Jump to content
IGNORED

Drive (2011)

3opge

Recommended Posts

Posted
gosling i ja imamo gotovo pa isti ram za naocare. i tu slicnosti zacelo ne prestaju :wub:
Hipsteri! :D
Posted

Nije me mrzelo da pogledam još jedared. Fotografija jebe kevu zaista, al nekako mi se tu završava ushićenje. I dalje ne kačim čemu hajp.

Završni kadar filma, preko dashboarda Impale, je šampionski usran stihovima pesmička "..and you have proved to be a real human being and a real hero...". Ono, deder nam nacrtaj, jbt. Do duše, Refn je imao priliku da ga jebački izvuče, da je samo onaj mir umirućeg prekinuo jednim šleperom koji se na raskrsnici s boka zakucava u Chevy-ja bez ikakvog zvuka koji remeti pesmičak.

Posted
Nije me mrzelo da pogledam još jedared. Fotografija jebe kevu zaista, al nekako mi se tu završava ushićenje. I dalje ne kačim čemu hajp.

Završni kadar filma, preko dashboarda Impale, je šampionski usran stihovima pesmička "..and you have proved to be a real human being and a real hero...". Ono, deder nam nacrtaj, jbt. Do duše, Refn je imao priliku da ga jebački izvuče, da je samo onaj mir umirućeg prekinuo jednim šleperom koji se na raskrsnici s boka zakucava u Chevy-ja bez ikakvog zvuka koji remeti pesmičak.

na primer scena kada albert brooks kaze da je nekada (during 80s)bio filmski producent (european sensibility) pa i sam retro score koji tacno prenaglasava svaku scenu do ivice kica ali je nekako ne prelazi i zapravo bas tako postaje cista umetnost. ma meni je na drugo gledanje ovo pravo filmofilsko zadovolstvo.
Posted (edited)

Iz intervjua sa Refnom, koji je kacio Kim pre neki dan:
http://cinema-scope.com/wordpress/web-archive-2/issue-48/interview-nicolas-winding-refn-and-the-search-for-a-real-hero/Scope: It’s striking when watching Drive that if a viewer didn’t know about Sallis’ novel or Amini’s long history with adapting it, and only came to it because you’re the director, they might wrongly conclude that it came almost entirely out of your head. Drive sometimes feels like a American extension of the Pusher trilogy, and like Mads Mikkelsen’s One Eye in Valhalla Rising, Driver is silent but deadly. The latest film also extends your fascination with criminals. Do you see Drive, despite its origins, as part of your artistic continuity?Refn: Sure, it reflects virtually all of my interests and concerns with cinema. Driver is exactly my kind of movie character, with the sort of dilemma that I think is inherently cinematic. His dilemma is that he doesn’t belong to the day or the night. He’s caught between two worlds, he doesn’t know which one to belong to, and he ends up transforming himself into what he was meant to be, which is a hero, which he wasn’t aware of. All of my films are about transformations—that’s what connects Drive, Valhalla Rising, Bronson, and the Pusher trilogy. Bronson transforms himself into his own fantasy. Driver transforms himself from a human being into a real hero.Scope: Just like the lyrics of the song, “A Real Hero” by College, that you use in the film and over the closing.Refn: It was amazing that I found that song.Scope: Yes, but were you at all concerned that the lyrics were too on-the-nose?Refn: Some thought I went too far and was too on-the-nose, yes, but being on-the-nose in Drive isn’t a bad thing, because so much of Driver’s past is an enigma. All of his prior life in the novel was deliberately eliminated for the movie. I think this increases his sense of being a fairy-tale creature. He’s much more fairy tale in nature than film noir, but because the film’s tone touches on film noir, that may be confusing for some. Leone and Melville also set many of their movies in a heightened reality, in an artificial world. They were concerned with heroes in the real world who have struggles because they’re not meant to be here. This really comes from the European tradition of translating crime films.
Edited by Sludge Factory
Posted (edited)

Evo obećanog spiska, tačnije pola :) spiska - 17 filmova iz 2011 koji su mi sigurno bolji od Vozača. Kad još tome dodam da na kompu imam još dvadesetak filmova iz 2011 od kojih će sigruno koji biti bolji od Vozača, dolazim do zaključka da mi Vozač nije među dvadeset filmova ove godine. Da gledam onoliko filmova kao nekad kada sam bio mlađi, verovatno bi se našlo još toga, s obzirom da mi je Vozač jako bled film. Ima ovde na spisku, dakako krajnje prosečnih ostvarenja, koja ipak zbog nekih zanimljivih detalja lako prevazilaze Vozača.Take ShelterBilo jednom u AnadolijiElenaTiranosaurusTorinski konjSource CodeWe need to talk about KevinMoneyballHabemus PapamThe Help50/50RestlessMelancholiaMidnight in ParisMarta Marcy May MarleneRazvodAvredit - 18, zaboravih Artista

Edited by kobni zelaya
Posted
Evo obećanog spiska, tačnije pola :) spiska - 17 filmova iz 2011 koji su mi sigurno bolji od Vozača. Kad još tome dodam da na kompu imam još dvadesetak filmova iz 2011 od kojih će sigruno koji biti bolji od Vozača, dolazim do zaključka da mi Vozač nije među dvadeset filmova ove godine. Da gledam onoliko filmova kao nekad kada sam bio mlađi, verovatno bi se našlo još toga, s obzirom da mi je Vozač jako bled film. Ima ovde na spisku, dakako krajnje prosečnih ostvarenja, koja ipak zbog nekih zanimljivih detalja lako prevazilaze Vozača.Take ShelterBilo jednom u AnadolijiElenaTiranosaurusTorinski konjSource CodeWe need to talk about KevinMoneyballHabemus PapamThe Help50/50RestlessMelancholiaMidnight in ParisMarta Marcy May MarleneRazvodAvredit - 18, zaboravih Artista
stvarno si neozbiljan ukusi su ukus ali 30 je 30.
Posted

Kobni, lakse ti je bilo da navedes filmove koji nisu bolji od Drajva :D recimo:HugoContagionLimitlessBridesmaidsDescendantsHangover 2War Horsebice valjda jos.

Posted

ja ne znam kako se to porede uopste torinski konj i vozac. stop this it is silly.

Posted
A gde je "The Debt" na ovom spisku? :unsure:
Posted
Bilo jednom u AnadolijiElenaTiranosaurusTorinski konjHabemus PapamMelancholiaMidnight in ParisRazvodAvr
+ par kojih nema na tvom spisku.Dakle, jedva uleteo u top 20, racuna se samo 10 : (
Posted

kobni hvala na (neozbiljnom) spisku...jedini film od tih pobrojanih, mada nisam gledala jedno pet sa te liste, jeste melanholija, koja rame uz rame drajvu, je najbolji film 2011. za mene :)

Posted
ja ne znam kako se to porede uopste torinski konj i vozac. stop this it is silly.
I ne porede se.
Posted
Kobni, lakse ti je bilo da navedes filmove koji nisu bolji od Drajva :D recimo:HugoContagionLimitlessBridesmaidsDescendantsHangover 2War Horsebice valjda jos.
Haha, nisasm gledao ni jedan od tih, valjda mi je zato Drive i toliki krš.
Posted
I ne porede se.
pa na istoj su listi koju si ti sastavio. sta je sledece 1000 filmova koje morate da vidite pre no sto otegnete papke? djizus.
Posted
:lol::Hail: