Jump to content
IGNORED

Restorani u Srbiji koje treba posetiti

Corkscrew

Recommended Posts

Posted
On 10.2.2019. at 0:53, Dali_man said:

Nema na cemu. U principu, u Nisu treba da budes bas veliki baksuz pa da udjes u kafanu sa losom klopom. Ovo su, onako, neke od najpoznatijih.

potpis.

jos jednom sam konstatovala da je Nis gurmanska Meka Srbije.

ovog puta su nas vodili u Kafanu Galija, razbismo se od predjela - pihtije su toliko izule da sam sama sabila skoro ceo tanjir (da, izlivaju ih u tanjire, skroz oldskul), pa neka salata sa patlidzanom i paradajzom i paprikama i sirom, pa smo se dokrajcili telecim repovima, narucivali repete i repete i repete dok nam nije pozlilo.

onda sutra nismo doruckovali nego lepo zdravo gladni otisli na rucak/hodocasce u Mrak, i to bi, recima Foresta Gampa, bilo sve sto imam da kazem o tome.

Posted
3 minutes ago, decak Kejt said:

potpis.

jos jednom sam konstatovala da je Nis gurmanska Meka Srbije.

ovog puta su nas vodili u Kafanu Galija, razbismo se od predjela - pihtije su toliko izule da sam sama sabila skoro ceo tanjir (da, izlivaju ih u tanjire, skroz oldskul), pa neka salata sa patlidzanom i paradajzom i paprikama i sirom, pa smo se dokrajcili telecim repovima, narucivali repete i repete i repete dok nam nije pozlilo.

onda sutra nismo doruckovali nego lepo zdravo gladni otisli na rucak/hodocasce u Mrak, i to bi, recima Foresta Gampa, bilo sve sto imam da kazem o tome.

Uh....:D

Ja nikako da nateram moje prijatelje da nekad narucimo telece repove. Kad se spreme kako treba, ne postoji ukusnije meso, a gurman sam od glave do pete.

Od salata narucujemo, uvek vitaminsku, vrlo cesto pecurke na zaru. Tu se retko gresi. Od ostalih zavisi od sezone, preporuke...

U Mraku su ustipci najbolji nasvet.

Posted

molim preporuku za restoran na relaciji kruševac - brus. ništa fensi, ništa megalomanske porcije. samo da je dobra klopa

Posted

Nedavno je neko negde pisao nešto na temu pastrmke, ali mi je potpuno nejasno na kom topiku, ili kom podfurumu.

Najbolje da se sam javi.

Posted
28 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

molim preporuku za restoran na relaciji kruševac - brus. ništa fensi, ništa megalomanske porcije. samo da je dobra klopa

Imaš " Kod Jutke" ...

Posted
7 minutes ago, Frank Pembleton said:

Imaš " Kod Jutke" ...

kod njega ću na kafu

:lolol:

Posted

e i meni treba preporuka za Krusevac, ili potez Krusevac - Paracin.

blagodarim

Posted

Ako mozes kroz Cupriju da prodjes ima odlicna kafana Sting pored zatvora, klopa ubija a cene niske.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Posted

Dagi plus .Kuvana ovcetina topla je vrh.Uzeo jos i kobasice od ovcetine.Za pljeskavicu nije bilo mesta.Odlicne salate.Ceh za dvoje sa picem,dve salate ,dva glavna i predjelo plus porcija kobasica ravno 2000rsd.

Sljiva onako.Bolje lincuru naruciti.

Sve u svemu,vraticu se zbog ovcije pljeske i sira .

Posted

Ono sto bih naglasio za srpsku kuhinju je izum milenijuma, samo kod nas! MEZE. Naime o cemu se radi. Jedes, a ne jedes. Ne jedes, a sit si. Sit si, a mozes jos!

Posted
8 minutes ago, nikolani80 said:

Ono sto bih naglasio za srpsku kuhinju je izum milenijuma, samo kod nas! MEZE. Naime o cemu se radi. Jedes, a ne jedes. Ne jedes, a sit si. Sit si, a mozes jos!

Ja doduse jesam covek od mesnog nareska, ali bice da je MEZE tursko, a bogami pre Turaka i persijsko, ne bih ja tu petljao Srbe...

Posted

Ma zezam se bre :) 

Meze je dobro cije god vere bilo :D 

Posted
Samo pazi da to shvatanje pojma meze ne primeniš na Kipru :D

Sent from my H3213 using Tapatalk