Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Restorani u Srbiji koje treba posetiti

Featured Replies

Za pare koje klopas u Bg-u mozes da naspes gorivo odes dole jedes i jos ti ostane.
Ja u Pirotu ne obilazim kafane jer rodbina ne da, nego nas vodaju ko mecke od jednih do drugih na klopu.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

• Replies 3.5k
  • Views 486.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Vasilij Zajcev
    Vasilij Zajcev

Samo da javno i s lica mesta pohvalim Kud u maglu Simonovica...pa da umrem:) Bez zajebancije, retki su ljudi koji u ovim godinama uspeju da me oduseve preporukom, pogotovu kafanskom, pa ide naklo

• Presoljeno jelo je tragedija, ali podjednaka tragedija je i jelo koje nije dovoljno soljeno prilikom pripremanja. Sve je tu, ali ukus nije kako treba. Naknadno dosoljavanje pomaže samo donekle. Ukusi

• "Naša kačara" na Bukulji - na preporuku konobara uzeli rebra i oduševili se. Služe ih sa džemom od habanero paprika, začinima za koje nisu hteli da mi kažu koji su i nekakvim medom (bar mi se tako čin

Posted Images

9 minutes ago, Moća said:

Za pare koje klopas u Bg-u mozes da naspes gorivo odes dole jedes i jos ti ostane.

Ladno, a da ne pričamo o razlici u kvalitetu.

Tamo recimo gurmanska pljeskavica (o kakvoj mi ovde samo možemo da sanjamo) košta 200 dindži (u kafani Bela rada). A da ne govorimo o ostalom, nama je predjelo u Konaku bila trljanica i peglana kobasica.

Za sledeći put mi ostaje kuvana hrana tamo.

• 3 weeks later...

Moze neka prepruka za neki dobar restoran u okolini Loznice, Trsica i taj kraj. Bio sam u Suncanoj reci.

• 4 weeks later...
On 6.5.2019. at 22:57, Anonymous said:

Njihov burek je sa sirom, a ne sa mesom, terminološki netačno, ali nema veze.

Uz malo kasnjenje, nisam otvarao ovu temu par meseci, sta je terminoloski netacno?

Gde klopati u Nisu mrzi me da prelistavam topik :blush:

On 18.6.2019. at 0:35, Dali_man said:

Uz malo kasnjenje, nisam otvarao ovu temu par meseci, sta je terminoloski netacno?

Burek je sa mesom! Pita sa sirom je sirnica!!

Gde klopati u Nisu mrzi me da prelistavam topik :blush:
Od Mraka, preko Rajka do "sve je jedno, rostilj je svuda odlican".

A ako pitas lokalce, onda je kontra pitanje, sta hoces da jedes, jer nije isto da li jedes crevca, rostilj ili nesto trece. Za sve postoje " prava mesta"!
On 19.6.2019. at 5:39, dragance said:

Burek je sa mesom! Pita sa sirom je sirnica!!

Ajd da resimo ovo jednom za svagda...

Burek je u Turskoj ono sto je kod nas pita. Sve varijacije na temu koje u osnovi imaju testo punjeno raznim nadevima je u Turskoj burek, odnosno kod nas pita. Svako podrucje/drzava gde su Turci Osmanlije vladali imaju neku svoju pitu, odnosno burek. Znaci, dosao Turcin pekar, proizveo svoju verziju pite, nazvao je, jelte, burek, raja se primila, to se sirilo i ostalo do dana danasnjeg. Za ostale ne znam, ali za burek koji se u Srbiji konzumira, se tacno zna ko ga je, kad i gde prvi proizveo. Izversni Mehmet Oglu iz Istanbula koji je jos 1498 godine u Nisu proizveo specijalnu vrstu pite u dve varijante: sa sirom i mesom (pominje se i treca varijanta, prazan) i nazvao ih je, pogadjate - burek. Ta receptura se odrzala do dana danasnjeg. 

On 19.6.2019. at 6:41, Milosh76 said:

Od Mraka, preko Rajka do "sve je jedno, rostilj je svuda odlican".

A ako pitas lokalce, onda je kontra pitanje, sta hoces da jedes, jer nije isto da li jedes crevca, rostilj ili nesto trece. Za sve postoje " prava mesta"!

Tako je. U osnovi se kafane u Nisu klasifikuju po svojim specijalitetima, ambijentu i muzici. Moja preporuka u letnjim mesecima je kafana Zvrk, u samom centru grada preko puta Vozdove skole. Imaju najlepsu letnju bastu. Kada nadjem malo vremena, napravicu malu retrospektivu niskih kafana.

1 minute ago, Host said:

Sve tacno, samo nije bilo u Nisu nego u Uzicu.

Otkud sad to?

Bio sam u Nišu u onoj maloj burekdžinic preko puta gimnazije. Opet sam je skoro promašio. Ali vredelo je. Stvarno je dobar sa sirom burek bio. Ne znam zašto nisam sa zeljem probao :isuse:

kako se klasifikuje pizza burek :happy: najbolji izum u ovom milenijumu :D

to je pica pita, burek je samo sa mesom.

a sa nutelom?

4 hours ago, precog said:

to je pica pita, burek je samo sa mesom.

a jel burek s kolenicom burek, ili pita?

Kita