ToniAdams Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Kafana "Pod volat" u Podgorici pored Sahat kule ima odlican rostilj. Lici na nas Durmitor samo sto je malo musavije i nema prasetine. Niksicko toceno 0.8, flasirano 1 eur, cevapi 10 kom 3.2 eur i sve tako jeftino, jedino podgoricki popeci 7.5e ali ih preporucujem od srca. Najmeksa moguca teletina punjena kao karadjordjeva, cista petica.U Pg kaficima treba voditi racuna koje pivo narucujete, jer ako trazite Niksicko donece vam flasicu od 0.25 sto je nevidjen lopovluk. Inace, Crnogorci taj Nik zovu "kapi za oci". Moze Milo da ih keca jos 25 godina, ali im nikad nece ubiti jedinstven smisao za humor.sunce ti. buduci da smo u durmi videli na spratu ogromnog misa/omanjeg pacova, ovde bi verovatno naleteli na tvora
clandestino Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Srbija do Titograda!!! Znam, i ja sam razmisljao pre nego sto sam postovao. Imao sam tri varijante:A) Da otvorim topik "crnogorski restorani"B) Da ga smestim u vec postojeci "restorani po svetu".C) Da napisem ovde gde su restorani po Srbiji, a gde smo vec pisali o Herceg Novom i sl.Ovo C) se prosto namece, zar ne?
rezwalker Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Ako neko krene ka Pirotu pa na izlasku is Niske banje restoran "Mali vikend". Dva puta jeo, dva puta se ozdrao kao car!Domaca klopa al' ona prava, iz domaceg uzgoja plus tradicionalni juznjacki specijaliteti."Mali vikend" je car od kafane! Ćevapi na siru preliveni vrelim uljem i "alevom" - pakao!
Singer Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 "Mali vikend" je car od kafane! Ćevapi na siru preliveni vrelim uljem i "alevom" - pakao! :cry:b'ate b'e... dodji se zagrlimo!!!
banatjanin Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 jel može neko, ili nekoliko vas koji ste upućeni u taj deoda mi baci 5 kafana (samo da su dobre i osobene, nije važno da li je etno ili molekularna kuhinja)u Šumadijigdegod u Šumadijii možda isto tako nešto mesta koje bi bile zanimljive turistima(iako nije topik za to)thnx
Singer Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 Pogledaj ovde za pocetak pa pitaj ako ti nesto zapadne za oko. Ovde je sve iza cega je "stala" drzava na ovaj ili onaj nacin...
Milosh76 Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 (edited) Moze neka preporuka za dobar restoran u Vrscu ili Zrenjaninu. Edited October 18, 2013 by Milosh76
banatjanin Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Trofej na ulazu u Zrenjanin, zapravo nekih 10 km od grada, na ulazu u Carsku baruodlični gulaši od divljači, veoma dobra teletina ispod sača, kolenice meke ko dušaizbegavaj ribu i roštiljKućerak u Zrenjninu, sam centar, pored Gimnazijee to je lutrija. ako ubodeš dobar dan, ima odlične jagnjetine, daske su dobre, dobar i nedeljni ručak. roštilj i riba za zaobići takođedobro nasuvo i štrudle
Milosh76 Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Hvala na preporuci, probacu Trofej, pa sta bude :)
halloween Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Polupecena pastrmka iz zamrzivaca na meniju Male gostione na Palickom jezeru. Sreca sto sam posle vozila bicikl oko jezera, sto je popravilo ukupan utisak a otici cu i do Abrahama.
Milosh76 Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 (edited) Trofej na ulazu u Zrenjanin, zapravo nekih 10 km od grada, na ulazu u Carsku baruodlični gulaši od divljači, veoma dobra teletina ispod sača, kolenice meke ko dušaSrneci i juneci gulas za preporuku, jagnjetina ispod saca nije bila losa, cene su nesto slabije od BG. Sve u svemu lep izlet.Neka preporuka za restoran 50-100 km od BG, na Dunavu (pogled od milion evra i tako to :) ) a da nije samo riblji, . Edited October 24, 2013 by Milosh76
djekson Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 Polupecena pastrmka iz zamrzivaca na meniju Male gostione na Palickom jezeru. Sreca sto sam posle vozila bicikl oko jezera, sto je popravilo ukupan utisak a otici cu i do Abrahama.When in Rome, do as Romans do :)Bez šale, trebala si probati neki lokalni riblji specijalitet (al' da riba nije iz Palićkog jezera). Recimo riblje čvarke ili riblju čorbu. U Abrahamu takođe najobičnije naručiti, perkelt je nekada bio dobar, sada ne vem.
banatjanin Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 perkelt u abrahamu je najbolji koji postoji ikada i igde.a za pastrmku u Mg mi je isto palo na pamet.ono, nije ni da ostalo dopire do gastronomskih vrhova, ali ima pristojnih stvari, listom loklanihpritom, baklava s makom i šomlui golške zakivaju za sve pare
nisam ja Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 Bio u pancetti neki dan. Njegoseva, ns. Fin ambijent, otvorena kujna...jeo samo palacinke s jabukama. Imaju odlican espreso isto. Deluje da je sva hrana dobra. şminka fazon.
clandestino Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 Bio juce u Nisu, taman hteo da krenem u Mrak kad se setih da je neko preporucivao da se rezervise. Zovem ih, bilo oko pola 5, trazim mesto za dvoje kazu nema sanse, javite se za oko sat vremena.Tako odosmo opet u goste gos'n Rajku, bilo praznjikavo pa se uplasio za kvalitet al' jok, sve zakiva i kida, rebarca na kajmaku, pola ustipaka, stig'o kiseli kupus, beli urnebes, ljutkasta paprika u pavlaci... Kupio i da nosim u Beograd, familiji i komsijama, sve doslo jedva 3.000.
Recommended Posts