Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

Legenda hail Još hiljadu godina!

• Replies 10.9k
  • Views 973.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

Ipak zna i da čita hail

Ništa novo nije rekao slepac. Cena nafte odmah skočila

Znaci, ipak salje neke trupe.

25 minutes ago, Weenie Pooh said:

Legenda hail Još hiljadu godina!

Ovo tvoje nestalo, da nije AI?

Dakle ipak nema dokaz da ume da čita (

kinezi, ili zavrcu usi irancima, ili se samo prave da to rade

2 hours ago, radisa said:

Ne znam kakve bi ciljeve sad posle ovog mogao Trump da ostvari, njemu je sad pobeda, ako otvori Hormuz, koji je bio otvoren dok nije napao... To je totalno odustvo mozga i planiranja...

1 hour ago, bios said:

Očigledno je da nema nazad, jer ako se povuče ispada slabić. Kao što rekoh, sve na žalost vodi ka kopnenoj invaziji i potpunoj katastrofi.

Ostaje tanka nada da će da u nekom skorom momentu da crkne. I onda nas iz govana vadi i radi damage controll onaj ništak i ljudski odron sa inicijalima JD.

Opet odgovram obojici, jer mi se cini da imate isto misljenje, ali i da mijesate cilj i sredstvo.

Cilj itekako ima smisla (ponavljam, iz ugla americke hegemonije), ali sredstvo je ono sto nema smisla. I to je jasno jos nakon prvih desetak dana rata. Inace, nebi nakon tri nedelje poceli skupljati brigadu marinaca kojoj je trebalo jos tri da dodje pred zonu borbenih dejstava. A da ne pricamo da baze po Zalivu nisu imale nikakvu inzinjerijsku pripremu i da nista nisu naucili od Rusa u Ukrajini.

Mada, ne treba zaboraviti da je SRJ pristala na povlacenje sa Kosova tek nakon 78 dana, a kamoli da ce Iran koji je 10x veci i koji se za ovo sprema 30 godina da se preda nakon 35. Tako da i ovako lose smiljenja i kilavo izvedena operacija itekako moze slomiti Iran za jos 40 dana.

Sto naravno ne znaci da ce se i desiti, ali malo ko od nas zna stvarno stanje iranske vojske i kapaciteta. Ono sto je sigurno je to da Trump na pocetku nije, a mozda ni sad ne zna.

Iran je vec jednom pristao na brz mir prosle godine i to mu se vratilo novom invazijom ove godine. Mislim da ce oni sklopiti mir ili kad kapituliraju ili kad im Trampara ponudi neku bas jak sargarepu zbog raspada USA ili svecke ekonomije. Obe stvari su jos daleko.

Ajmo polako, jutarnje vežbe, očekuju se udari na Bagdad, US citizens upozoreni da napuste Irak...

Možda bi zaista bilo dobro da izvrše kopnenu invaziju i dožive novi Bay of Pigs. Ja zaista ne znam koji bi bio cilj te invazije, obala je ogromna da bi je kontrolisali. Mislim da Iranci svršavaju na pomisao kopnene invazije, jeva čekaju da im dođu u domet. Možda neki novi Guantanamo, bem li ga...

1 minute ago, Jesper23 said:

Možda bi zaista bilo dobro da izvrše kopnenu invaziju i dožive novi Bay of Pigs. Ja zaista ne znam koji bi bio cilj te invazije, obala je ogromna da bi je kontrolisali. Mislim da Iranci svršavaju na pomisao kopnene invazije, jeva čekaju da im dođu u domet. Možda neki novi Guantanamo, bem li ga...

Bay of Pigs je bio akcija sa kubanskim izbeglicama ovde bi pre izgledalo kao akcija u Somaliji kada su se iskrcali na plaze praceni novinarima, a posle im vukli leseve vezane kolima za noge po ulicama pa se povukli.fantom

Ti baš voliš te teme sa smrtonosnim ishodima...

Oh wait evilsmile

Edited by Marcus Wulffings

4 minutes ago, Marcus Wulffings said:

Ti baš voliš te teme sa smrtonosnim ishodima...

Oh wait evilsmile

Jbg, nema vise Caka Norisa da izbavlja nestale u akciji, Stalone je mator da se lomata po Iraku, a Dzejson Stetham je izdajnicki Britanac i ne moze da glumi u filmovima gde se velicaju US heroji. D

7 hours ago, radisa said:

To je tako kad razložno razmišljaš, slično sam i ja pisao...

ALi, ovo sad nema nikakvog smisla, čini se da je 50/50 - povlačenje/napad sa pešadijom...

To znači da nikakvog plana nije bilo nego se išlo ad hock ubijemo vrh, možda se uuše, pa ako ne prođe to, videćemo šta ćemo... Nije da je i Putin bio pametniji sa Ukrajinom, ali nekako, reako bih da su imali plan B i da realno Rusija ostvaruje neke ciljeve, teško, uz muku, ali nešto ide... Ne znam kakve bi ciljeve sad posle ovog mogao Trump da ostvari, njemu je sad pobeda, ako otvori Hormuz, koji je bio otvoren dok nije napao... To je totalno odustvo mozga i planiranja...

Bile su demonstracije u januaru i neko je mudro zakljucio da samo trebaju da kazu "bu" i sve se raspada.

Pazu, primer Sirije u Asada, i sve se raspalo za nekuh 20ak dana.

Mi ne znamo u kakvom je stanju vlast u Iranu. Za sada deluje zilavo, ali to moze i ne mora nista da znaci.

Mozda negde cuci neki novi iranski Dzulani, za samo 15 godina je uspeo od probisveta i zatvorrnika da postane predsednik i rado vidjrn gost i u Vosingtonu i u Berlinu.

Druga vazna srvar, da li neko misli da SAD nemaju vojni plan za Iran? Da za ovih 47 godina nisu nosta stavili na papir?

1 minute ago, x500 said:

Druga vazna srvar, da li neko misli da SAD nemaju vojni plan za Iran? Da za ovih 47 godina nisu nosta stavili na papir?

Jesu stavili na papir dosta toga - problem je sto Tramp, a i prvi saradnici mu, bas ne vole da citaju nista sto je duze od 5 prosirenih recenica.fantom

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.