Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

WARNING - Topik za nepropuštanje retko prikazivanih filmova na tv

Featured Replies

• Author

images?q=tbn:ANd9GcSSYOIYshHSUnzC-lRUJfi

RTV1 Dokumentarac o Džimu Maršalu, najvećem rnr fotografu svih vremena.

Na stranu milion stvari koje nisam znao, ali dramaturgija, montaža, partneri, od prijatelja, saradnika, agenata, pa do selebritija sa njegovih fotki, to je sat ipo otvorenih usta i želja da se nikad ne završi.

Vratite, nema čak ni mnogo reklama. Emitovano danas u 16h na RTV1

• Replies 1.3k
  • Views 147.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Anatomija pada na RTS1 10. marta u 21h (uoci dodele Oskara), a dan kasnije Zona interesa na RTS2.   Dobre filmove pustaju ovih dana, sinoc bio Dogadjaj, a 8. marta ce biti Titan (Zlatni lav

• Oskari na RTS-u RTS 1 Sirat - nedelja u 00.30 Tajni agent - nedelja u 20.55 RTS 2 Franc - subota u 15.50 Mlade majke - subota u 18.00 Siroče - nedelja u 16.35 Ljubav koja preostaje - ponedeljak u 22.5

• Ne znas??? Tipfeler: Sveto Nazor, poznati rok teoreticar 80-ih...   Unuk Vladimira Nazora.

Posted Images

20 hours ago, April said:

images?q=tbn:ANd9GcSSYOIYshHSUnzC-lRUJfi

RTV1 Dokumentarac o Džimu Maršalu, najvećem rnr fotografu svih vremena.

Na stranu milion stvari koje nisam znao, ali dramaturgija, montaža, partneri, od prijatelja, saradnika, agenata, pa do selebritija sa njegovih fotki, to je sat ipo otvorenih usta i želja da se nikad ne završi.

Vratite, nema čak ni mnogo reklama. Emitovano danas u 16h na RTV1

Hvala ti mnogo za ovo. Prvo odlican film, sam po sebi, kako je poslozen, montaza... Autenticni snimci iz perioda su fantasticni i fantasticno uklopljeni u pricu.

Ali on, kakav lik, kakav zivot, kakve fotke! Nestvarno. No glavni utisak su mi reci moje zene dok smo gledali film (inace ima oko i ruku, mnogo dobre fotke pravi, steta sto ne radi vise; ona bas voli ovakvu fotografiju kakvu je Marsal radio) koja kaze: "koga danas ovako da slikas?"

Edited by Sludge Factory

Sveto trojstvo - automobili, oruzje i foto-aparat, samo mu jedno od ta tri nije pravilo problem, kako je sam zakljucio D

Zanimljiva zivotna prica, svedok i akter jedne epohe, zahvaljujuci kome mi sada znamo i osecamo bolje duh tog vremena.

Taj period posle WWII, od 1945. do 2000, ali posebno do recimo 80ih (a jos posebnije od pocetka sezdesetih) je nesto sto nikad nije bilo pre, niti ce se ikad vise ponoviti na ovoj planeti, u svakom smislu i u svim segmentima.

• Author
3 hours ago, Sludge Factory said:

koja kaze: "koga danas ovako da slikas?"

hail

Film o Džimu Maršalu je dokumentarac koji se ni po čemu ne razlikuje od mora drugih biografskih filmova, u par navrata se lutalo u digresiju, a povremeno mi je bio i dosadan,

Sasvim druga priča je to što kad zažmurim i pomislim na Dilana, Hendriksa, Džonija Keša, ili još bolje na Majlsa Dejvisa i Džona Koltrejna vidim fotografiju koju je zapravo uslikao Džim Maršal.

Ima i netacnih tvrdnji, tipa da je Hopper svoj lik u Apokalipsi zasnovao na Marshalu, iako je opste poznato da je Sean Flynn bio inspiracija. Ali dobro, te greske nisu previse bitne, ljudi pricaju po secanju, a ono je varljivo, cesto se malo i filuje da bi bilo zanimljivije.

Poenta je u fotografijama kao svedocanstvu jednog perioda. Nikada se nisam udubljivao ko je autor mnogih tih cuvenih fotki (uvek sam mislio da su razliciti fotografi sa istih dogadjaja), a ispalo da je Jim jedno vreme bio number 1 guy za fotkanje. U tom smislu mi je ovaj film dragocen i zanimljiv,.

@Ras

Ne kazem da film pomera granice dokumentaristike, ali meni je bas legao, lepo je poslozen, nije tu bilo nekog iskakanja, prati se njegov zivot hronoloski, jedino je Vudstok izdvojen i stavljen na kraj da poentira pricu o rokenrol fotografu koji je obelezio sezdesete najvise.

I proleteo mi je, nisam osetio neki prazan hod ili dosadu. Ne znam na koje digresije mislis, meni je sve bilo zanimljivo, a i imalo je veze sa njim. Svidja mi se sto je licno, subjektivno, svi koji su govorili govorili su iz svoje vizure, bez nekih velikih teoreticara. Lep mi je i detalj sa onom devojkom/zenom koja ga je intervjuisala, a zapravo posle bila sa njim intimna, to je bas sa ukusom prikazano.

Nije direktno vezano za sam film, ali jeste indirektno. Kad god gledam te stare snimke ili fotografije ljudi sa cuvenih dogadjaja koji su obelezili jedno vreme, uvek se zapitam kakav im je zivot bio posle toga, da li su im se ostvarili snovi barem delimicno i sl.

Gledajuci ovaj film zapala mi za oko ova lepa crnkinja. Taman ispod ide komentar o muzici koja vodi preobrazaju licnosti. Mozda je tu upoznala buduceg muza, mozda donela neku drugu bitnu zivotnu odluku...

Screenshot 2025-08-18 at 14-53-16 EON - Kanali.jpg

Isto, uvek se pitam sta je sa njima i kakav su zivot imali. Pitam se to cesto i za neke statiste po igranim filmovima. Obicno za te starije konstatujem da su pokojni, a ako se pojavi neko dete racinam koliko sad ima godina otprilike ako je zivo. D

Obicno ze pitam jesu li zaboravili da su bili deo istorije, samleo ih zivot i svakodnevne brige...kao i da li ih je to iskustvo promenilo.

Imam utisak da bih svakog dana bila svesna cinjenice/iskustva da sam bila na nekom koncertu od ovih koji se pominju u filmu i toga kakvo je blago i privilegija u pitanju )

• 2 weeks later...

KOLEKCIONARKA/ Romer 1967, subota rts 2, možete vratiti unazad. Ko voli filmove unutrašnje naracjje. Prelep ambijent francuske obale, vreme seksualnih sloboda, mladi koji filozofiraju o životu...

Samo za nostalgične. Meni je lepo legao

jutros u 4:20 na viasat kinu bila je "Mrs Henderson presents" sa bob Hoskinsom i džudi Denč. prelep film zavrtite.

Dancer in the Dark sinoć na RTV 1

• 2 weeks later...

Nije TV vec youtube, ali jeste film koji se retko emituje, a vredi da se pogleda