Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

1 hour ago, Engineer said:

Raspali NATO ne može bez Amerike ni avion do Irana da prebaci

pa to su mali lovci. zato ih tankaju usput.

• Replies 10.9k
  • Views 973.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

2 hours ago, theanswer said:

Španije je uskratila vazdušni prostor za prelet američkim avionima, Italija je uskratila bazu na Siciliji a Tramp jutros kaže da im ni Francuzi nisu dozvolili prelet.

.

IMG_20260331_163458_872.jpg

22 minutes ago, namenski said:

Nisi ti to uopste dobro ukapirao, mozda nisi trebao ni da se trudis

e, nemoj vise da najblaze receno pokusavas da cepas dlaku na cetvoro...

fantom

Ko te naljutio danas? cry

Ja sam mislio da se tvoja pravedničko-gnevna reakcija na onaj tvit odnosila upravo na korišćenje riječi “po prvi put”, “nikad ranije viđeno” i sl., pa sam htio da, u najboljem maniru drvenog advokatisanja, ponudim autoru tvita odstupnicu koja bi formalno (donekle, nategnuto…) opravdala taj izbor riječi…

40 minutes ago, namenski said:

Nisi ti to uopste dobro ukapirao, mozda nisi trebao ni da se trudis: kod izumiteljatm koje pominjes rasni zakoni su bili - rasni...

Ostali su tretirani posebno, jer lostm Nemac je mogao da postane dobartm Nemac, komunist je mogao da se presaldumi, pa i da postane nacista, desavalo se..

Dok Jevrejin, Sloven, Ciganin nisu mogli da se upisu u Nejevreje, Neslovene, Necigane...

Jel' tako da nije isto?

Edit: e, nemoj vise da najblaze receno pokusavas da cepas dlaku na cetvoro...

fantom

To kad se po svaku cenu 'oce da demonstrira ljubav, baratanje detaljima, 1 preciznost...

Eto, NDH zakoni glede Srba uopste nisu bili rasisticki, etnicki i statijaznam: isto poreklo, isti jezik, ista rasa...

Tako da ne moze da se kaze da je rasni zakon...isuse

Vise onako, komsijski...

E, saglasan sam potpuno, ali prijateljski pitam ovako uzgred: zar nije baš posebna bizarnost sa NDH što se rasni zakoni nisu odnosili na Srbe, koji su bili najbrojnije žrtve, već samo na Jevreje i Cigane. A da su Srbi ubijani kao "državni neprijatelji" ili već tako neki izgovor. Mada jesam jednom davno čuo i za upotrebu trake "pravoslavac", što se svakako odnosi na period pre uspostavljanja HPC (iako je svejedno čudno obzirom na Besarovića, Uzelca itd).

2 minutes ago, Frank Galvin said:

E, saglasan sam potpuno, ali prijateljski pitam ovako uzgred: zar nije baš posebna bizarnost sa NDH što se rasni zakoni nisu odnosili na Srbe, koji su bili najbrojnije žrtve, već samo na Jevreje i Cigane. A da su Srbi ubijani kao "državni neprijatelji" ili već tako neki izgovor. Mada jesam jednom davno čuo i za upotrebu trake "pravoslavac", što se svakako odnosi na period pre uspostavljanja HPC (iako je svejedno čudno obzirom na Besarovića, Uzelca itd).

Nista tu nije bizarno, njima su istovremno Srbi i pravoslavci (poturice tj posrbice Hrvata od strane podle SPC koja ih je ubedila da su ustv Srbi) ali istovremeno to su i praavi Srbi koji su listom neatuhtoni, odneli posle na opancima koliko su i doneli kad su dosli iz Srbije, pritom Bosna je srce Hrvatske, a muslimani, sem sto su cinili 30ak tricavih procenata udarnih ustaskih snaga su po potrebi bili i dodatne zrtve ustasa gde im vec kako naleti.

Odavno je ta prica, mozes u pismima Nikole Tesle da citas o hrvatskim rogovima i tako. Nije to nista iskocilo pre WWII onako ni odakle i iscezlo posle WWII pred neumitnim bratststvom i jedinstvom kako nas levi liberali uce.

8 minutes ago, Mel said:

Nista tu nije bizarno, njima su istovremno Srbi i pravoslavci (poturice tj posrbice Hrvata od strane podle SPC koja ih je ubedila da su ustv Srbi) ali istovremeno to su i praavi Srbi koji su listom neatuhtoni, odneli posle na opancima koliko su i doneli kad su dosli iz Srbije, pritom Bosna je srce Hrvatske, a muslimani, sem sto su cinili 30ak tricavih procenata udarnih ustaskih snaga su po potrebi bili i dodatne zrtve ustasa gde im vec kako naleti.

Odavno je ta prica, mozes u pismima Nikole Tesle da citas o hrvatskim rogovima i tako. Nije to nista iskocilo pre WWII onako ni odakle i iscezlo posle WWII pred neumitnim bratststvom i jedinstvom kako nas levi liberali uce.

Poznajem veoma dobro tematiku pošto sam i poreklom Srbim iz Hrvatske (tj mešano ali očev otac došao kao izbeglica kad su zaklali pradedu), a i živeo sam tamo (premda rođen ovde), a i bavio sam se temom ekstenzivno, nego se baš nešto sećam da u rasnim zakonima nema pomena Srba? Mogućno je da grešim.

2 minutes ago, Frank Galvin said:

Poznajem veoma dobro tematiku pošto sam i poreklom Srbim iz Hrvatske (tj mešano ali očev otac došao kao izbeglica kad su zaklali pradedu), a i živeo sam tamo (premda rođen ovde), a i bavio sam se temom ekstenzivno, nego se baš nešto sećam da u rasnim zakonima nema pomena Srba? Mogućno je da grešim.

po meni su i Srbi bili ukljuceni u rasne zakone. Jedino sto nisu tetirani identicno kao Jevreji (bar ne na piapiru), jer su zakoni o Jevrejima prepisivani od nacista.

2 minutes ago, Mel said:

po meni su i Srbi bili ukljuceni u rasne zakone. Jedino sto nisu tetirani identicno kao Jevreji (bar ne na piapiru), jer su zakoni o Jevrejima prepisivani od nacista.

Naravno da su Srbi bili žrtve genocida, pitanje je vrlo prosto i uzgredno je, u tom smislu "bizarnost, kao takvo je i postavljeno, to jest da li su imenovani kao Srbi u rasnim zakonima?

24 minutes ago, Frank Galvin said:

Posteno receno, zatekao si me: gotovo sam siguran da se NDH legislativatm odnosila izricito pre svega na Srbe.

Da ne oftopikujemo, treba proveriti, priznajem da je zlo i naopako da oko toga nismo sigurni.

U svakom slucaju hvala na podsticaju )

35 minutes ago, Pantelija jr said:

Ko te naljutio danas? cry

Ja sam mislio da se tvoja pravedničko-gnevna reakcija na onaj tvit odnosila upravo na korišćenje riječi “po prvi put”, “nikad ranije viđeno” i sl., pa sam htio da, u najboljem maniru drvenog advokatisanja, ponudim autoru tvita odstupnicu koja bi formalno (donekle, nategnuto…) opravdala taj izbor riječi…

E, mani me tih duhovitih licnih opaski: niko me nije naljutio, zlo i naopako da se oko bilo cega forumskog ljutim.

Nije u redu taman toliko koliko bi bilo da ja tebe pitam oko boldovanog, dakle, sta ti bi da danas mislis? cry

Sto se tice nudjenja odstupnice autoru tvita, resi to sa njim, nisam u toku...thumbup

A sad bezim, evo je Mel ujahala u punom sjaju...

1 minute ago, namenski said:

Da ne oftopikujemo

Amen to this.

Dobro je ovo narandžasto čičište, opet maestralno lupeta. Kaže da je uništio Iran, da ga jebeno razvaljuje. Posebno su ga zadivile eksplozije u Esfahanu, a što je očigledno da su nešto pogodili.

Samo...IRGC najavljuje da će od sutra za uzvrat gađati američke kompanije. Nešto su im ovi dobro okrnjili.

Вр’!

Trampara obliteruje, IGRC anobliteruje

Sustainability Reduce GIF by 96Daisies

Гледа ли ко Алекса са Хистори Леџендс?

40 minutes ago, Marcus Wulffings said:

Samo...IRGC najavljuje da će od sutra za uzvrat gađati američke kompanije. Nešto su im ovi dobro okrnjili.

IRGC says for every assassination following American companies will be targeted:
1. Cisco
2. HP
3. Intel
4. Oracle
5. Microsoft
6. Apple
7. Google
8. Meta
9. IBM
10. DEL
11. Palantir
12. Nvidia
13. GP. Morgan
14. Tesla
15. GE
16. Spire Solution
17. G42
18. Boeing

Prima li IRGC donacije za ove aktivnosti? Pitam za druga ph34r

Edited by Engineer

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.