Takeshi Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 jab ga odveo na svinjokolj i stavio ga u kobasice.
aram Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 ma, ovo moje treba sve prebaciti tamo kod gospodza bube, na onaj topic gde mi gastosi pljujemo po jevropi :D
Skyhighatrist Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 (edited) Burdain"It's a weekend at a Kardashians. Oww!" Edited December 25, 2012 by historian
duda Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 super su ovi praznicii još bolje kad imaš kumove iz druge konfesije, tj. danas gostujemo na božićnoj večeri, a kumovi kod nas dve nedelje kasnije na božićnom ručku. milina
renne Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 a još je lepše kad smo u kući mešano :) Sinoć kod nas večera, danas kod svastike ručak, kod kumova večera :)
Mister No Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 (edited) Apropo junetine i steakova, preporučio bi Fort Apache (ko je u prilici ili ga put nanese) blizu Samobora.Odličan steak house, sa junetinom dozrelom u posebnim komorama. Prostor je napravljen u stilu starih USA utvrda - ispostava na divljem zapadu, sve sa konobaricama obučenim kao iz kaubojskih filmova. Vlasnik je invalid, tako da se pobrinuo da čak i najmanji detalj bude prilagođen invalidima. Edit: doduše dugo nisam tamo bio pa ne znam u kakvom su stanju sada... Edited December 25, 2012 by Mister No
aram Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 e, da, samo da napomenem, oprezno sa mariniranjem kiwijem, polovina kivija je dovoljna za dve kile mesa i ne drzati dugo, sve preko pola sata je risky, pocece da se raspada. zato je bolje naci veci a tanak komad, vako nesto:
Čutura Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 (edited) deder, ako ti nije tesko, opisi postupak(to, mariniranje kiwijem)i, kada solis taj rosbif? Edited December 25, 2012 by Takanohana
aram Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 pa nista prostije, uzmes zreliji kiwi, iseces polovinu i umackas njome meso. ja ga izgnjecim rukama, to mi najlepse :Ddrugu polovinu izedem.
henrik larsson Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 A šta se tu raspadne? Pola kivija toliko izede mjeso?
Čutura Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 e, da, samo da napomenem, oprezno sa mariniranjem kiwijem, polovina kivija je dovoljna za dve kile mesa i ne drzati dugo, sve preko pola sata je risky, pocece da se raspada. zato je bolje naci veci a tanak komad, vako nesto:ovo lici na ono sto se prodaje kao ramstek ovde..
aram Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 ovo na slici je flank steak, komad sa donjeg dela trbuha. kiwi ima u sebi neki enzim koji razara veze u mesu, prakticno kao da zapocinje proces varenja. isto moze i sa ananasom i papajom, ali meni se njihov ukus nikako ne uklapa uz meso.
Čutura Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 ovo na slici je flank steak, komad sa donjeg dela trbuha. kiwi ima u sebi neki enzim koji razara veze u mesu, prakticno kao da zapocinje proces varenja. isto moze i sa ananasom i papajom, ali meni se njihov ukus nikako ne uklapa uz meso.nema to ovde, sve je pauflek..
Čutura Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 (edited) ovo na slici je flank steak, komad sa donjeg dela trbuha. kiwi ima u sebi neki enzim koji razara veze u mesu, prakticno kao da zapocinje proces varenja. isto moze i sa ananasom i papajom, ali meni se njihov ukus nikako ne uklapa uz meso.edip, apropos omeksavanja, enzima etc, jel probao neko onu kotanyi so za omeksavanje mesa?pff, trebalo je da bude edip prethodnog posta.. Edited December 25, 2012 by Takanohana
yolo Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 kiwi je fermentator - razna se ta juzna voca (ananas i slicno) stavljaju u razna azijska jela gde se trazi neka kiselina koje ce da radi. evo recimo za kimchi:)a koliko se dugo drzi meso u tome?
Recommended Posts