reg Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 Odgledao Slatkorecive i Vulkan u DKC-u. Vulkan mi je za sada najbolji film festa. After 37 years as a feared school janitor, the future looms like an empty void for Hannes (Theodor Juliusson). From a more conservative time, when a man was king in his home and expressions of affection were limited to women and Christmas, he's alienated from his adult children (Thorstein Bachmann, Elma Lisa Gunnarsdottir) and young grandson (Agust Orn B. Wigum). After wife Anna (Margret Helga Johannsdottir) suffers a sudden stroke, Hannes must summon long-repressed emotional resources. Shot in grainy 16mm, non-showy tech package evokes a keen sense of nostalgia. Transcendent music from Sigur Ros' Kjartan Sveinsson soars at key points.
Zdravko Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 (edited) Ja sam gledao Restoration, Salt White, Chinese Take-Away i the Kid witha a Bike, najvise mi se dopao Kinez za poneti, glavni lik me podseca na likove iz domacih filmova, na par scena sam se bas slatko nasmejao, uglavnom simpatican film, drago mi je sto sam ga pogledao ... Edited March 4, 2012 by Zdravko
notenoughreasonsforclaire Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Sandra P. je predsednica nečega?!Ovaj Fest bio je mera naših mogućnosti - ocenio je selektor festivala Ivan Karl, koji se umetničkim direktorom Borislavom Anđelićem složio da je po broju prikazanih filmova (preko 70 premijernih), kao i po brojnosti publike Fest i dalje najjači filmski festival u regionu.Carski.
Timothy Leary Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Odgledao Slatkorecive i Vulkan u DKC-u. Vulkan mi je za sada najbolji film festa. Jel si Vulkan gledao u večernjem terminu, kad je neki lik ispizdeo na onu budalu koja je dobacivala sve vreme? Slažem se inače za film, mada je, meni, bio malo pretežak.
reg Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Jel si Vulkan gledao u večernjem terminu, kad je neki lik ispizdeo na onu budalu koja je dobacivala sve vreme? Da, s tim sto sam sedeo napred pa sam ga cuo tek pri kraju [za vreme one scene sa jastukom] , a ubrzo mu je neko dobacio da ucuti. Posle je valjda izasao dovikujuci se s tim istim tipom koji ga je opomenuo. Slažem se inače za film, mada je, meni, bio malo pretežak. Ne znam da li je to do moje selekcije [gledao Drvo zivota, Krvoprolice, Koza u kojoj zivim, Melanholija, Almajerova ludorija, Prodavac, Lovci na glave, Slatkorecivi, Vulkan, Zivot bez principa, Pobuna, Decak sa biciklom], ali bas takav film mi je nedostajao na ovom festu.
Nikodije Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Zivot bez principaOvo sam planirao da gledam, ali se ispostavilo da mi termin nije odgovarao. Sta sam propustio?
reg Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Sta sam propustio? Nista posebno, ima Dzoni To boljih filmova.
Fins fleet Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Highlight mi je bio 360, a najmanje sam ocekivao od njega. Sta ja znam, valjda mi je legao u ovom trenutku. Nekoliko prejakih scena.
vesela vinzdorka Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 (edited) Jel si Vulkan gledao u večernjem terminu, kad je neki lik ispizdeo na onu budalu koja je dobacivala sve vreme? Slažem se inače za film, mada je, meni, bio malo pretežak.haahahahahahahaha ne seri hahahahhahabila sam tamomene je film ubio u pojam, mada priznajem, bila sam u bas losem zivotnom periodu tada not relatedmeni je najjaci Lozac i Headhunters...i naravno Papa (subjektivna sam glede Moretija)a prijatno me je iznenadio This must be the place :)Best Exotic Merigold me je ganuo, Melanholiju sam tacno tako zamisljala kao i Drvo...Koza u kojoj zivim mi je flat..Carnage me je podsetio na ranijeg Vudija dok me je Midnight in Paris, koji je originalno trebalo da bude u programu smorio, smorio me je i izvikani Shame...Kaurizmaki mi je bio simpa sa Le Havre...Decak na biciklu extra, Videti more cisto sranje...Dangereous methodes i Ide najvece razocaranjeZivot bez principa odlicanCelicna Lejdi totalni promasajWar horse vizuelno fenomenalan...itdok, nadam se da necete misliti da sam jmanijak ako kazem da sam pogledala 29 filmova tih 10 dana...ukljucujuci onog bonus projektovanog Artista :)Da li je iko gledao Beduina? Edited August 21, 2012 by vesela vinzdorka
vesela vinzdorka Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 citala sam knjiguako je film upola dobar, sjajan jepriznajem da sam skepticna povodom iranskog scenariste ali cula sam samo lepo o filmu
vesela vinzdorka Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 e danisam iranofob kad je kinematografija u pitanju, jest da nema veze sa FESTom al meje Razvod odusevio
Recommended Posts