atajlo Posted January 18, 2014 Posted January 18, 2014 crema di baslamico se pravi vako: u šerpicu naspeš 100ml aceto balsamico, kašiku vode i 20 grama šećera. to kuvaš dok se ne redukuje na polovinu, ohladiš i to ti je to. sipaš u neku flašicu zgodnu za sipanje i onda radiš ovake pizdarije:Napravila, probala, ostala bez reči...Arame, ruke ti se pozlatile. Ili tastatura, ako prva kletva omane.
aram Posted January 18, 2014 Posted January 18, 2014 E :)ja vise ne jedem jagode ako nema toga.sad se igraj malo sledeci put, ubaci koji karanfilic, parcence cimeta, dve-tri borovnice, smokvu, med umesto secera, beli balsamico umesto obicnog... dok ne pronadjes sopstvenu idealnu kombinaciju.
atajlo Posted January 18, 2014 Posted January 18, 2014 (edited) E :)sad se igraj malo sledeci put, ubaci koji karanfilic, parcence cimeta, dve-tri borovnice, smokvu, med umesto secera, beli balsamico umesto obicnog... dok ne pronadjes sopstvenu idealnu kombinaciju.To!Bez zadatih koordinata, u skladu sa trenutnim raspoloženjem... možda i krilce slepog mišića ili šapica od malog belog zeke... :DA kad nađem idealnu, bićeš prvi obavešten.Zgodna flašica mi pri kraju, večeras idem u nabavku igrački za sledeći put. :heart:edit: Srce. Edited January 18, 2014 by atajlo
renne Posted January 18, 2014 Posted January 18, 2014 E :)ja vise ne jedem jagode ako nema toga..SnobПослато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
aram Posted January 18, 2014 Posted January 18, 2014 renne, brate, kako da ti kazem, ti mi dodje ko da jedem cevape bez luka. ili ti dzigericu bez paradajza :P
ivy Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 svinjski gulas sa crnim vinom,gomila luka se podrazumeva
mire Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 (edited) znao sam da je nesto masno... Edited January 24, 2014 by mire
ivy Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 (edited) masno i jako :lolol:samo što to u mojoj knjizi nije pogrešno :P Edited January 24, 2014 by ivy
ljuttko Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 Ispekla mantije :) Kuća miriše na beli lukac a uskoro će bogami i ukućani :P
aram Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 (edited) e, kako pravis ustipke? jel da da rknem u testo malkic rakijice?a ti ljutko daj receps za te mantije Edited January 24, 2014 by aram
ljuttko Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 e, kako pravis ustipke? jel da da rknem™ u testo malkic rakijice?a ti ljutko daj receps za te mantijeOvo je recept za mantije za lenje:) Vredne i umešne razvlače testo ko za pitu što meni priušti keva preko leta . Ovako , pola kg kora za gibanicu. Za malu tepsiju, ova količina se nekako pokaže taman za dvoje ješnih:) ja redjam 4 kore jednu na drugu prskajući ih mešavinom maslinovog ulja i vode pa onda to urolam u čvrst rolat jufkicu i sečem male valjke oko 2, 3 cm visine . Te valjke redjam u krug u tepsiju zbijene jedne do drugih . I to se zapeče 15 tak minuta ( razvlačenim korama treba više). Za ovu količini kora i veličinu pleha dok se peče smućkam pola litre jogurta, kiselog mleka, par kašika kisele pavlake, sve se to posoli i doda sitno seckan, najbolje mladi beli luk, al ovako preko zime 4, 5 sitno sitno seckanih čena je meni dovoljno. I sa ovim zaliješ one malo pečene valjčiće i nastaviš da peščeš dok sve lepo ne prumeni a tečnost se svuda dobro ne rasporedi. Pečeno i dopola pojedeno izgleda ovako :) Čak i ove koric ekoje izgledjau zagorele se posle lepo odvoje i pozobaju
renne Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 e, kako pravis ustipke? jel da da rknem™ u testo malkic rakijice?a ti ljutko daj receps za te mantije da, obavezno malo rakije, da ne upijaju mas'
Recommended Posts