Jump to content

Now cooking!

Featured Replies

Ptice i hrcci nek otvore sebi topik :fantom: 

• Replies 11.1k
  • Views 810.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• mammy two shoes
    mammy two shoes

pitanje za sve koji kače slike na ovoj temi. da li vi samo ovolicko pojedete ili posle slikanja dopunite tanjir?    

• Dobro su ispale, ako je verovati alavim ukućanima. Meso sam koristila pola-pola svinjski but i juneću plećku, krčkala se tri sata. Eto, sad i ovo znam da kuvam ✔️

• Ćufte  

Posted Images

probao, nije da nisam. gurao sve i svasta, cini mi se da samo svilene bombone nisam topio u to al dzaba. kuvana piljevina je kuvana piljevina.

a na temu - pristavio ckembe. bio kod kineza i kupio divne ociscene i skuvane bele rezance koje cu da ubacim u dinstano povrce, paradajz pire i belo vino za jedno desetak minuta. dodacu i malo tucane ljute, valja se. sad razmisljam da li da to mumam s hlebom ili da obarim siroku pastu pa ckembe na pastu i da rknem parmezana ozgo. videcemo.... ima vremena....

poKujem tikvice

musaka

3 hours ago, renne said:

poKujem tikvice

najgori posao u kuhinji. na ovo se odlučim svake treće godine. al' ih voleeeem

5 hours ago, renne said:

poKujem tikvice

Probaj u rerni, ja ih redovno izumacem u sve sto treba, poredjam na papir i poprskam svaku sa malo ulja /malo namazem papir dole/, stavim u rernu na 200 da duva /ako ukljucis i gril onda cim su pecene sa gornje strane, okrenuti ih/, negde na sredinu rerne, Gotove za 10 min cim dobiju koricu i to pun buljuk odjednom, zavisno od toga kolika je tepsija. Isto vazi i za patlidzan/. Plus, pored ako ima mesta poredjas i pomfrit u jednom sloju i eto rucak, sve se zajedno ispece. Bacis papir i ne treba ni tepsiju ribati :) 

Biti će isprobano

19 minutes ago, renne said:

Biti će isprobano

:1311_thumbsup_tone2: ... posle sledi "sta sve mozes sa jednom tepsijom, malo papira i rernom" serija, pola mog kuvanja je ta varijanta :1_grinning:

Pomesfrites inače tako pravim

ovo još nisam pokušao

Ja tako pohujem piletinu, tako sam sigurna da nece ostati zivo iznutra, u rerni se sigurno ispece, samo malo manja temp. /na oko 170-180 sa duvanjem/. Plus super varijanta za grilovanje povrca /cvekla sa marinadom od belog luka i malo balzamika i soli, pa u jednom sloju poredjana da se ispece - izgubi sav onaj zemljani ukus odlicna je, zatim prokelj /beli luk, malo ulja i sitno iseckana i proprzena slaninica, uvaljan na pola presecen prokelj u tu marinadu, pecen dok ne porumeni, onako da jos ima bajt ali je mekan/. To su zimske opcije. :)

Dok ne koristite1 kesu to je ok....

...shiit has hit the fan....

13 hours ago, darling said:

332lze1.jpg

ovsene s nicim i vodom.

Moj doručak: 

- 3 kašike ovsenih pahuljica 

- 1 kašika ovsenih mekinja

- 1 kašika kokosa

- 1 kašika pirinčanog mleka u prahu (ricevita Vitalia) 

- to zalijem ključalom vodom iz ketlera, sunem cimet, chia semenke, malo suvog grožđa, med ponekad ili fruktozu.. 

Kad nemam vremena da se akam onda Dobra ovsena kaša radi posao. 

Moj doručak: 
- 3 kašike ovsenih pahuljica 
- 1 kašika ovsenih mekinja
- 1 kašika kokosa
- 1 kašika pirinčanog mleka u prahu (ricevita Vitalia) 
- to zalijem ključalom vodom iz ketlera, sunem cimet, chia semenke, malo suvog grožđa, med ponekad ili fruktozu.. 

Kad nemam vremena da se akam onda Dobra ovsena kaša radi posao. 

Majko mila!
[emoji37][emoji37][emoji37]

A koristim i kese za rernu :8_laughing::8_laughing:

Edited by Valkyrie

18 hours ago, Majo said:

Ptice i hrcci nek otvore sebi topik :fantom: 

+1