Jump to content
IGNORED

SF serije

Shan Jan

Recommended Posts

Posted (edited)
zbog glume P. Stjuarta ima epizoda koje su mi medju najemotivnijim stvarima koje sam gledala.
Njegovo zavrsno obracanje na sudjenju gde se razmatra da li je Data samosvesno bice i da li ima pravo da raspolaze samim sobom je jedna od najboljih TV scena ikada.edit: evo jehttp://www.youtube.com/watch?v=3PMlDidyG_I Edited by Radagast
Posted

Legendarna je i suza Datina, kada je ubacio čip za emocije i špric sa vodom u glavu...

Posted

i u Inner Light, kad se Picard probudi, njegova gluma je takva da ti docara celu tezinu toga kroz sta je prosao, ceo taj izgubljeni zivot...fenomenalno.

Posted
Malo sam gledao TNG (ima na YouTube, mislim, cela serija). Nije to za mene, hvala, drugari. :D Interesantno je da je to verovatno generacijska stvar, ja u stvari hocu da gledam TOS, gde su Spock i Kirk. To sto se svi slazete da je skroz prevazidjeno.
javi dokle budes tigao :D. ja sam pokusala TOS i stigla do "Ona ce kao i svaka zena - kad se uda da batali svemirsku karijeru...", ili vec nesto tome slicno. ne vredi, nespojivo mi je to sa istrazivanjem svemira i idealima ST.
Posted

Patrick Stewart je baš referencirao tu scenu izgubljenog života u seriji Frasier, sjajno evocitarujući ugroženu ženku kita u San Francisku iz Star Trek IV: The Voyage Home...

Posted
javi dokle budes tigao :D. ja sam pokusala TOS i stigla do "Ona ce kao i svaka zena - kad se uda da batali svemirsku karijeru...", ili vec nesto tome slicno. ne vredi, nespojivo mi je to sa istrazivanjem svemira i idealima ST.
Ja sam to gledao kao klinac (kad je bilo kod nas na TV-u, negde sredinom 1970-tih), slabo sam to kapirao, osim da je to nesto jako zanimljivo (sto matorci ne gledaju, sto mu je bio dodatni plus). A jeftinoca kulisa i drvena gluma nisu ni mogle da mi smetaju.TNG je bio kod nas na TV kad sam imao skoro 30 god, bacio sam ja pogled na to, ali mi bilo smesno (posebno onaj crnac sa onim zlatnim naocarima sa prorezima, kao i oni sa plasticnim izrastajima na celu; interesantno, u TOS mi nista nisu smetale Spockove zasiljene usi, dapace! Spock mi je najkulji lik, ever. :D ... generacijska stvar, kazem ja).A to za zene sto kazes, kao i ono sto smo pricali o Asimovu/Clarkeu - naravno da mi nije smetalo, ja poticem iz vremena kada je bilo normalno da su lideri muskarci, a da zene sede kuci i heklaju. evilsmile.gif Proci ce posle toga mnogo decenija dok nisam poceo da gledam serije prevashodno zbog vodecih zenskih likova (recimo CSI zbog Marg Helgenberger, a i to sto bi feminstkinje rekle, iz "pogresnih razloga").
Posted
u TOS mi nista nisu smetale Spockove zasiljene usi, dapace! Spock mi je najkulji lik, ever. :D ... generacijska stvar, kazem ja
"Spock was the sex symbol. A lot of people think it was Kirk. But, no, it was really Spock."

Jolene Blalock

Posted
Njegovo zavrsno obracanje na sudjenju gde se razmatra da li je Data samosvesno bice i da li ima pravo da raspolaze samim sobom je jedna od najboljih TV scena ikada.edit: evo jehttp://www.youtube.com/watch?v=3PMlDidyG_I
Esencija Star Treka i SF-a uopšte. Jedna epizoda je mogla biti pravna bitka o statusu androida, druga ljubavna priča, treća ratni sukob dva svemirska broda, četvrta avantura, peta uzbuna na brodu zbog virusa, šesta istraživanje dubokog svemira, sedma paralelni univerzum, sve naravno smešteno u SF okruženje, sve zanimljivo i dobro. To drugde ne biva.
Posted (edited)
Kako si krenuo, ispašće da ti je u detinjstvu ideal bio Space: Above And Beyond...
samo mala digresija, to je bio slobodan prevod. :P Edited by Vapad
Posted
TNG je bio kod nas na TV kad sam imao skoro 30 god, bacio sam ja pogled na to, ali mi bilo smesno (posebno onaj crnac sa onim zlatnim naocarima sa prorezima, kao i oni sa plasticnim izrastajima na celu; interesantno, u TOS mi nista nisu smetale Spockove zasiljene usi, dapace! Spock mi je najkulji lik, ever. :D ... generacijska stvar, kazem ja).
ti uopste ne kapiras seksipilnost Klingonaca... :blush::lol:
Posted (edited)

Sasvim slučajno, u TOS-u Klingonci su bili normalni ljudi sa šminkom, bez ikakvih plastičnih izraštaja ili facijalnih dodataka.Kor,_2266.jpgTe tupave izrasline su im dodali naknadno...klingons.jpg

Edited by Filipenko
Posted

Ali u Enterprise-u u IV sezoni je objašnjeno da je to posledica lošeg genetskog eksperimenta sa genima onih augmenta :D

Posted

Meni su te izrasline dojajne. Jedino mi krivo sto je morala da ih ima i inzenjerka na Voyageru. I da zenske uniforme su njesre ever since TNG.

Posted
Nisam ni mislio da je lame, nego baš cool, to i kuke, to je stvarno dobra ideja, da se brod recimo zvao Nautilus možda bi i prošlo.Da, Gama :blush:Meni sve to oko bendžija siskoa i proroka i onih likova iz crvotočine nije leglo, ali serija je stvarno dobra, i jako su lepo to odradili, pa i defiant i worf su se uklopili, u principu imali su zaleđe TNG i fino ga iskoristili, a postavka je skroz kontra, dok 1704 ie gde čovek nikada nije kročio, svaki put u orbiti oko planete druge boje, na frontier gde se prime directiv nekada može saviti, gde su muškarci pravi muškarci, žene prave žene a čupava plava stvorenja sa alfe kentaru prava čupava plava stvorenja sa alfe kentaru, tako je DS9 uvek u orbiti Bejžura sa crvotočinom i mehana naspram karavana, ali stvarno dobra, sa nezgodnom politikom, stalnim gostima i zanimljivim tajnama, interesantno je da je DS9 išao uporedo sa TNG u startu, a sa Vojadžerom od sredine do kraja, a opet je uspeo da se održi.
tim kukama su valjda uvlacili satlove jer im je bilo frka od teleportovanja :)a pazi nije da se slicna bica vec nisu pojavljivala u treku. neka sa bozanskim mocima a neka i jaca. crna barica koja je ubila tasu, Q, ono svemocno plavo bice u centru galaksije, neka vrsta boga... nekoliko puta su se razne posade sretale sa jednoepizodnim bicima koja imaju bozanske moci pa je tako i bendzamin siskec sa crvotunelskim™ vanzemaljcima jedan od njih.
i u Inner Light, kad se Picard probudi, njegova gluma je takva da ti docara celu tezinu toga kroz sta je prosao, ceo taj izgubljeni zivot...fenomenalno.
zvanicno najbolja epizoda TNG-a. predobra epizoda.
Esencija Star Treka i SF-a uopšte. Jedna epizoda je mogla biti pravna bitka o statusu androida, druga ljubavna priča, treća ratni sukob dva svemirska broda, četvrta avantura, peta uzbuna na brodu zbog virusa, šesta istraživanje dubokog svemira, sedma paralelni univerzum, sve naravno smešteno u SF okruženje, sve zanimljivo i dobro. To drugde ne biva.
svega toga ima i u DS9-u sa povezujucom pricom a ne onako random...
Posted

Na kraju sam četvrte sezone SG Atlantisa i nemam zamerki. Pogledaću sigurno i petu kakva god da je, jerbo sam se vezao za ove likove i mnogo mi se sviđa.Pitanje: Er treba da se gleda SG-1? Mislim, pretpostavljam da nešto treba, nego me zanima er isto dominiraju humor i inteligencija kao u Atlantisu? I da li je zanimljiva priča kao ovde?