Dr Arslanagić Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Jednostavno je.Još malo da se ohlade pa javljam kako su ispale.
Dr Arslanagić Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Jednostavno je.Još malo da se ohlade pa javljam kako su ispale.
gospa buba Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 kaj cu sa belom rotkvom? ali tako da mogu ljudi da jedu ^_^
renne Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 Narendaj, posoli, stavi malo sirceta i iznesi na stoПослато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
ivy Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 (edited) kaj cu sa belom rotkvom? ali tako da mogu ljudi da jedu ^_^narendaj je,narendaj sargarepu ako hoces i cveklu..so,limun,mulje..bolja je kad malo odstoji i otpuste sokovi a dobra je i tako hrskava :P Edited January 15, 2014 by ivy
hoffnung Posted January 16, 2014 Posted January 16, 2014 kako spremate podvarak, bas me zanima ako neko hoce da podeli iskustvo. onako kako ja pravim, mozda vam se ne bi svideo nacin.
hansolo Posted January 16, 2014 Posted January 16, 2014 Ja pravim sa jabukama i ciderom /svapski recept/ ....Daklem, isprzim dve glavice cluka, iseckam dve/tri jabuke na kockice /ne ljustim/ i isprzim malo na ulju sa lukom da porumeni i malo se karamelizuje, dodam mlevenog kima, tucane paprike, soli i kg kupusa /rezanog i malo propranog, da ne bude slan i kiseo previse/, przim na tiganju jos malo da dobije tu i tamo zlatnu boju pa prerucim u pekac. Nalijem malo vode i jedan cider /3 dl/ da "ogrezne" i u kupus uglavim mesiste /rebra po mogucstvu, ako brojis - desetak/. Folija odgore i na 200 C jedno sat i po. Skinem foliju da pocne da isparava voda i pecem jos oko pola sata dok ne dobije onu finu zuto-braon boju. Pred kraj izvadim meso na povrsinu da se zapece. Moze se podgrevati danima u rerni ... ako ostane.
renne Posted January 16, 2014 Posted January 16, 2014 Ja propžim slaninicu na ulju, dodam koji ceo čen belog luka, biber i lovorov list. Kupus malo properem, da dodam u slaninicu. To propržim pa dodam, rebra, kolenicu, šta već imam. nalijem vode, pa krčam jedno sad. Onda preručim u pekač i još jedno sat i po u rerni na oko 180° i to je to.
hoffnung Posted January 16, 2014 Posted January 16, 2014 evo i moj, vrlo je slican. danas pravio. naseckam cluk jedno tri glavice. przim na masti i dodam slanine seckane. ubacim kupus i krckam dok se ne dobije zlatna boja i da cakli. lovorov list i biber u zrnu su zacini. posle ubacim u djuvecaru. danas sam imao krmenadle dinstane i kasnije sam ih ubacio u tu istu djuvecaru da se zapece u rerni, ne preterano. sto se tice pranja kupusa. to kod mene zavisi da li je prekiseo ili je prvi ovaj. kod mene je prvi ovaj kupus, i jos nije kiseo da mora da se pere.
Recommended Posts