October 8, 20204 yr 25 minutes ago, Bambula said: Hoće želudac da muči ako se luk na brzinu dinsta.Pre dok se aktivnije išlo u lov spremao se gulaš na kazan,a tu bez 10ak kg luka nije.Što duže dinstaš luk i to bez tečnosti to posle manje muči.U početku moraš dosta da mešaš,ali nema da muči želudac.Mi kad spremamo dinstanje luka je 1/2 od kompletnog spremanja. Pa to svaki lovac ili ribolovac ce tako praviti kotlic
October 8, 20204 yr On 6.10.2020. at 16:01, JakeBlues said: Neko stavlja 1:1 meso i luk, neko 1:0.5, neko 1:0.7... kod mene je to nekako odokativno... Neko prvo dugo prži luk, neko stavlja odmah i meso, neko isključivo na masti, neko isključivo na ulju... Neko ko stavlja manje luka posle stavlja zapršku, a neko dobije nervni slom kada mu se zaprška pomene, neko stavlja paradajz neko ne stavlja, kod nekih obavezan začin je kim... Generalno recepata ima puno i probao sam mnoge i uvek se sve pojede. Slažem se da je stavljanje svežeg paradajza poslednjih godina postala prava lutrija, osim ako nije neki iz tvoje bašte ili imaš baš proverenog dobavljača. I ja više verujem nekom paradajzu iz konzerve... a često uz njega i ubacim pola kafene kašičice šećera, za svaki slučaj. Paradajz pire je takođe nešto što često koristim u kuvanju. ja sa onim što imam. iseko na rebra 4 manja, propržio, izvadio. turio pauflek na malo masti, kad se fino ispržilo, vratio luk, nasuo traminca, pasiranog paradajza, kima, vode. sad na tiho do ponoći, onda paprika i kraj. pauflek je masniji i krupno sečen. biće muški. e i dva čena bluka sam zuno. propade u fridžu, moram na terasu il špajz turit.
October 9, 20204 yr Trebaće snage za utakmicu danas: pita sa sirom ode u rernu. Neka se ne stide ni oni koji pripramaju musaku, ili paelju. Edited October 9, 20204 yr by Ras