Jump to content
IGNORED

da moram da jedem jedno jelo do kraja zivota...

cmrlj

Recommended Posts

Posted

Granadirmaš...dok ne crknem!

Poslato sa WC šolje by BVK

• +1 1
Posted

Granadirmaš...dok ne crknem!

Poslato sa WC šolje by BVK

iliti naški nasuva s krompirom! 

Posted

ćufte od mlevenog mesa u paradajz sosu sa krompir pireom

Posted

ja bi se roknuo drugi a mozda vec i prvi put...

Posted

Hm,tesko da bi to uspeo,ali probao bih sa mojom verzijom Bolonjeza,uz uslov da mogu da pravim varijacije sa kackavaljem

• 4 years later...
Posted

Da je u pitanju zadnji obrok pre izvrsenja smrtne kazne, onda bi izbor definitivno bio ono sto najvise volim da jedem, znaci plazma + mleko :happy:

Ali posto se ovde radi o necemu sto bi mi bio jedini izvor nutritijenata do kraja zivota, onda mi je najprakticnija kombinacija plazma + proteini :wub:

DNqfRMz.jpg

• Haha 1
Posted

Palačinke sa medom, orasima, lešnicima, suvim grožđem i višnjama.

Pa nek ide život...

• 2 years later...
Posted (edited)

9 hours ago, noskich said:

Mislim da se hrani bolje od ogromne većine ljudi. Udon noodles ti je kao da jedeš wholemeal hleb plus povrće. Riba i pirinač takodje se ne može ništa zameriti. Parče hleba, zavisi kakav je, ako je wholemeal ok. Još ako joj je pirinač onaj brown rice super joj je ishrana. 

Prebacujem ovde diskusiju sa teme na kojoj stoluje@noskich, jer me stvarno zanima (a vidim i @dragance lajkovao, znaci ima tu nesto) - da li sam ja onda u krivu kad mi zvuci da ceo svet moze da zivi zdravo sa $1.50 dnevno (na stranu to kako bi se priustila svakodnevna riba za te pare), i da li je moguce da se decenijama jede ista hrana, valjda je poenta dobre i zdrave ishrane raznovrsnost?

Edited by papapavle
Posted (edited)

Ponavljam se :isuse:

Edited by Filozof manijak
Posted (edited)
3 hours ago, papapavle said:

Prebacujem ovde diskusiju sa teme na kojoj stoluje@noskich, jer me stvarno zanima (a vidim i @dragance lajkovao, znaci ima tu nesto) - da li sam ja onda u krivu kad mi zvuci da ceo svet moze da zivi zdravo sa $1.50 dnevno (na stranu to kako bi se priustila svakodnevna riba za te pare), i da li je moguce da se decenijama jede ista hrana, valjda je poenta dobre i zdrave ishrane raznovrsnost?

Evo šta su esencijalne nutrijenti, dakle ono što moraš da uneseš u organizam pošto on ne može sam da ih sintetiše.

Da li je ishrana u kojoj preovlađuje pirinač i rezanci zdrav ? Ja mislim da nije, ali oko toga se ni nutricionisti neće složiti, niti su se generalno složili i definisali šta je zdrava ishrana.

Da li je raznovrsnost bitna ? Pa ja opet mislim da nije, nit je pećinski čovek jeo ananas, kivi i avokado, niti smo mi do pronalaska amerike imali paradajz, papriku, kukuruz, krompir pa smo preživeli i bez toga hiljadama godina.

Edited by igoraki
  • +1 1
Posted

to od chega su oni prezivljavali mi ne jedemo odavno :hihi:

sent from bash mnogo dobar novi bubamoto

Posted

Ovo što sad jedemo nam ne pomaže da preživimo, naprotiv

• +1 1