Jump to content
IGNORED

Now cooking!

yolo

Recommended Posts

Posted

n.c.: ništa, al zato je allah izmislio žene :fantom:

Posted

Nije bas now cooking, ali sam konacno naleteo na onu bezobraznu jeftinu Harisu u Delezeu pa se spremam da sutra napravim neki kuskus sa tim i povrcem. A ako mi dune mozda ubacim i koju kockicu piletine.

Posted
Pod obavezno, moram ovladati umetnošću kuvanja pirinča.
Prvi koraci ....da vidimo šta može da se napravi bez kojekakvih sosova i rakova i školjki i štatijaznamPirinač od pre dva danaDSC_0053.jpgNa mulju sam propržio malo piletine, indoraha i bademaDSC_0055.jpgDodao dve kašike senfa i pirinač i pržnuo par minutaDSC_0056.jpgMen' odlično, sve sam iz'eo!tresbon.gifSad treba eksperimentisati sa začinima.yes.gif
Posted (edited)

krasnosta bi ti stavio tu od zacina? meni se ovo sto si przio na mulju dopada, i nista ne bih od zacina stavljao osim bibera, i cini mi se da ima malo vise mulja nego sto bi trebalo, barem za moj ukus.

Edited by bob mould hair style
Posted

a ne, sinak - previše maslinovog je oksimoron

Posted
krasnosta bi ti stavio tu od zacina? meni se ovo sto si przio na mulju dopada, i nista ne bih od zacina stavljao osim bibera, i cini mi se da ima malo vise mulja nego sto bi trebalo, barem za moj ukus.
Ima više mulja, al' nije problem. Senf se odlično pokazao. Stavio bio i majčinu dušicu: greškica. Sledeći put ide peršun i možda kora od limuna, ako bude bilo. Ma, sad mi je ideja da pravim od onog što zateknem u kući, pa kako ispadne. Kasnije ću da se bacim na zvanične recepteBiber ne volim, jbg.
Posted

probaj turmerik (kurkuma). mislim da ce ti se dopasti. da zuckasto-crvenkastu boju pirincu.plus tip za svečanije posluzenje: nadji neku zgodnu pliću posudicu, ja koristim neke trouglaste. podmaži je muljem ili maslacom, natrpaj dobro pirinča unutra pa je ispovrni na tanjir. odozgo narendaj krupnije malo nekog parmezana i posloži koju tračicu vlasca ili lemongrassa, kapni polukruzno neki krem balsamico i eto ti nouvelle cuisine specijaliteta :D

Posted

šta je "krem balsamico"? to si sada izmislio...

Posted

crema di baslamico se pravi vako: u šerpicu naspeš 100ml aceto balsamico, kašiku vode i 20 grama šećera. to kuvaš dok se ne redukuje na polovinu, ohladiš i to ti je to. sipaš u neku flašicu zgodnu za sipanje i onda radiš ovake pizdarije:crema_di_balsamico.jpg

Posted

Nabavio šafran za prinač a ima i da se balzamiziziram.Rice is fun!

Posted

grilovane prokulice i snicle od jagnjeceg mlevenog sa bulgurom