Jump to content
IGNORED

Now cooking!

yolo

Recommended Posts

Posted

Jesi to ti pravio

Baš me zanima kako se pravi (mislim testo, znam kako se secka.)

Posted
7 minutes ago, Indy said:

Jesi to ti pravio

Baš me zanima kako se pravi (mislim testo, znam kako se secka.)

aram me obučio. 

link za receps

• +1 1
Posted

I skuvao i pojeo varijantu bez mesa

odlično je, preporučujem

A dobra je i refika i ostali njeni recepti, praaavi TV kuvar što ume da kuva a voli da jede. 

• +1 4
Posted
I skuvao i pojeo varijantu bez mesa
odlično je, preporučujem

A dobra je i refika i ostali njeni recepti, praaavi TV kuvar što ume da kuva a voli da jede. 
Pa svaka cast za hint, bas razmisljam sta sutra sa karfiolom, a da se ne ponavljam. I to cu bas doslovce vako, sa mesom, ofc. Ovaj peceni beli luk jos u supu nisam stavljala [emoji56]
Dobra je Refika skroz, bogami i engleski joj je odlican smile.png
Posted

gulas od gude, domaci leba, kupus salata. gulas ce biti gotov za jedno pola sata a ostalo je spremno.

par debljih krmenadlica uvaljao u brasno i bacio na vrelo ulje sa svih strana, da se zapece al bas onako fino, da dobije zlatnu koricu. izvadio i odlozio. na to ulje bacio seckanu dimljenu slaninu i proprzio na cvarke. izvadio i odlozio. na ulje bacio glavicu cluka, stap celera i sargarepu - sve sitno seckano. smanjio vatru i mesao dok luk nije poceo da cakli. tad dodao tri izmrvljena cena bluka i mesao jos jedno minut da bluk pusti miris. dodao pola cashe belog vina i krchkao dok nije isparilo. vratio meso i slaninu, sunuo govedji temeljac da pokrije, ubacio kashiku paradajz pirea i dodao sveze zacine iz baste - majcinu dusicu (nisao stedeo, skinuo lisce s jedno 7-8 grancica, volim je u gudi) pazljivo ruzmarina (jedan vrh od desetak iglica) i par listova lovora. dobro promesao, smanjio vatru na najslabije i krchkao nesto jace od pola sata. zatim dodao nekoliko omanjih krompira seckanih na krupnije, jedan paskanat seckan na kockike i shaku seckanih suvih sljiva. promesao i ostavio da se krcka jos jedno sat. od tad proslo pola sata, jos toliko i gotovo. u medjuvremenu sipao rakijicu i kuckam. :D

Posted
gulas od gude, domaci leba, kupus salata. gulas ce biti gotov za jedno pola sata a ostalo je spremno.

par debljih krmenadlica uvaljao u brasno i bacio na vrelo ulje sa svih strana, da se zapece al bas onako fino, da dobije zlatnu koricu. izvadio i odlozio. na to ulje bacio seckanu dimljenu slaninu i proprzio na cvarke. izvadio i odlozio. na ulje bacio glavicu cluka, stap celera i sargarepu - sve sitno seckano. smanjio vatru i mesao dok luk nije poceo da cakli. tad dodao tri izmrvljena cena bluka i mesao jos jedno minut da bluk pusti miris. dodao pola cashe belog vina i krchkao dok nije isparilo. vratio meso i slaninu, sunuo govedji temeljac da pokrije, ubacio kashiku paradajz pirea i dodao sveze zacine iz baste - majcinu dusicu (nisao stedeo, skinuo lisce s jedno 7-8 grancica, volim je u gudi) pazljivo ruzmarina (jedan vrh od desetak iglica) i par listova lovora. dobro promesao, smanjio vatru na najslabije i krchkao nesto jace od pola sata. zatim dodao nekoliko omanjih krompira seckanih na krupnije, jedan paskanat seckan na kockike i shaku seckanih suvih sljiva. promesao i ostavio da se krcka jos jedno sat. od tad proslo pola sata, jos toliko i gotovo. u medjuvremenu sipao rakijicu i kuckam. [emoji3]
Jesi seckao to meso?

.... Shiit has hit the fan!

Posted
10 minutes ago, Frank Pembleton said:

Jesi seckao to meso?

.... Shiit has hit the fan!

aaaaa.... zaboravih da kazem. jesam, naseckao sam posto sam zarumeneo sa svih strana. ja tako kad pravim gulase i slicno pa meso treba da se oprlji. isecem na deblje snicle (il kupim deblje snicle), uvaljam u brasno, proprzim pa naseckam. lakse mi a i super se isprzi.

Posted

Prava ovosezonska ruska je spakovana. Moram priznati da me je umorila. Osvetiću joj se večeras. Mogla je to da bude najbolja ruska u istoriji al krompir je izneverio kvalitetom.

Večeras supruga meće sarmu na počinak.

• +1 3
Posted

ja se nameračila da smršam u narednih mesec dana, pa da se onda redom svetim ruskoj, kolačima, kiflicama i baš svemu što mi padne na pamet.

pa kao Desanka Maksimović čekam svoju sreću u vidu vangle ruske salate :wub:

(inače sam medju prijateljima poznata kao dileja koja za NG napravi 10 kg ruske salate - doduše, ne sama i ne samo za jednu kuću)

• +1 2