Mil@n Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 Sve cigletine, oko 100 grama... Ne znam koji ti je budžet, razmotri Samsung Galaxy Sll, nije velik, a odličan je, iako je "mator", dobro tj brzo radi i ima sve što ti treba.
Töölönlahti Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 (edited) Prekinuces s tim. Odmah. Bilo mi žao da te gnjavim na ovaj tužan dan po franšizu, pa sam editovao i pre zahteva. -_- Evo ti comparison, maltene jedno te isto, 630 ima neznatno bolji CPU, ali 625 ima npr. dve kamere i kao bolju bateriju (vrv. više ždere jer je godinu dana stariji), pa je okej i za ad hoc Skype (dok se ne pregreje, pa te smori), no to mi nešto ne opravdava razliku u ceni. Ekran je sličan, ali 630 je manji i lakši, chchchcheckoutuj fotke iz ruke tamo. Ne teraju bogznašta ova sokoćala, pozivi, poruke, net (mobilni IE je imho super), GPS sa unapred skinutim mapama i poneki hidden gem app koji poželiš... ali kul je i pouzdano to za most people, bilo bi i tebi. Edited July 11, 2014 by Töölönlahti
Feindouno Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 (edited) Pa dobro, onda bolje noviji (i manji i laksi). Ne treba mi vise od toga sto si naveo, internet, Whatsapp i eventualno Viber koji nije mogao da se instalira na E52 i to je to.Zasto je jeftiniji? edit:@ Glas budzet mi je neogranicen al' necu mator telefon posto treba da sluzi bar 2-3 godine tj dok ga ne polomim (bukvalno :() Edited July 11, 2014 by Feindouno
Töölönlahti Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 Zasto je jeftiniji? Pa baš jer je noviji, odnosno iz sledeće palete, u kojoj su oni skuplji bili bolji nego u prošloj, što je spustilo cenu ovakvima, tako bude uvek... Generalno ne treba dumati puno oko toga, ništa to ne vredi tih para, celo tržište hardvera je u tom smislu nefer prema korisniku.
Bane_V Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 Fei imao sam slicne kriterijume za mobilni pre oko 4 meseca i to sto trazis jednostavno ne postoji. Ako su dimenzije presudne onda imas iphone od boljih telefona koji ce sigurno da gura naredne 2-3 godine a koji nije cigla. Ja sam na kraju popustio za dimenzije i uzeo Lumiu 925 (4.5 inca). Odlican je i preporucujem ga.
Feindouno Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 Fei imao sam slicne kriterijume za mobilni pre oko 4 meseca i to sto trazis jednostavno ne postoji. Ako su dimenzije presudne onda imas iphone od boljih telefona koji ce sigurno da gura naredne 2-3 godine a koji nije cigla. Ja sam na kraju popustio za dimenzije i uzeo Lumiu 925 (4.5 inca). Odlican je i preporucujem ga. Znam i to. Gledam sad poredjenje 925 i 630 i realno meni ne treba bolje od 630 koji je vise nego duplo jeftiniji tako da je izbor jasan :)
Skyhighatrist Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 Fei ako ti se ne zuri veceras cu napisati sastav tj. otvoriti novi temu za kineske pametne telefone. Kupovina je laka udjes na sajt, registrujes se, kupis i gotovo. @renne Lenovo je sramotno skup kod nas gotovo duplo skuplji pogotovu taj P780 koji hvale zbog baterije. Mogao bi da napišeš malo detalja o F1 i kupovini istog i za nas, sa posebnim osvrtom na pdv i carinu...
Bane_V Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 Znam i to. Gledam sad poredjenje 925 i 630 i realno meni ne treba bolje od 630 koji je vise nego duplo jeftiniji tako da je izbor jasan :) Ja sam ga uzeo zbog aluminijumskih ivica, tj nije ceo u plastici i zbog jedne od najboljih kamera uopste. Sve ostalo imas i na bilo kojoj drugoj lumiji.
wall Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 Ne ocekujem, vec sam se pomirio s tim i psihicki se pripremam za ovaj dan vec mjesecima. 625 mi djeluje bolje od 630 iako je cigla malo veci. Sta ti mislis njalle? 630 se pre uklapa u tvoje želje, osim jedne stvari, da ti bude funkcionalan 2-3 godine.Teško. Mislim naravno na app koje si već naveo. Ne verujem da će raditi glatko za godinu/dve na takvom hardwareu. To možeš očekivati od flagship modela, koje ćeš puno platiti. Kao što rekoše pametni ljudi, cene smartphone-ova su postale već ozbiljan bezobrazluk i ja sve češće predlažem ove slabije brendove sve dok daju istu garanciju kao i lideri. Mada, verovatno ćeš ga polomiti pre, tako da ne moraš brinuti o tome. :D
Töölönlahti Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 (edited) Ne verujem da će raditi glatko za godinu/dve na takvom hardwareu. Zašto? Kakvom to sad hardwareu, šta je tačno problem sa bilo kojim Adrenom i Snapdragonom 400? Nagledao sam se ovih telefona i razlike u brzini i pouzdanosti rada budget i flagship WP-ova (i 7 i 8) su ako isključimo igrice bukvalno kozmetičke prirode, ono kao kome je lepši ekran i čiji se sklop manje greje kod zahtevnih appova. Plastičan primer... U prvoj seriji ovih telefona, HTC Trophy je bio 1-1 preslikan ~3x skuplji HD7, samo sa manjim ekranom (ali identičnom rezolucijom). Sve je, logično, radilo podjednako brzo i pouzdano, čak je imho u zatvorenom prostoru ovaj manji bio prijatniji za korišćenje, veliki je delovao penzionerski, kao oni fiksni telefoni sa ultra large dugmićima. Edited July 12, 2014 by Töölönlahti
Feindouno Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 Ma daj njalle kao da sam napisao da treba da igram counter strike na njemu 3 godine. I ovaj krs od E52 vozi sve bez problema.
Roger Sanchez Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 Imah prilike drgljati i po mojoj 520 i kolegićinoj 630, kao novoprženi guru ya WP. Ja bi pretpostavio 520tku 630tki any day of the week, and twice on Sunday. Broj kamera - isti. Kvaliteta fotki - ista. Za displey kaže ovaj na 630 Clearblack - nisam baš primjetija neku veeeliku razliku. Kaže na 630 Gorila Staklence - ja gledam jednako se maste, a na mojoj 520 ni nakon jubilarnog 10000tog brisanja maščobe i dalje nema ni ogrebotinice ni ikakvog traga. A sad - Lumija 520 ima - automacku regulaciju svjetlobe ekrana, i senzor za blizinu, i meni najdraži double-tap-to-wake, koji na 630tki vjerojatno nije ni moguć, jer bi se palila u đepu budući da nema načina skontati da je u njemu. Kao što samo indirektno konta da ti je na uvetu. Jedino što igra za 630 je noviji proc, koji je sa 512 megabajta manje više isti K, i Sensor Core, kojem svrhu baš ne vidim. Moj savjet - preskoči 630, uzmi 520 ili 625 ak moraš baš sad. Pojavljuje se i 930 sad, ali čini mi se da ti gađaš neš jefinije. Ili uzmi android.
Dionysos Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 525 мање више исто што и 520 али са 1гб рама, мада не знам колико се разлика осети у пракси, колега има и презадовољан је
Töölönlahti Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 (edited) E, a ima i 525, koji je 520 sa gigabajtom, samo što je to ovde išlo samo u trange-frange varijantama... edit: ... to ti kažem, dok sam stigao do ovog taba i otkucao, uleteo Houdini. -_- Ne oseti se razlika u praksi, nego neke aplikacije (propustio sam da proverim koje kada sam preporučivao kupovinu prošle godine, koštali su slično i čak je 525 bila neznatno jeftinija, pa me bilo briga, kapiram neke igrice i stvari sa animacijicama) nisu htele da se skinu na 520, a jesu na 525. Edited July 12, 2014 by Töölönlahti
Roger Sanchez Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 (edited) Osjeti se sigurno, i ja bi volio da se to može nabavit ovdje bez straha oko garancije. Kupio bih ju sad, iz ovih stopa. edit2: ako ne bi bila puno skuplja, naravno. Edited July 12, 2014 by Roger Sanchez
Recommended Posts