assück Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 skuvao malo krompir u povrcnom bujonu, i u djuvec na pek-papir bacio to, zelenu papriku, mladi luk, beli luk, malo podlio tim krompovanim bujonom, namuljio, posolio, popaprio, poruzmarinio, naseckao malo suve ljute papricice i ubacio u relnu na 220º C
duda Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 (edited) pazarila jutros organsku pšenicu, samlela šolju u brašno, dodala isto toliko tople vode i sutra u ovo doba ću da vidim rezultat, pa da nastavim dalje ... nadam seedit:nisam samlela šolju, nego šolju pšenice :D Edited October 14, 2012 by duda
aram Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 ja stavio juce.i evo sad bacio, usmrdelo se samo :(
henrik larsson Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Ne razumem.U Rodiću ima super pšenica za bacanje kad se usmrdi, sad video. Jeftinija 30tak dindži u odnosu na ostale radnje.
duda Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 (edited) ja stavio juce.i evo sad bacio, usmrdelo se samo :(e sad si me bacio u bedak i u negativnu emociju zbog koje će sad da se usmrdi i meni a sta si zeleo da postignesh?verovatno isto što i ja, tj. da dobije prirodno uskislo retko testo sa kojim će dalje da mesi leba Edited October 14, 2012 by duda
gospa buba Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 e sad si me bacio u bedak i u negativnu emociju zbog koje će sad da se usmrdi i meni :lolol:verovatno isto što i ja, tj. da dobije prirodno uskislo retko testo sa kojim će dalje da mesi lebaaaa. javljaj dalje kako ide, naravno...
duda Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 aaa. javljaj dalje kako ide, naravno...hoću svakakosamo, sad imam jedan problem, tj. nekako mislim da stvar i treba da dobije taj neki miris buđavosti, jer valjda su neke gljivice tu u pitanju@arame, da nije stvar u tome da ti nisi prepoznao šta treba da dobiješ, mislim, ne možeš ni da očekuješ neki miomiris ... daj malo opiši to
renne Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 što li bi to neko uopšte radio?? :)mislim baci odmah pšenicu, čim je kupiš, što čekati jedan dan :)
gospa buba Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 (edited) što li bi to neko uopšte radio?? :)ja ne bih, no vrshim radoznalost. shanse da mi uspe lebac bilo kojom tehnologijom, ove godine su minimalne. iskreno, shanse da mi uspe bilo shta od kuvanja su minimalne, sad smislim sta cu, pa zovem ili mater ili patu markovic i radim sta one kazu. a i to sa diskutabilnim rezultatom. moje vreme kuvanja je izgleda proshlo <_< Edited October 14, 2012 by thermal bug
aram Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 @arame, da nije stvar u tome da ti nisi prepoznao šta treba da dobiješ, mislim, ne možeš ni da očekuješ neki miomiris ... daj malo opiši toma u redu bi bio miris budjavosti, al ovo nije bilo to nego... nesto zbog cega bi zena mene izbacila iz kuce, da nisam ja njega, pre nego sto je ustala :Ddobio sam smrdljivu vodu, brasno je ostalo na dnu, po povrsini je plivalo par zuckasto-zelenkastih "cvetova"
Skyhighatrist Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 stavio sarmu da se kuva, prvu ovosezonsku ukiselio već, volim da sredinom oktobra imam sa prvu sarmu i kolenice.Stavljam 2/3 junećeg i 1/3 svinjskog mesa, i na tu količinu 1/3 pirinca, extra sitno seckani crni i beli luk, so i biber. I ništa više. I meso stavljam sveže, ja nikada za bilo šta ne dinstam. I pravim jako male sarmice, kao da su od zeljaJa dooobro izdinstam luk, i u njega na kraju na dva minuta ubacim pirinac da pokupi sokove (cca 300gr luka i isto toliko pirinca).Kad se malo prohladi, umesham 1kg ciste junetine.Rolam malo vece sarme, nisu ogomne, ali nisu ni za zalogaj.U redjanju ooobilno prosaram dimljenim kostima i slaninom.Zatvorim u ogromnu sherpenju, i pustim je u rernu na 120-140c do ujutru (jedno 6-7 sati).Ko ce da doceka sutra
Skyhighatrist Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 To uz podvarak, odnosno kiseli samo na cetvrtine pa long, slow cook.I da, sarma mora da bude kisela, ono, ljudski kisela, inace mi to nije to...
Recommended Posts