Аврам Гојић Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 da, stigla je siljezetina :)ostavljas rernu ukljucenu kad ides na posao? ja nemam muda da to uradim
yolo Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 (edited) nemam ruzmarin pri ruci. morao sam da turim meso preko reda u rernu, cinilo mi se da ne ide na dobro po mirisu u frizideru:)dabovicu, pa moras da testiras rernu par puta kada si kod kuce. ali, 120C je tako nikakva temperatura da gvozdeni sud posle 2-3 minuta napolju mozes da uhvatis rukama. znaci pozar je (po meni) u zoni fantastike.ukratko, ispalo je bolje nego sto sam ocekivao. pleckica je bila mala tako da je ispalo lepo mekano - mogla je da prodje i sa barem sat vremena manje. greske, standardno, vise mulja nego sto je potrebno, omaklo se, mada taj zamasceni garnirung sa dna suda nije los kao laksativ , a i ukusan je. balzamiko je do jaja odradio twist u generalnom smeku jela koji je zbog te slatke kiseline povukao na divljac, a i boja mesa je takva. prilicno je bilo neslano, ali usoliti ovakvu komadesku mesa moze samo salamura a za to mi je jos toplo da se zavitlavam. OK je da se dosoli nekim dobrim cvetom soli. sad ce slike uskoro. Edited October 10, 2012 by gazza1
yolo Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 nije bilo 8 sati u rerni, bilo je pola sata na 220 pa onda oko 6 sati na 120.preposle
yolo Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 pa ako se ima vremena, mora slow. meni je ovde ustvari najlepsi taj moment stavim i ne mislim. kad se vratim s posla iskljucim rernu, izvadim i jedem.
dig_chohano Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 vas dva bre preterste sa tim slov kukingom, nije više uopšte interesantnoTako je! Daj nam sendvič od osamsto petsto kila da se divimo.
henrik larsson Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Tako je! Daj nam sendvič od osamsto petsto kila da se divimo.:(
boshoku Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 koliko cega stavljas, il je neka jus varijanta? vec si ukiselio kupus?
yolo Posted October 11, 2012 Author Posted October 11, 2012 sarma mi je sledeca slow cooking operacija. mora da ispadne vrhstra. samo moram da nadjem tanak kupus i pirinac koji nece da se ufroncla.
renne Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 koliko cega stavljas, il je neka jus varijanta? vec si ukiselio kupus?ukiselio već, volim da sredinom oktobra imam sa prvu sarmu i kolenice.Stavljam 2/3 junećeg i 1/3 svinjskog mesa, i na tu količinu 1/3 pirinca, extra sitno seckani crni i beli luk, so i biber. I ništa više. I meso stavljam sveže, ja nikada za bilo šta ne dinstam. I pravim jako male sarmice, kao da su od zelja
Аврам Гојић Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 dabovicu, pa moras da testiras rernu par puta kada si kod kuce. ali, 120C je tako nikakva temperatura da gvozdeni sud posle 2-3 minuta napolju mozes da uhvatis rukama. znaci pozar je (po meni) u zoni fantastike.a znam da je protocni bojler i do 200% opasniji od rerne na maloj temperaturi, pa ga ne iskljucujem kad izlazim...ali eto, navika glupava. jednom sam ostavio rernu i posle mi je doslo da molim komsije da provere da li nam je u kuci sve u redu
boshoku Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 I pravim jako male sarmice, kao da su od zeljaql, ql fazon sa mini varijantom. mene to asocira na jednozalogajne od vinovog lista, al sa domaćim kupusom tek... uff, mogu misliti.falac na idejnom rešenju.
Recommended Posts