Jump to content
IGNORED

Now cooking!

yolo

Recommended Posts

Posted
Just now, Sara said:

Ranije kad pecem u rerni ne budu ni blizu onih sa rostilja, a usmrdim celu kucu i usvinjim rernu da mi muka pripadne. Kad se setim odmah mi se ne jedu☹

Hajde da ukus nije isti, jer nije, ali kako uspeš da usvinjiš rernu :unsure:

Posted

Prska na sve strane po rerni i onda jos iscuri na dno, zapali se i ugljenise. Kad otvorim rernu sukne crna dimcina pa moram i okolo da perem po kuhinji. Vise puta utvrdjeno gradivo:blink:

• Haha 1
Posted

Blago ljuti becarac/sataras sa pilecim mesom

IMG-20230721-WA0002.jpg

• +1 4
Posted
18 minutes ago, x500 said:

Blago ljuti becarac/sataras sa pilecim mesom

IMG-20230721-WA0002.jpg

Sutra cu da skuvam ovo. Super sam ideju dobila 

• +1 1
Posted
3 hours ago, Sara said:

Prska na sve strane po rerni i onda jos iscuri na dno, zapali se i ugljenise. Kad otvorim rernu sukne crna dimcina pa moram i okolo da perem po kuhinji. Vise puta utvrdjeno gradivo:blink:

izbusi ih na nekoliko mesta da ne prskaju

• Hvala 1
Posted (edited)
1 hour ago, napadaj said:

Može recept?

Kupiš oko 500 gr otkošćenih dimljenih bataka i iseckaš na komadiće koji su zgodni za jedan zaloga. Staviš to u wok, ili veći tiganj i na malo ulja to propržiš (dimljen batak može da se jede i bez termičke obrade) jedno 5 min na srednjoj temperaturi ringle. Posle toga u to dodaš pečurke, ono što imaš pri ruci, ja volim onako malo krupnije sečeno jer se pečurke smanje tokom termičke obrade jer ispuste vodu. Dodaš bibera i malo soli i propržiš to još 4-5 min otprilike. Dok se to prži na drugoj ringli si već stavio vodu za kuvanje taljatelja koju  posoliš malo i čekaš da provri. Kad provri staviš taljatele unutra i kuvaš da budu ono jedva al-dente. Dakle, ako na paketu kaže  da se kuvaju šta znam 8 min, kuvaš ih 6-7 min.

U wok sa piletinom i pečurkama sada dodaš jedan čen belog luka (to je opciono, nije obavezno) sitno iseckan, propržiš to tipa minut-dva i  dodaš par supenih kašika vruće vode iz lonca u kome se kuva testenina. Promešaš. Dodaš oko 100-150 ml one pavlake za kuvanje, mlečne naravno. Promešaš dobro. Dodaš oko 100nak gr rendanog trvdog sira (tipa parmigiano regiano i sl.) Promešaš. Po potrebi dodaš još par supenih kašika vode u kojoj se kuvaju taljatele, tako da sos bude onako malo ređi. U medjuvremenu su se taljatelje skuvale onako jedva al-dente, pa ih procediš i prebaciš u vok gde se nalazi piletina, pečurke i sos, da se tu skuvaju do kraja i lepo sjedine s tim sososm. Probaš malo sosa i vidiš treba li dodati još soli, bibera, rendanog sira... pa to dodaš. Dodaš jednu-dve kašičicu suvog seckanog peršunovog lista. Promešaš. Sačekaš još minut dva i onda skloniš s ringle. 

U suštini nije neki naročiti recept, to je više neka improvizacija od namirnica koje se zadese u kući. :) 

Neko voli da stavi i više sira, neko voli da stavi više vrsta pečurki... sve ti je od volje.

Edited by JakeBlues
  • +1 5
Posted

Pa da se isproba nova rerna :) Brokoli, karfiol, šargarepa, krompir, paprika, luk i svinjsko meso isečeno na kockice... ču mene kockice, pravougaonike :covid19:

Prelio maslinovim uljem i začinio...

IMG_20230726_183634_(2250_x_3000_pixel).jpg

• +1 8
Posted

Ponavljanje je majka nauke :)

Musaka od plavog paradajza. 

3 reda secenog patlidzana, redndani sir (gauda), sos od mlevene junetine( bluk, cluk, mrkva i paradajz), opet sir i mocarela na vrhu.

Spoiler

IMG-20230730-WA0004.thumb.jpg.f9afe42e6a390df139db318d7f3d8ff6.jpg

IMG-20230730-WA0001.thumb.jpg.160946ea4ee2c62c704fcc716b9fecbf.jpg

IMG-20230730-WA0003.thumb.jpg.8dd086930006d06fdf44b6f811442445.jpg

• +1 7
  • Wub 1