Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted (edited)
8 minutes ago, BWA said:

ali i Stefan i Stjepan je ok.

Pa nije cak ni Stefan, u Srbiji je pre bio Stevan, Stevo.

Kako su Valjevci prekrstili Stjepana Filipovica, Hrvata iz Opuzena? U Stevana. Mislim ono iz naroda, ne crkveno.

@James Marshall

Ajde, molim te, prebacite ovo na jezik 

Edited by Moonwalker
  • +1 1
Posted
50 minutes ago, Svemir Zeka said:

Ma kakvo Kosovo i Vučić u istom odlasku, jebe se glasačima Vučića, a pogotovo kupljenima, za Kosovo. 

Kosovo jeste kora od banane za Vucica ali ne zbog glasaca vec zbog zapada. Vucic u Srbiji moze pasti s vlasti samo par ili nekoliko godina nakon sto ga zapad pusti niz vodu pa se to pustanje kaskadno spusti i do centara moci u Beogradu i nikako drugacije, osim ako ne racunamo neke neverovatne okolnosti koje se ne mogu predvideti. Zapad ga ne pusta niz vodu jer je briselska birokratija sporija od puza i radi na pretpostavkama i papirima koji su napisani pre ko zna koliko godina a projektovali su da ce on biti najkooperativniji po pitanju Kosova, docim je Amerikancima Kosovo sezonsko pitanje na kojem se kao radi ozbiljno kad se bas nista drugo nigde ne desava. Njima se zivo jebe za to sto cemo, dok cekamo da se to prenemaganje izmedju Vucica i zapada oko Kosova zavrsi, da se pretvorimo u zemlju kojoj vise nece biti spasa.

U moru katastrofalnih stvari koje je Vucic uradio Srbiji ubedljivo najgora je ta relativizacija vrednosti kojom je uspeo da zaludi srpsku javnost. Mi zivimo u drustvu u kojem je maltene potpuno izbrisana razlika izmedju direktno suprostavljenih pojmova kao sto su posteno i neposteno, tolerantno i netolerantno, demokratski i nedemokratski, uspesno i neuspesno, korisno i beskorisno, dobro i lose. To je uspeo upravo ovakvim sumanutim kontroverzama kakva je, kad smo vec na ovoj temi, cinjenica da Prajd zabranjuje drzava koja vec godinama ima gay osobu za premijera drzave. Cak i na simbolickoj ravni Vucic je uspeo da "proda" javnosti neverovatnu logicku konstrukciju da simbol X odasilje poruku ne-X, kupujuci ljude da idu cak i protiv svoje prirode i zivotnih stavova zarad neke trenutne koristi. A s obzirom na to kakvu kontrolu nad medijima ima on tu poruku godinama vec nemilosrdno utuvljuje ljudima u glavu.

Drustvo koje vise ne razume vrednosne dihotomije i ima arbitraran odnos prema njihovom znacaju i kriterijumima toga sta je vrednost a sta njena tamna strana ne moze cak ni da se zdravo postavi prema bilo kojem problemu. O tome da nauci da u korektnom politickom procesu prevazilazi takve dihotomije, sto su odlike zrelih drustava, pogotovo demokratskih, nema ni govora.

• +1 6
  • Hvala 2
Posted
6 minutes ago, Moonwalker said:

Kako su Valjevci prekrstili Stjepana Filipovica, Hrvata iz Opuzena? U Stevana. Mislim ono iz naroda, ne crkveno.

@James Marshall

Kao što napisah, iza St stoji jat sa svoja tri refleksa. Doslovno ekavski bi bilo Stepan, ali  se izgovara i kao Stefan i kao Stevan, budući da se u narodu glas f često mijenja glasom v.

Posted (edited)

kačim video jer me potreslo ovo što ovaj dečko priča.

Edited by pt 2.0
  • +1 2
  • Hvala 1
Posted
11 minutes ago, harper said:

Kosovo jeste kora od banane za Vucica ali ne zbog glasaca vec zbog zapada. Vucic u Srbiji moze pasti s vlasti samo par ili nekoliko godina nakon sto ga zapad pusti niz vodu pa se to pustanje kaskadno spusti i do centara moci u Beogradu i nikako drugacije, osim ako ne racunamo neke neverovatne okolnosti koje se ne mogu predvideti. Zapad ga ne pusta niz vodu jer je briselska birokratija sporija od puza i radi na pretpostavkama i papirima koji su napisani pre ko zna koliko godina a projektovali su da ce on biti najkooperativniji po pitanju Kosova, docim je Amerikancima Kosovo sezonsko pitanje na kojem se kao radi ozbiljno kad se bas nista drugo nigde ne desava. Njima se zivo jebe za to sto cemo, dok cekamo da se to prenemaganje izmedju Vucica i zapada oko Kosova zavrsi, da se pretvorimo u zemlju kojoj vise nece biti spasa.

U moru katastrofalnih stvari koje je Vucic uradio Srbiji ubedljivo najgora je ta relativizacija vrednosti kojom je uspeo da zaludi srpsku javnost. Mi zivimo u drustvu u kojem je maltene potpuno izbrisana razlika izmedju direktno suprostavljenih pojmova kao sto su posteno i neposteno, tolerantno i netolerantno, demokratski i nedemokratski, uspesno i neuspesno, korisno i beskorisno, dobro i lose. To je uspeo upravo ovakvim sumanutim kontroverzama kakva je, kad smo vec na ovoj temi, cinjenica da Prajd zabranjuje drzava koja vec godinama ima gay osobu za premijera drzave. Cak i na simbolickoj ravni Vucic je uspeo da "proda" javnosti neverovatnu logicku konstrukciju da simbol X odasilje poruku ne-X, kupujuci ljude da idu cak i protiv svoje prirode i zivotnih stavova zarad neke trenutne koristi. A s obzirom na to kakvu kontrolu nad medijima ima on tu poruku godinama vec nemilosrdno utuvljuje ljudima u glavu.

Da, to sa zapadom jeste tako, tu jeste uvezan uzročno-posledično. A mislim da što se tiče njegovog glasačkog tela, ono je ili zaboravilo na Kosovo, verujući njemu i kad priča kontradiktorne stvari, ili ga se političke teme i ne tiču, jer je za njega iz pukog ličnog interesa.

Posted
12 minutes ago, Svemir Zeka said:

Da, to sa zapadom jeste tako, tu jeste uvezan uzročno-posledično. A mislim da što se tiče njegovog glasačkog tela, ono je ili zaboravilo na Kosovo, verujući njemu i kad priča kontradiktorne stvari, ili ga se političke teme i ne tiču, jer je za njega iz pukog ličnog interesa.

Glasacko telo je nebitno, ono ga nece oboriti sa vlasti. Dobrano se potrudio da to glasacko telo dovede u takvo stanje i uspeo je. Kao sto i sama kazes, oni su vezani za njega pukim interesom, izdace ga tek kad vise ne bude u stanju da im taj interes pruza. A u tu situaciju moze da bude doveden samo spolja.

• +1 1
Posted (edited)
45 minutes ago, Moonwalker said:

@James Marshall

nije to za jezik u ovom kontekstu, nego za politiku. ako je nebitno, porfirije i vucicevi cg puleni bi koristili stjepan. kako se trg koga su takodje prekrstili i inace zove, sto je i administrativna, formalna stvar. zacudo, u beogradu im ne smeta stjepan, kao sto im ne smeta ni mestrovicev neznani junak niti pobjednik, dok im smeta lovcenski mauzolej istog tog mestrovica, ustase,  kako kaze joanikije.

Edited by morgana
  • +1 1
  • Hvala 2
Posted
16 minutes ago, Svemir Zeka said:

Treba samo pogledati onu čuvenu Kraljević Marko po drugi put među Srbima i videti da se malo šta promenilo :D

– Kakvim ste poslom došli onda?

– Kako: kakvim poslom? Pa zovete me iz dana u dan već pet stotina godina. Jednako me pevate u pesmama i kukate: „Gde si, Marko? Dođi, Marko! Kuku, Kosovo!“ pa mi se već u grobu dodijalo, i zamolih boga da me pusti da dođem ovamo.

– O, brate slatki, glupo si uradio! Koješta, ta to se samo tako peva. Na pesmu, da si bio pametan, ne bi ni polagao, niti bismo sad imali toliku nevolju i mi s tobom i ti s nama. Da si zvanično, pozivom, pozvat, e to je već drugo. A ovako nemaš olakšavajuće okolnosti… Koješta, kakva posla ti ovde možeš imati… – završi kapetan nervozno, a u sebi pomisli: „Idi dovraga i ti i pesma! Izmotavaju se ljudi te pevaju koješta, pa sad mene ovde hvata groznica!“

– Oj Davori, to Kosovo ravno, šta li si me dočekalo tužno poslije našeg čestitoga kneza da car turski sad po tebi sudi!…

– govori Marko za svoj račun, a zatim se obrati načelniku sreskom:

– Ja ću poći, ako niko neće, hoću poći makar doći neću, otići ću gradu Carigradu, pogubit ću cara od Stambola…

Kapetan poskoči s mesta.

– Dosta, to je nova krivica. Vi nam time činite grdnu nesreću jer sad je naša zemlja u prijateljskim odnosima s turskom carevinom.

Marko zinu od čuda. Kad ču to, umalo ne pade u nesvest. „U prijateljstvu s Turcima!… Pa koga me vraga zivkaju?“ misli u sebi i ne može da se pribere od čuda.

• +1 2
Posted
11 hours ago, James Marshall said:

pa meni to zabavno, ta šizofrenija, licemjerstvo i plitko estradno paradiranje sopstvene religioznosti. 

meni je odvratno to što se kuka i motika evropska digla oko ovog pitanja, a kad se sumnja da je režim ubio svog političkog protivnika ili kad se gaze radnička prava (robovanje) ili se svi davimo u Beogradu od vazduha i slično, stižu nekakva unjkava saopštenja, jer Vučić radi što treba po nekim drugim pitanjima. 

Dobijaju pare od gay lobija..  

Posted
11 hours ago, djordje geprat said:

da mi je znati šta je taj stefan - stjepan - stipan - šćepan mislio o LGBT populaciji

glavu bi stavila na panj da su u to vreme manje virili u tuđe krevete

• +1 4
Posted
7 minutes ago, slepa živana said:

glavu bi stavila na panj da su u to vreme manje virili u tuđe krevete

Pa to, baš ga bilo briga ko se sa kim firca, sve dok mu dolazi u vojsku i dok plaća porez...

• +1 3
Posted (edited)

Crkoh od smeha na onaj klipn gde ide gomila i ravnim glasom skandira: Sveti Savo srpski, moli se za nas. Kao iz neke predstave koju bi napisala Bilja Srbljanović.:laugh: Precenjuje se opasnost od ovog litijašenja. S koca i konopca po Telegramu skupljena gomila koja se hrani na srbijaglobal i sličnim onlajn izvorima ludosti, plus već profilisana Z ekipa koju smo već gledali na gomili pre pola godine. Ludih vladika nam nikad nije falilo. Nesposobni su za političko organizovanje, inače ne bismo imali 5-6 desničarskih i alt desničarskih lista na izborima. Ima tu i ljudi koji prosto idu na protest koji je, kao, legitimisala Crkva, jer su tu neke vladike. Obožavanje Rusije se podrazumeva u ovom narodu, naravno da če se tu prikačiti neka putinova agentura. 

Nešto razmišljam, koliko su jadni naši pravoslavni fanatici, tovare tom jebenom Rusijom, a na nekoliko sati vožnje imaju Grčku, najpravoslavniju zemlju u univerzumu gde šalju naše vladike da doktoriraju, crkva je uvezana sa državom, koja je legalizovala gej zajednice i gomilu lgbt prava kojima nas ovi plaše. I živo i zdravo pravoslavlje i jelenstvo. 

Edited by Zabalujev
  • +1 8
Posted
36 minutes ago, Zabalujev said:

Crkoh od smeha na onaj klipn gde ide gomila i ravnim glasom skandira: Sveti Savo srpski, moli se za nas.

kao neka scena iz filmova zivka nikolica.

• Haha 5
Posted

Evo još malo šale:

b56fa5dec0545a501186c2f54d7d379b.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Haha 1