Jump to content
IGNORED

Now cooking!

yolo

Recommended Posts

Posted

Danas voćni dan, branč grilovane smokve punjene kozjim sirom i pršutom, večera će da bude piletina sa kajsijama :) 

Posted
Danas voćni dan, branč grilovane smokve punjene kozjim sirom i pršutom, večera će da bude piletina sa kajsijama [emoji4] 
Pošalji Vasketu, da overi [emoji6]

... Shiit has hit the fan...

Posted
39 minutes ago, aram said:

Danas voćni dan, branč grilovane smokve punjene kozjim sirom i pršutom, večera će da bude piletina sa kajsijama :) 

:lolol:

Dobar ti taj "voćni dan" 

Posted (edited)

Savrsen "vocni" dan [emoji41]

Corbu od pecenog paradajza, and nau iting... treci tanjir :piggy:

Edited by Jumanji
Posted
3 hours ago, Jumanji said:

Savrsen "vocni" dan emoji41.png

+1

pile s kajsijama spektakl :Hail: 

Posted
4 hours ago, darling said:

jeste, da se ne useres :D

A useravam se od šljiva na svakodnevnoj bazi enivej :D 

Posted (edited)

izvini sto sam na tebe prevalila nevericu i sad vec skoro bes, jer sam opet dobila bas taj komentar kad sam se zahvalila na ponudjenom rucku, ne mogu, tenks, upravo sam s drveta, najela sam se smokava. zena koja sedi za stolom i koju vidim drugi put u zivotu dok prilazim: zar se ne useres od smokava. ja sam se jednom usrala. zavrsen citat.

pa je bo te. :laugh:

Edited by darling
Posted

Ja sam se jednom ko klinac ispovraćao od vina i loše ispečenog kukuruza. Negde na obali Save, valjda, ili gde smo se već krili tada da duvamo i pijemo

Posted
Savrsen "vocni" dan [emoji41]

Corbu od pecenog paradajza, and nau iting... treci tanjir :piggy:
kakvae to chorba?

sent from bubamoto

Posted
kakvae to chorba? sent from bubamoto   

Nista specijalno, samo se malo ispece prvo, i mnogo ukusnija nego klasicna, bez pecenog paradajza.     

Na rebarca nasecem crveni luk 1-2 glavice (zavisi od kolicine koja se sprema, ja to sve otprilike), 2-3 cena belog malo usitnjena, posoli i proprzi se na ulju, nikakva se tecnost ne dodaje, onda se stavi paradajz na pola secen okrenut nadole (na 1 glavicu luka 5 srednjih par.), dodaju zacini koje hoces, ja stavim malo (kasiku) balzamika, mleveni biber, nekoliko grancica m.disice, moze i suva i obavezno puna kasicica mlevene paprike ili tucane, e tu stavim moj apsolutni hit poslednjih godina...dimljenu papriku, pa jos ljutu, a mozes koju hoces i imas, i 1/2 kasicice secera.

Kratko se tako uprzi, paradajz brzo pusti vodu, okrenem svaku polovinu, pa u rernu na 30ak min, na 200C.

Posle toga nalijem oko litar supe ili bujona, a to uvek imam, moze i kocka supe i voda, mada to nije to.

Izgnjecim pasirkom malo one polutke paradajza i sve se kuva oko 40ak min na sredjoj T, izmuljam u blenderu ili stapnim mikserom, zacinim jos ako nesto fali i to je to.

Sa krutonima i malo narendanim parmezanom, a palo je i ovcije mleko danas... bruka dobro!