Jump to content
IGNORED

Now cooking!

yolo

Recommended Posts

Posted

skuvao malo krompir u povrcnom bujonu, i u djuvec na pek-papir bacio to, zelenu papriku, mladi luk, beli luk, malo podlio tim krompovanim bujonom, namuljio, posolio, popaprio, poruzmarinio, naseckao malo suve ljute papricice i ubacio u relnu™ na 220º C

Posted (edited)

pazarila jutros organsku pšenicu, samlela šolju u brašno, dodala isto toliko tople vode i sutra u ovo doba ću da vidim rezultat, pa da nastavim dalje ... nadam seedit:nisam samlela šolju, nego šolju pšenice :D

Edited by duda
Posted

ja stavio juce.i evo sad bacio, usmrdelo se samo :(

Posted

Ne razumem.U Rodiću ima super pšenica za bacanje kad se usmrdi, sad video. Jeftinija 30tak dindži u odnosu na ostale radnje.

Posted (edited)
ja stavio juce.i evo sad bacio, usmrdelo se samo :(
e sad si me bacio u bedak i u negativnu emociju zbog koje će sad da se usmrdi i meni :mad::lolol:
a sta si zeleo da postignesh?
verovatno isto što i ja, tj. da dobije prirodno uskislo retko testo sa kojim će dalje da mesi leba Edited by duda
Posted
e sad si me bacio u bedak i u negativnu emociju zbog koje će sad da se usmrdi i meni :mad: :lolol:verovatno isto što i ja, tj. da dobije prirodno uskislo retko testo sa kojim će dalje da mesi leba
aaa. javljaj dalje kako ide, naravno...
Posted
aaa. javljaj dalje kako ide, naravno...
hoću svakakosamo, sad imam jedan problem, tj. nekako mislim da stvar i treba da dobije taj neki miris buđavosti, jer valjda su neke gljivice tu u pitanju@arame, da nije stvar u tome da ti nisi prepoznao šta treba da dobiješ, mislim, ne možeš ni da očekuješ neki miomiris ... daj malo opiši to
Posted

što li bi to neko uopšte radio?? :)mislim baci odmah pšenicu, čim je kupiš, što čekati jedan dan :)

Posted (edited)
što li bi to neko uopšte radio?? :)
ja ne bih, no vrshim radoznalost. shanse da mi uspe lebac bilo kojom tehnologijom, ove godine su minimalne. iskreno, shanse da mi uspe bilo shta od kuvanja su minimalne, sad smislim sta cu, pa zovem ili mater ili patu markovic i radim sta one kazu. a i to sa diskutabilnim rezultatom. moje vreme kuvanja je izgleda proshlo <_< Edited by thermal bug
Posted
@arame, da nije stvar u tome da ti nisi prepoznao šta treba da dobiješ, mislim, ne možeš ni da očekuješ neki miomiris ... daj malo opiši to
ma u redu bi bio miris budjavosti, al ovo nije bilo to nego... nesto zbog cega bi zena mene izbacila iz kuce, da nisam ja njega, pre nego sto je ustala :Ddobio sam smrdljivu vodu, brasno je ostalo na dnu, po povrsini je plivalo par zuckasto-zelenkastih "cvetova"
Posted

ništa, videćemo šta će sutra kod mene da bude

Posted
stavio sarmu da se kuva, prvu ovosezonsku
ukiselio već, volim da sredinom oktobra imam sa prvu sarmu i kolenice.Stavljam 2/3 junećeg i 1/3 svinjskog mesa, i na tu količinu 1/3 pirinca, extra sitno seckani crni i beli luk, so i biber. I ništa više. I meso stavljam sveže, ja nikada za bilo šta ne dinstam. I pravim jako male sarmice, kao da su od zelja
Ja dooobro izdinstam luk, i u njega na kraju na dva minuta ubacim pirinac da pokupi sokove (cca 300gr luka i isto toliko pirinca).Kad se malo prohladi, umesham 1kg ciste junetine.Rolam malo vece sarme, nisu ogomne, ali nisu ni za zalogaj.U redjanju ooobilno prosaram dimljenim kostima i slaninom.Zatvorim u ogromnu sherpenju, i pustim je u rernu na 120-140c do ujutru (jedno 6-7 sati).Ko ce da doceka sutra :piggy:
Posted

To uz podvarak, odnosno kiseli samo na cetvrtine pa long, slow cook.I da, sarma mora da bude kisela, ono, ljudski kisela, inace mi to nije to...