Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

Ono sto sam mislio reci da to nije istina...

• Replies 11.1k
  • Views 990k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

• theanswer
    theanswer

Posted Images

294385d0-06ed-420a-a2b0-ad2412ddc604.png

Matori se opet dohvatio telefona i okačio sliku....oil price skočio na $115

Mislim da je ovo realno jer ne moze Zapad jos dugo da ceka sa ovakvim cenama i stanjem

Scoop: Commanders to brief Trump on new Iran military options Thursday

https://www.axios.com/2026/04/30/trump-military-plans-iran-briefing-centcom

Trump is set to be briefed by CENTCOM commander Brad Cooper on new military options against Iran. The plans include a short, intense strike campaign, possible control of the Strait of Hormuz to restore shipping, and even a special forces mission targeting enriched uranium. While Trump currently favors a naval blockade as leverage, he is considering further military action if Iran does not make concessions.

US Seeks to Deploy Hypersonic Missile for the First Time Against Iran

https://www.bloomberg.com/news/articles/2026-04-29/us-seeks-to-deploy-hypersonic-for-the-first-time-against-iran

15 hours ago, Emerald said:

Mislim da je ovo realno jer ne moze Zapad jos dugo da ceka sa ovakvim cenama i stanjem

Scoop: Commanders to brief Trump on new Iran military options Thursday

https://www.axios.com/2026/04/30/trump-military-plans-iran-briefing-centcom

US Seeks to Deploy Hypersonic Missile for the First Time Against Iran

https://www.bloomberg.com/news/articles/2026-04-29/us-seeks-to-deploy-hypersonic-for-the-first-time-against-iran

Gamechanger!

Sad će malo hipersonično da peglaju, neće moći više da ih ometa iranska PVO koju su već odavno uništili.

4 hours ago, Weenie Pooh said:

Gamechanger!

Discombombulator!

On 30. 4. 2026. at 9:03, Emerald said:

Firma za koju radim se bavi prodajom drumskog tereta u US.

Ove nedelje sve stoji..niti mi na sebe uzimamo trosak povecanja nafte ocekujuci da to prevoznici nekako ispeglaju..Prevoznike boli djoka da to ide preko njihovih ledja..A proizvodjace svega najmanje briga sto su cene ugovorene kvartalno ili polugodisnje, dok smo mozda i mislili da veselog Donija Izrailji ne samaraju spolovilom u slobodno vreme.

Ergo ne valja..za njih.

Ja sam svakako team Iran u ovoj tekmi.

1 hour ago, SNARC said:

Firma za koju radim se bavi prodajom drumskog tereta u US.

Ove nedelje sve stoji..niti mi na sebe uzimamo trosak povecanja nafte ocekujuci da to prevoznici nekako ispeglaju..Prevoznike boli djoka da to ide preko njihovih ledja..A proizvodjace svega najmanje briga sto su cene ugovorene kvartalno ili polugodisnje, dok smo mozda i mislili da veselog Donija Izrailji ne samaraju spolovilom u slobodno vreme.

Ergo ne valja..za njih.

Ja sam svakako team Iran u ovoj tekmi.

Ne valja za koga ? Za USA ili za Iran? ;)

Za USA trenutno ne valja..Iran ima vecih problema od snabdevanja u USA trenutno )

49 minutes ago, Emerald said:

Zapad bas nije tako monolitan kao sto je bio ranije. SAD mogu jos dugo da izdrze bez nafte iz Zaliva. Veci je problem za EU, Japan, Koreju i Tajvan oni su trenutno na tankom ledu. Muljaju se price o samo 6 nedelja rezervi kerozina (Jet A1) u EU. Ako su istinite, tesko je proveriti, i ako rat tj blokade potraju onda ce biti - najeba Zravce tuznoto.

Neki pametnjakovic se setio da masovno uvozi detivate, kerozin i dizel, tako da nema dovoljno kapaciteta da se rafinise nafta u strateski zalihama.

1 hour ago, Frank Pembleton said:

Ne valja za koga ? Za USA ili za Iran? ;)

Valja za onoga ko ume da valja.

SAD ima vremena sa ceka i da "blokira blokadu". Iran je u poluraspadu nece moci ovako jos dugo, najverovatnije, a i lose je za biznis.

EU za 2 meseca, ako se ovako nastavi, ce imati ozbiljan problem sa kerozinim i dizelom.

13 minutes ago, x500 said:

Zapad bas nije tako monolitan kao sto je bio ranije. SAD mogu jos dugo da izdrze bez nafte iz Zaliva. Veci je problem za EU, Japan, Koreju i Tajvan oni su trenutno na tankom ledu. Muljaju se price o samo 6 nedelja rezervi kerozina (Jet A1) u EU. Ako su istinite, tesko je proveriti, i ako rat tj blokade potraju onda ce biti - najeba Zravce tuznoto.

Neki pametnjakovic se setio da masovno uvozi detivate, kerozin i dizel, tako da nema dovoljno kapaciteta da se rafinise nafta u strateski zalihama.

Valja za onoga ko ume da valja.

SAD ima vremena sa ceka i da "blokira blokadu". Iran je u poluraspadu nece moci ovako jos dugo, najverovatnije, a i lose je za biznis.

EU za 2 meseca, ako se ovako nastavi, ce imati ozbiljan problem sa kerozinim i dizelom.

Zar nije Lufthanza vec otkazala tonu letova zbog cene goriva?

Trump i ekipa je ozbiljno potcenila iransku ekonomsku sposobnost. Vance kad se vratio iz Islamabada radosno objavio da su pred raspadom, ali u medjuvremenu im Kinezi dali lovu pa mogu da preguraju jos nekoliko meseci..

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.