Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

Da i ne, najbolji premer su bas ti isti Kurdi.

Turska, kao onti-kurdska komoonenta je uvek tu, vec 50-60 godina. To nije smetalo da Kurdi budu kusur u svakom regionalnom sukobu. I u Iraku i u Siriji. Malo ih napujdaju, oni se ponadaju da ce dobiti drzavu, i dobiju ... da izbuju oci. Najbolji primer je bas Sirija, pre par meseci su na njih pustilu umerene islamiste i pocistili su ih.

Sta je problem da ib iskoriste jos jednom, tesko da su se dozvali pametu. Mozda im uspe ovaj put da naprave svoju drzavu ;)

Edited by x500

• Replies 10.9k
  • Views 974.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

Dozvali su se pameti,pošto su ih prodali zadnji put USA i ekipa.

• Popular Post
3 hours ago, Hubris said:

Pa ne bas. Kada su bacene na onaj trafo na Bezanijskoj kosi ceo Novi Beograd a I sire je bio bez struje 48 sati dok su cistili. Znam da je bilo toliko zato sto toliko zamrzivac moze da odrzi temperaturu ako se ne otvara, mi smo vec krenuli da pravimo planove sta cemo I kako sa hranom…

Ne znam da li se neko od novobeogradskih komsija toga seca- stvorio se voltin luk, nebo kao da je dan, bez ikakvog zvuka eksplozije. U par sekundi dok sam cekala sta ce biti, pomislih ‘a tako to znaci izgleda….’

Zato sto su ih naterali da skidaju grafitna vlakna, koja izazivaju kratak spoj i reakciju relejne zastite (iskljucnje prekidaca) i time privremeni prekid napajanja grafitna vlakna ne izazivaju fizicka ostecenja, usledila su fizicka ostecenja.

To je Beograd 5, u Beogradu su posle toga gadjane velika na Rakovici i prema Smederevu, plus visokonaponska postrojenja po Srbiji, Novi Sad, Bajina Basta, Obrenovac, 2000/2001. jedva se uvezlo da se prezivi ona ledena zima, a trafo stanice krpljene «rezervnim» trasformatorima iz komsiluka. Unisten veliki transformator nije roba sa police, vec se pravi po narudzbini.

Troll off

Edited by Moonwalker

28 minutes ago, x500 said:

Turska, kao onti-kurdska komoonenta je uvek tu, vec 50-60 godina. To nije smetalo da Kurdi budu kusur u svakom regionalnom sukobu. I u Iraku i u Siriji. Malo ih napujdaju, oni se ponadaju da ce dobiti drzavu, i dobiju ... da izbuju oci. Najbolji primer je bas Sirija, pre par meseci su na njih pustilu umerene islamiste i pocistili su ih.

Sta je problem da ib iskoriste jos jednom, tesko da su se dozvali pametu. Mozda im uspe ovaj put da naprave svoju drzavu ;)

Pa da, pošto su koliko juče dobili kurac da izbiju oči u Siriji, šta bi im falilo da odmah nasednu na istu priču još jednom?

Mislim, po zakonu velikih brojeva gazde moraju jednom da ih ne ispale, kad-tad. Kolike su šanse da će im prodati ciglu baš svaki put, u milion slučajeva za redom? Astronomski male! Kurdistan ante portas!

Mislim da su u nekom trenutku krenuli da ih konvencionalno gadjaju (Bajina Basta?)... tako nesto su mi moji pricali. Valjda je dobro sto nismo otegli jos tu kapitulaciju...

3 minutes ago, Weenie Pooh said:

Pa da, pošto su koliko juče dobili kurac da izbiju oči u Siriji, šta bi im falilo da odmah nasednu na istu priču još jednom?

Mislim, po zakonu velikih brojeva gazde moraju jednom da ih ne ispale, kad-tad. Kolike su šanse da će im prodati ciglu baš svaki put, u milion slučajeva za redom? Astronomski male! Kurdistan ante portas!

Pa nije to 0/1. Neka autonomija i de facto lokalna ekipa bi nekima bili dovoljni da se ubace u pricu...

Kurdi su Indoiranski narod i da leko su blizi Persijancima nego Arapima i Turcima

• Popular Post
Just now, Mel said:

Mislim da su u nekom trenutku krenuli da ih konvencionalno gadjaju (Bajina Basta?)... tako nesto su mi moji pricali. Valjda je dobro sto nismo otegli jos tu kapitulaciju...

U Boru je gađana konvencionalnim oružjem trafo stanica (transformator) koja je obezbeđivala struju čitavom industrijskom kompleksu. Iz nje je iscurelo ne znam koliko litara piralena i zagadilo okolno zemljište. Jadnici koji su radili na raščišćavanju su ubrzo poumirali od kancera, do jednog.

4 minutes ago, Weenie Pooh said:

Ponekad mi se cini da zivimo u paralelnom univerzumu gde je fikcija postala stvarnost u najbalnijem pojavnom obliku.

Mozda ovog puta i uspe )

Kurdi sigurno u Iranu imaju mnogo bolji polozaj nego bilo gde u komsiluku. Sto bi to trade-ovali da ginu i onda ih USA verovatno opet ispali pa im Iranci naknadno jebu nanu naninu? Ako negde USA krene da izaziva pobunu to ce biti ovi Beluciji, oni jesu naostreni.

Nego kad pogledas mapu, nije ni cudo sto je ovaj Pakistan ceo svoj zivot u nekim internim i ne-toliko-internim ratovima:

Major_ethnic_groups_of_Pakistan_in_1980_

5 minutes ago, Filozof manijak said:

U Boru je gađana konvencionalnim oružjem trafo stanica (transformator) koja je obezbeđivala struju čitavom industrijskom kompleksu. Iz nje je iscurelo ne znam koliko litara piralena i zagadilo okolno zemljište. Jadnici koji su radili na raščišćavanju su ubrzo poumirali od kancera, do jednog.

Jebote... i naravno da za ovo nikad nisam cuo. Jebem ti drzavu.

3 hours ago, zmanic said:

OK, vaše mišljenje je takvo. Većina verovatno slično. Ja ne mislim tako.

Vremenom dobijaju "mulci". Iranci ne, dobiće manje. Znatno manje. Ravno ništa a izgubili su mnogo, mnogo njih, SVE.

Pa o tzv. mulama smo i pričali. Podsetiću te šta si pisao:

Budale (mule tj. "mulci") izgleda misle da dobijaju vremenom.

Nemaju iranci mnogo vremena do se nešto igraju oko izbora meta. Trebali su da lupaju direktno u NE, a ne da plaše mečku rešetom.

Dakle, ispravno si stavio znak jednakosti između kategorija "mulci" i "iranci" jer se u ovom ratu samo jedna strana suprotstavlja izraelsko-američkoj koaliciji, nema ih dve tamo.

A sad, pošto sam ti objasnio kako im je jedina nada da nekako izdrže duže od protivnika, ti povlačiš liniju razgraničenja između mula i Irana da bi ustvrdio da nije tako, da će sa vremenom praaavi Iranci dobiti sve manje, izgubiti sve cry

Ako je tačan taj oslobodilački narativ, ako je režim okupatorski a naaarod bi da ih američke bombe što pre oslobode, onda je na njima da se odazovu na Tramparine pozive na kontrarevoluciju.

Neka se organizuju, neka izvedu na ulice sve te milione i milione obespravljenih, neka kliču "Thank you Trump, thank you Bibi" kao njihovi zemljaci apatridi po evropskim prestonicama.

Da sam ja nešto OnlyFans Iranka koja se raduje bombardovanju svoje zemlje porekla, dao bih da me umotaju u izraelsku zastavu, utovare u F-35, i lansiraju na Teheran da ga oslobodim.

3 hours ago, zmanic said:

Jedini znak okončanja ovog rata biće novi talas izbeglica preko "pametnih" balkanca prema EU. Došli su na red i perzijanci.

Čuj došli na red, pa beži se već decenijama unazad. Samo se to nekako nije previše negativno odrazilo na Iran. Pitam se zašto, evo rahmetli Homeini je još pre 45 godina izneo svoju teoriju:

"They say there is a brain drain. Let these decayed brains flee. Do not mourn them, let them pursue their own definitions of being. Is every brain with - what you call - science in it honourable? Shall we sit and mourn the brains that escaped? Shall we worry about these brains fleeing to the US and the UK? Let these brains flee and be replaced by more appropriate brains. Now that the Islamic Republic is filtering, you are sitting worried why they are executing? Why are you discussing these rotten brains of lost people? Why are you questioning Islam? Are they fleeing? To hell with them. Let them flee. They were not scientific brains. All the better. Don't be concerned. They should escape - this is not a place for them to live any more. These fleeing brains are of no use to us. Let them flee. If you know that this is no place for you, you should flee too."

Na pomen Kurdistana prvo će Turci da sruče na njih sve što imaju u arsenalu. U Turskoj živi oko 20 miliona Kurda, dok 99% Kurda (od 10 miliona) na teritoriji Irana živi upravo uz granicu sa Turskom. Sumnjam da će Ameri žrtvovati Tursku kao saveznika zbog Kurda, osim ukoliko Izrael nema namjeru da se nakon Irana obračuna upravo sa... da, pogodili steee.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.