Jump to content

Now cooking!

Featured Replies

sasrećom :)

evo ga gotovo, kroNpir sm ostavio još 15 minuta onako samoga da se uhvati korica, sve je meko i nežno kao duša2012-10-19130340.jpguz ovo će ići pileća supa sa knedlicama

jel' sam praviš knedlice ???

samПослато са GT-I9000 користећи Тапаток 2

od griza ili dzige?

samПослато са GT-I9000 користећи Тапаток 2
daj recept, al' ako imaš neki precizan. meni nekoliko puta davali kao proverene recepte, sve nešto ofrljoke.il' sam ja antitalent za te knedlice, il' nisam imala pravi recept :dry:

heh, nemam ti ja recept, kod mene sve ide odokativno. Elem jaje, dve trećine pšeničnog griza, jedna trećina kukuruzne palente i sitno seckani peršun. Umutum celo jaje, pa dodajem naizmenično griz i palentu, dok ne dobijem neku srednje tvrdu masu, i onda obavezno u vrelu supu koja ključa. i mora da uspe

heh, nemam ti ja recept, kod mene sve ide odokativno. Elem jaje, dve trećine pšeničnog griza, jedna trećina kukuruzne palente i sitno seckani peršun. Umutum celo jaje, pa dodajem naizmenično griz i palentu, dok ne dobijem neku srednje tvrdu masu, i onda obavezno u vrelu supu koja ključa. i mora da uspe
hm, verovatno padam na ovome

moj recept, ako pitas za griz knedle:jaja , griz, so,malo bibera, pomesati da bude onako redje, ne da curi ali ni da moze da se odmah radi...i ostaviti da odstoji pola sata do sat, posle toga jos jednom promesati i voila knedle se ne raspadaju, ne budu tvrde iznutra..persun, vegeta, bluk ili sta vec volis opciono..

e fala, moram da probam ponovo

ja prvo umutim belanca (samo sa viljuškom, ništa fensi), pa kad se malo podignu, ubacim žumance, to sjedinim, posolim, i onda dodajem griz dok ne budu te neke srednje gustine™i u ključajuću supu

Taj rad, samo što ja ne szolim. Treba da bude srednjije™ ka jačoj konzistencije, da se ne raspadne.

na jedno srednje jaje 6 ravnih supenih kašika griza. tako su me učile babe.ja pravim odokativno jako tvrde knedle, a na izričit zahtev potomstva. mora da ih bude puno, da se jedva pregrizu. supu jedu viljuškom.babe kad dođu u goste demonstrativno ne jedu takvu supu da ne bi polomile zube. po nekada dođu babe na red da im ugađam, onda napravim normalne knedle, a đeca kušuju.

ja volim tvrde knedle, tj kad ih moja mama proglasi neuspelima. :D

pork ribs, juče kupio u Interexu odličan komad, sinoć napunio blukom i ruzmarinom, posolio i pobiberio i stavio malo mlevene slačicesad ode u rernu na 4 sata2012-10-20103417.jpg