Jump to content
IGNORED

Mobilni

nesha taxista

Recommended Posts

Posted

@Fakundo Sava da ne znaš nešto o Motoroli edge 50 pro? Neku komparaciju sa prethodnicima, možda?

Posted
57 minutes ago, Valk said:

@Fakundo Sava da ne znaš nešto o Motoroli edge 50 pro? Neku komparaciju sa prethodnicima, možda?

Video sam da često preporučuju taj telefon u toj kategoriji

Ali kada se uporedi u odnosu na tvoj edge 30 pro ima čak  slabiji procesor ali bi trebalo da radi fluidnije jer je novi chipset.

Bolji ekran,manje se greje ,malo manjih dimenzija ,predpostavljam da su fotografije iste ,ima e-sim i brže punjenje 125w

Lepo zaokružen telefon

E sad da li  ima smisla prelaziti sa edge 30 na 50 ,ako ovaj dobro radi ,možda i nema  ,ili sačekati da mu malo padne cena 

Peca sa Bencha ga je baš nahvalio ,ali oni su im sponzori ,tako da ...

• Hvala 1
Posted
4 hours ago, Fakundo Sava said:

da li  ima smisla prelaziti sa edge 30 na 50

Videh i sama na compare your phone da je procesor jači na 30 ali sam utripovala da to ja nešto ne čitam dobro jer kao, kako to sad.

Muž hoće nov mob a pošto je vrhunski nezainteresovan - prepustio je meni odabir. Do sad je vukao iPhone ali sad mora Android zbog neke app koja mu je neophodna a banka je omogućila samo za Android, nemam pojma.

Kaže može kao moj, odgovara mu kad pogleda. Pa sam sad ja nešto počela da ga barim da kupi(mo) meni nov a njemu da ja dam ovu 30 pro (hehe), no ako je lošija 50-ica onda možda i da ne petljam ništa. On ionako pati jer više ne prave telefone dovoljno male da stanu u prednji džep, tako da je nervoza na max, samo falim ja sa svojim kombinacijama.

Hvala ti mnogo.

Posted

Mobilni telefoni su kao majice. T-shirts.
Sve su iste a samo zavisi sta ko hoce da na njima pise ili koji logo hoce da nosi.

• +1 1
Posted
On 19. 9. 2024. at 8:22, Valk said:

On ionako pati jer više ne prave telefone dovoljno male da stanu u prednji džep, tako da je nervoza na max, samo falim ja sa svojim kombinacijama.

Ja ne mogu da verujem da niko, ali ama bas niko ne napravi neki budget, midrange telefon sa manjim ekranom i tako godinama. A znam da nas ima podosta.

Tacno cu ispizdeti jednog dana i pljunuti 500-600 evra za neki flagship, koje jelte jedine prave oko 6" i koji bude 2 generacije star, tipa izadje S25, a ja uzmem S23, ili neku jabuku kad mi bude izumreo moj S20FE. A ne lici da ce skoro, ali to sa velicinama ekrana me tako nervira da sam morao da podelim. :D 

• +1 1
Posted (edited)
14 minutes ago, Grandilof said:

Ja ne mogu da verujem da niko, ali ama bas niko ne napravi neki budget, midrange telefon sa manjim ekranom i tako godinama. A znam da nas ima podosta.

Tacno cu ispizdeti jednog dana i pljunuti 500-600 evra za neki flagship, koje jelte jedine prave oko 6" i koji bude 2 generacije star, tipa izadje S25, a ja uzmem S23, ili neku jabuku kad mi bude izumreo moj S20FE. A ne lici da ce skoro, ali to sa velicinama ekrana me tako nervira da sam morao da podelim. :D 

Pre 3 godine sam dobio službeni Z-Fold, ono što me najviše oduševilo je što je telefon normalnih dimenzija, nije prevelik i tačno leži u ruci (kad je sklopljen)... Dijagonala je 6.1, ali je izdužen, pa je taman kako treba...

Problem je naravno što košta kao svetog petra kajgana, ako nije na firmu...

Sad, mislim da se ne bi mogao vratiti na naku ciglu od 6.8-6.9 inča i da bi me nerviralo koliko je velik...

Edited by radisa
Posted
8 minutes ago, Grandilof said:

Pixel 8a?

Posted
7 minutes ago, radisa said:

Ja sam pre 3 godine dobio službeni Z-Fold, ono što me najviše oduševilo je što je telegfon normalnih dimenzija, nije prevelik i tačno leži u ruci (kad je sklopljen)... Dijagonala je 6.1, ali je izdužen, pa je taman kako treba...

Problem je naravno što košta kao svetog petra kajgana, ako nije na firmu...

Sad, mislim da se ne bi mogao vratiti na naku ciglu od 6.8-6.9 inča i da bi me nerviralo koliko je velik...

Da, igrao sam se dosta sa sesticom sada, jos je i tanji nego prethodnik, brutalan telefon nemam nekih prevelikih zamerki, e sad cena i to sto ja hocu obican mali telefon u rangu do 300-400 evra... :D

9 minutes ago, copkillah said:

Pixel 8a?

Ipsratio sam kada je izasao, svakako ce tako nesto doci u razmatranje kada dodje vreme za to, ovo je cisto bilo da naglasim koliko je mali izbor. Meni licno malo ruznjikav, ali preziveo bih i to zarad manje dijagonale. Mada kada stavis masku verovatno i nema neke veze puno. Doduse ja sam jedan od rekih koji je nosio telefone bez icega dok nisam malo naceo Xiaomi Mi 10 Lite posle 2 godine koriscenja mada bih ga svejedno promenio nevezano za to. E onda kad sam uzeo gorepomenuti tu nisam hteo da se zezam pa sam poklekao, inace pazim. Ali recimo S2 i posle njega A5 2016 eno ih jos zivi i rade samo ih je memorija pregazila i updates. Taj A5 je prelep telefon, danas bih isti kupio majke mi samo da je aktuelan.

Posted
3 hours ago, Grandilof said:

Da, igrao sam se dosta sa sesticom sada, jos je i tanji nego prethodnik, brutalan telefon nemam nekih prevelikih zamerki, e sad cena i to sto ja hocu obican mali telefon u rangu do 300-400 evra.

Motorola Edge 50 neo bi trebalo da se pojavi  za mesec dva ,malo je kompaktniji ,nije baš da kida procesor 

a cena bi trebalo da bude oko 400 evra 

• 3 weeks later...
Posted

Halp! Iskače mi ovo:

Screenshot-20241013-233012.png

Za ovu i za još neku app, ne sećam se koju, počelo od nedavno - ranije sam normalno koristila. Šta sam mogla da sjebem na telefonu pa da mi ukine aplikacije?

Posted

@Valk

Ako izuzmemo opciju da si instalirala custom rom. (verovatno bi znala da jesi) 

Probaj odraditi update iz play store svega, onda android update i na kraju odes u settings/about phone/Software info/google play system update. 

Posle toga ce ti verovatno ponuditi reset i bice ok.

• Hvala 1
Posted
1 hour ago, bags said:

@Valk

Ako izuzmemo opciju da si instalirala custom rom. (verovatno bi znala da jesi) 

Probaj odraditi update iz play store svega, onda android update i na kraju odes u settings/about phone/Software info/google play system update. 

Posle toga ce ti verovatno ponuditi reset i bice ok.

It Woiked! :dance:

hvala, bagse, legendo!

• +1 1
  • 2 weeks later...
Posted

@bags evo ponovilo se, opet javlja istu stvar :mellow:

šta je uopšte u pitanju i kako mogu to trajnije da rešim ili preveniram?

Posted (edited)
A1 trenutno daje neograničene razgovore u mreži i zbirno 500 minuta ka drugim mrežama i SMS-ova, kao i 10 GB neta (+ još 10 GB za Viber i druge messengere + još 5 GB za Instagram + još 5 GB za TikTok) mesečno u narednih godinu dana ko prenese broj u njihovu mrežu na pripejd, dakle kad se ovo završi može da ga prebaci gde hoće bez ikakve daljnje obaveze prema njima. Jedino je verovatno potrebno radi održavanja dopunjavati broj sa 200 dinara mesečno na svaka 3 meseca. Zasad nema potvrde dokle traje ta akcija.

Nisi u A1? Prenesi broj
Dobijaš Mega plan na 12 meseci bez naplate ako preneseš broj u A1 mrežu.

Prenesi broj u A1

1. Poseti A1 prodajno mesto
Sve što je potrebno jeste da poneseš ličnu kartu prilikom posete najbližem A1 prodajnom mestu i popuniš zahtev za prenos broja. Ako broj nije registrovan na tebe, pored lične karte potreban ti je broj SIM kartice i PUK kod.

2. Dobijaš Mega plan na 12 meseci
Nakon prenosa broja u A1 mrežu, budi bez brige - možeš da koristiš minute, poruke i internet jer će Mega plan koji dobijaš na 12 meseci bez naplate biti aktivan. Na svakih 30 dana, sadržaj tvog Mega plana se obnavlja narednih godinu dana.
Pozovi *123# ili pristupi Moj A1 aplikaciji da proveriš preostalo stanje interneta, minuta i poruka u svakom trenutku.

3. Dopuna kredita
Kredit možeš da dopuniš online na A1 veb-sajtu, na svim A1 prodajnim mestima, na trafikama, a možeš i da pošalješ kredit sa postpejd broja.
Dopunjen kredit važi tri meseca, a minimalan iznos dopune je 200 dinara.

4. Dodatak uz Mesečni plan
Ako potrošiš internet iz Mega plana - Jednom u toku mesečnog plana kupi Mega dodatak od 10 GB za 400 RSD koje možeš da iskoristiš do isteka aktuelnog Mega plana.

Dodatak možeš da aktiviraš putem Moj A1 aplikacije, kao i pozivom kratkog koda *123#

https://a1.rs/privatni/prepaid/mesecni_planovi

Detalji tog Mega plana, koji mimo ove promocije košta 1000 dinara mesečno:

0Spxww4.png
Edited by vememah