Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Magyarország

Featured Replies

Mađar, osim (mislim i za njega neočekivane) ogromne podrške naroda, nema još uvek ništa, instrumente i poluge vlasti/države. Očekujem veliku inerciju godinama pažljivo građenog sistema (a i reakcije) i unapred hvala svim PPPovcima za prenošenje/prevod informacija (sa mađarskog na naš jezik).

Edited by stray cat

• Replies 1.7k
  • Views 175.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Nova.rs

Peter Mađar pozvao Balinta Pastora na sastanak u Budimpeš...

Novoizabrani mađarski premijer Peter Mađar oglasio se na društvenoj mreži Iks i tom prilikom otkrio da je razgovarao sa predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara

Zamisljam da novoizabrani premijer Albanije poziva na ribanje politicara iz Tetova )

15 hours ago, duda said:

Taman sam htela da hejlujem ovog lika, kad on zasra načisto cry

Zbog Netanjahua?

3 hours ago, zorglub said:

Zbog Netanjahua?

Da. Na žalost.

cry

8 minutes ago, duda said:

Da. Na žalost.

Pisali smo već o tome... ukratko, i znam da je banalno generalizovati, ali rasizam prema Romima i svima ostalima tamnije puti veoma je prisutan među Mađarima (kao i Čeho/Slovacima, Poljacima, Slovencima). Recimo da šiju nas ostale (Srbija, Hrvatska, Bosna, CG, Makedonija) za nekoliko kopalja u raširenosti i dubini mržnje. Seti se samo one kamermanke što je saplitala i šutirala izbeglice i uopšte mađarskog hendlovanja te situacije.

Zato mi uopšte nije čudno što mladi i harizmatični Magyar nema nikakav problem sa Bibijem i Izraelom. Zato se još uopšte ne slažem kad pojedini ovde pišu kako je i Srbiji potreban desničar kao nekakva antiteza pičkoustom.

Edited by zorglub

Sve se slažem @zorglub ali je sve nekako izgledalo bajkovito a eto, nikad nije.

Hrvatska nije tu gde si je stavio, nego u onom prvom taboru.

Znam, živela sam tamo 6 godina.

Vec smo pisali o tome.

Srpski nacionalizam je drugaciji od "centralnoevropskih" nacionalizama,a koji su znacajno rasno okrenuti, koji su stvoreni od germana. Osnovna germanskih nacionalizama, ne samo nemackog(on posebno jeste) vec i engleskog, je "superiornost" zasnovana na rasizmu koja brise religiozne razlike(tipa protestatni protiv rimokatolika) Srpski nacionalizam je slicniji grckom, pa i izraelskom, ima tu nekih slicnosti. Izraelski nacionalizma nije rasnog tipa, on je na drugim osnovama "superiornosti" postavljen-religioznoj eksluzivnosti, odabranosti. Iako u jevrejskim zajednicama bilo problema izmedju Askenaza i Sefarda po "rasnom" principu, kada su masovno Sefardi proterivani iz okolnih arapskih zemalja nakon stvaranja Izraela, nisu imali bas lepu dobrodoslicu od Askenaza.

Kod Srba je bilo pokusaja "jahanja" na rasizmu kod nekih stranaka ali to nije bilo preterano uspesno. Vise je razloga za to. To ne znaci da u Srbiji nema rasizma, npr. prema Romima, ili ako bi se pojavile velike grupe imigranata iz Afrike. Ali on nije baza srpskog nacionalizma kao kod germana, koji su to preneli na "Centralnu Evropu".

Edited by Emerald

11 minutes ago, duda said:

Sve se slažem @zorglub ali je sve nekako izgledalo bajkovito a eto, nikad nije.

Hrvatska nije tu gde si je stavio, nego u onom prvom taboru.

Znam, živela sam tamo 6 godina.

Mislim da smo svi previše matori da bismo verovali u bajke.

Mađar je za nas ovom pobedom uradio više nego dovoljno, ja sve pozitivno što uradi dalje posle one 2/3 posmatram kao čisti dobitak.

Npr., kada su se videle razmere Orbanovog poraza, sledeće za šta sam zainteresovan jesu otkrivanja Huljinih afera sa Orbanom i edukativni revanš... zakonsko i pravedno kažnjavanje svih članova mađarskog OKG koji su mislili da su zauvek osigurani u Orbanovoj tvrđavi. Pre svih, medijskih hohštaplera. To ako uradi, a izgleda da je krenuo, imaće vrlo direktan efekat na naše iste takve koji veruju Huljinoj deluziji da je večan.

Dakle, vetar u leđa uverenju da možemo referendumski potopiti Hulju, ozbiljna frka u našoj OKG koja je kao i Orban umislila da su šahovski sve osigurali da zauvek vladaju, drndanje Huljinih koalicionih Mađara + neka masna aferica za Oskara == od Mađara puna kapa i može u zaborav što se mene tiče.

Edited by Forest

1 hour ago, duda said:

Da. Na žalost.

Ja ne bih tako kidisao na i otpisao, a la američki ultraljevičari, mlađanog Mađara zbog jednog totema. Ne treba očekivati od njega da stubokom okreće i unutarnju i vanjsku politiku Mađarske za 180 stepena, i sve to dok još nije ni stupio na vlast. Posebno kad se to odnosi na jedan podivljali opasni faktor kao što je Bibijev Izrael.

Trebala bi primijetiti i što je ostalo nedorečeno - da NIJE rekao da je odustao od vraćanja Mađarske u ICC, niti je prihvatio Bibijev poziv da mu dođe na trpezu u Jeruzalem.

1 hour ago, zorglub said:

Zato mi uopšte nije čudno što mladi i harizmatični Magyar nema nikakav problem sa Bibijem i Izraelom. Zato se još uopšte ne slažem kad pojedini ovde pišu kako je i Srbiji potreban desničar kao nekakva antiteza pičkoustom.

Ja nisam rekao da je Srbiji potreban desnicar.

Vec da , danas, onaj ko nije desnicar nema sanse za pobedu vs Vucica.

To je vecinska glasacka Srbija, simple as that. Nikakva gradjanska opcija nema sanse, zeleni, levicari, liberali.

(Liberal mooozda ali taj/ta mora da bude desni centar, minimum.)

„Zahvaljujem na ponudi državnog načelnika policije, ali i dalje ne želim ličnu policijsku zaštitu“, napisao je na svojoj Fejsbuk stranici Magyar Péter, predsednik stranke Tisza i budući premijer. Dodao je da ne želi ni 24-časovnu niti bilo kakvu drugu vrstu zaštite.

Kako je naveo, „do sada nisam imao razloga za strah i trudiću se da tako ostane i ubuduće“. Prema njegovim rečima, „Mađarska će biti mesto gde niko ne mora da se plaši ako pošteno radi i živi“.

Biće možda ali sada nije.

Budala, valjda nije!?!

Populista, sigurno jeste?

Privatno aranžiranu & plaćenu zaštitu, nesumnjivo ima?

Yoda znae…

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.