Jump to content
IGNORED

Now cooking!

yolo

Recommended Posts

Posted
25 minutes ago, Bambula said:

Hoće želudac da muči ako se luk na brzinu dinsta.Pre dok se aktivnije išlo u lov spremao se gulaš na kazan,a tu bez 10ak kg luka nije.Što duže dinstaš luk i to bez tečnosti to posle manje muči.U početku moraš dosta da mešaš,ali nema da muči želudac.Mi kad spremamo dinstanje luka je 1/2 od kompletnog spremanja.

Pa to :) svaki lovac ili ribolovac ce tako praviti kotlic

Posted

što kažu u moj kraj, da se napravi u ništa :)

Posted
On 6.10.2020. at 16:01, JakeBlues said:

Neko stavlja 1:1 meso i luk, neko 1:0.5, neko 1:0.7...  kod mene je to nekako odokativno...

Neko prvo dugo prži luk, neko stavlja odmah i meso, neko isključivo na masti, neko isključivo na ulju...  Neko ko stavlja manje luka posle stavlja zapršku, a neko dobije nervni slom kada mu se zaprška pomene, neko stavlja paradajz neko ne stavlja, kod nekih obavezan začin je kim... Generalno recepata ima puno i probao sam mnoge i uvek se sve pojede. :)

Slažem se da je stavljanje svežeg paradajza poslednjih godina postala prava lutrija, osim ako nije neki iz tvoje bašte ili imaš baš proverenog dobavljača.

I ja više verujem nekom paradajzu iz konzerve... a često uz njega i ubacim pola kafene kašičice šećera, za svaki slučaj. Paradajz pire je takođe nešto što često koristim u kuvanju. 

ja sa onim što imam. iseko na rebra 4 manja, propržio, izvadio. turio pauflek na malo masti, kad se fino ispržilo, vratio luk, nasuo traminca, pasiranog paradajza, kima, vode. sad na tiho do ponoći, onda paprika i kraj. 

IMG-20201008-201755.jpg

pauflek je masniji i krupno sečen. biće muški. e i dva čena bluka sam zuno. propade u fridžu, moram na terasu il špajz turit. 

• +1 4
Posted

Pauflek, on baš da "jakotu"...

.... Shiit has hit the fan!

Posted

biće kristijan golubović type of strength. 

Posted (edited)

y4mgZYdOygtqKBMoSDN8iB6r1fmkzpj1aTLwSYh0

Trebaće snage za utakmicu danas: pita sa sirom ode u rernu.

Neka se ne stide ni oni koji pripramaju musaku, ili paelju.

Edited by Ras
  • +1 4
Posted

Taljatele s piletinom i pesto sosom, kupovna varijanta.

IMG-20201009-142128.jpg

IMG-20201009-145633.jpg

• +1 5
Posted

Plećka ušpikocana blukom i slannncom
Zaliveno pivom
94db5460bc0767cbc7c924012634a015.jpg

Posted

Da isprobamo lidlove angus burgere (1k dinara kg)
0e649441ba76deb35b8cf8847ba7d086.jpg

• +1 1
Posted

Odlično meso, ostavio sam ga medium rare.
Meko kao duša. Realno preporuka
756d209f7bc025d482aa75c920a9172b.jpg

• +1 5