Jump to content
IGNORED

Now cooking!

yolo

Recommended Posts

Posted

nista :(dosadno kuvati samo za sebe...

Posted
malo kuvamo u prirodi, piletinu pacovanu u crnov vinu i belom luku sa krompirima i sataraš

2012-07-14133103.jpg2012-07-14133506.jpg

Jel ti to imas neku mobilnu kujnu kao onaj sto kuva po savanama afrike?
Posted

AhaПослато са GT-I9000 користећи Тапаток 2

Posted (edited)
ili metnuti u marinadu, oli marinirati
nope!pac = salamura = brine na engleskommarinada = marinade na engleskomdva potpuno druga efekta na namirnice, različita priprema, sve različitouprošćeno, marinada ima za cilj da začini pre svega, a pac, tj salamura da posoli. genaralno, oba procesa često služe i da (opet pojednostavljeno) omekšaju namirnice, pre svega meso.nesporazum nastaje jer je jedno izvedeno od drugog, naime termin marinada izveden je od aqua marina, odnosno morske vode koje je služila baš za salamurenje. Edited by banatjanin
Posted (edited)

^hvala na preciznom objašnjenju.oba postupka sam uspešno primenjivala, a da pri tome nisam znala kako se tačno zove ono što radim.

Edited by mammy two shoes
Posted

I kod mene se danas kuvalo u prirodi :) j0uvqcrzndizqqu41.jpgunutra je suljpa sa svačim a svašta je bilo na stolu uz grah al od masnih prstiju i brade nisam postigla da slikam :P n25x6mobn575to7krd3.jpg

Posted

uff, od kad nisam kuvao suljpa, moraću ovijeh dana

Posted

jao i ja cu isto ovako

Posted

koja je prednost kuvanja u zemljanom loncu?

Posted

finalni miris i ukus...i klot pasulj dobije punoću, nekim čudom :)

Posted

moradoh da stavim da se kuva pasuljpovrće, luk crni, beli, paprika slatka, ljuta, šargarepa, peršun, celer, lovorov list2012-07-16110022.jpgpasulj vrste beli2012-07-16110027.jpgkolenica tipa svinjska, plus hamburg slaninica2012-07-16110057.jpgpomešano2012-07-16110221.jpgpapirike ljute2012-07-16112053.jpgi sad čekamo par sati2012-07-16112543.jpg

Posted

kako si strpao toliko mesa u taj loncic?¿

Posted

Kako bre lončić, 5 litara zapremina