize .pdf, na primer, umesto da mi daje da to radim u programu kao dosad, pa sam spreman da pređem na neku alternativu.

Posted
14 hours ago, napadaj said:

Šta preporučujete za manipulaciju .pdf fajlovima? Glupi Acrobat koji plaćam počeo sve da aplouduje i da mi otvara web servis kad u programu kliknem organize .pdf, na primer, umesto da mi daje da to radim u programu kao dosad, pa sam spreman da pređem na neku alternativu.

Sto? Mozda ima negde u podesavanjima da sprecis to?

Posted

LibreOffice (Draw) je dobar za manje, tekstualne, intervencije u postojećim pdf fajlovima, a naravno može i da kreira nove pdf dokumente.

Posted

Svaki Office posle verzije 2010 ima opciju da ucita pdf i da snimi word fajl kao pdf.

Posted
22 hours ago, napadaj said:

Ja koristim Foxit PDF editor i na kompu i na telefonu imam plaćene verzije i dosta je ok. 

• +1 6
Posted

+1 za Foxit

...shiit has hit the fan....

• +1 1