adam Posted July 23, 2022 Posted July 23, 2022 ja volim letnju obrok salatu od patlidzana sa ljutom paprikom, blukom, svezim paradajzom, maslinama i belim sirom. preukusno a moze da se napravi mnogo i da se ohladi i hasa danima. patlidzan ceo (jedan veci il dva manja) izbusim viljuskom i u rernu na 220. uz to dodam 4-5 crvenih, mesnatih silja i par ljutih papricica u istu tepsiju i pecem dok koza fino potamni - kao i paprike. papricice mogu i sveze u salatu al ja vise volim termicki obradjene. treba virnuti svakih desetak minuta u rernu pa okretati po potrebi i vaditi sta je gotovo - prvo ljute (one su najtanje), zatim silje i na kraju patlidzan. ostaviti da se sve ohladi pa silje i patlidzan oljustiti i naseckati na zalogaje. ljutu papriku ne ljustiti (tanka je i ne moze) nego sitno naseckati. tu mesavinu rknuti u ciniju, zatim naseckati u to dva oveca sveza paradajza, ubaciti shaku maslina i smozditi jedno tri cena bluka. fetu naseckati na zalogaje (bogato, da ima fino), pa ubaciti u salatu. na to mulja, soli, bibera i limuna/sirceta (sta ko voli), sve dobro izmesati, ohladiti par sati u frizideru i udri. ja uz to krkam dobar hrskav hleb i humus. carska hrana! 8 1
Ras Posted July 23, 2022 Posted July 23, 2022 5 hours ago, napadaj said: Sent from my M2007J3SG using Tapatalk Održivi roštilj - ne mora da se loži! 4
Popular Post JakeBlues Posted July 27, 2022 Popular Post Posted July 27, 2022 Etno taljatele s piletinom u sosu od belog luka, kisele pavlake i krem sira: 10
nenad Posted July 31, 2022 Posted July 31, 2022 3 minutes ago, renne said: jel kukuruz najpre termicki obradjen?
hansolo Posted July 31, 2022 Posted July 31, 2022 Uf, što bi uz taj vaš roštilj legao ovaj moj upravo skuvan čatni od breskve ... ljutkast, začinjen lepo. Ja imam samo rernu pa spekla krmenadlu pod grilom i pomfrit. 2
Recommended Posts