Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

1 hour ago, dragance said:

Ko se odazvao vapaju za pomoć?

@namenski izadji iz 1956 godine, svet se promenio.

I ti iz 1992.

• Replies 10.9k
  • Views 974.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

1 hour ago, SNARC said:

Ja cu da naduvam gume na biciklu..neka nafta sjace gdi god i koliko god hoce.

A kad smo kod duvanja vec..naduvaj nam svima jaja narandzasti Doni.

2.5 Bara - po propisima. D

https://www.wionews.com/photos/saudi-arabia-s-mbs-speaks-with-trump-regularly-urges-harsh-actions-against-iran-report-1773651226374/1773651226375

Saudi Arabia’s MBS speaks with Trump regularly, urges harsh actions against Iran: Report

Reports indicate Saudi Crown Prince Mohammed bin Salman is maintaining regular contact with President Trump, privately urging decisive military action against Iran to "cut off the head of the snake" and neutralise its regional influence.

17736596386165114867055504395457.jpg

u vezi famoznog clana 5. ako us tenkre izjavi da iran ima tajni plan sa bla bla bla i pokaze slike tipa irak, sve sa epruvetama, i da je taj tajni plan ustvari veliki napad na us i evropu, onda moraju hrvat i estonac u tenk i pravac bhrain? ili mogu da ga iskuliraju?

13 minutes ago, Krampa said:

u vezi famoznog clana 5. ako us tenkre izjavi da iran ima tajni plan sa bla bla bla i pokaze slike tipa irak, sve sa epruvetama, i da je taj tajni plan ustvari veliki napad na us i evropu, onda moraju hrvat i estonac u tenk i pravac bhrain? ili mogu da ga iskuliraju?

Seli Hrvat, Estonac i Litvanac u tenk...

Ovo ni kao pocetak vica ne zvuci dobro.

1 hour ago, Vasilij Zajcev said:

Bez želje da se mešam u Dragančetovu i tvoju razmenu, da kažem jednu dve o tom (drugu) članu - na njega može da se pozove članica Saveza koja smatra da je napadnuta. Na sastanku argumentuje zašto joj je potrebna kolektivna zaštita, po nekom nepisanom pravilu treba da prijavi i neku značajnu štetu i ljudske žrtve, a onda članice ponaosob odlučuju da li će joj priteći u pomoć. I da, jasno je definisana teritorija na kojoj taj napad može da se dogodi (mislim USA i Evropa sa Turskom, ali je vrlo precizno geomapirano) i tu Arabijsko poluostrvo ne pripada. Proveravao sam to zbog onog napada dronom na Kipar..

Amerika je i jedina članica Saveza koja se ikad pozvala na član 5 (11.9.2001) i ni tada nisu učestvovale sve članice.

Niko se ne veze za clan 5 kao pijan za plot. Videli smo bezbroj puta kako se Nato vazali prikljucuju nakaradnim operacijama pod izgovor zastite demokratije, od Iraka do Libije. Plus precutno odobravanje kao u Venecueli ili Iranu prosle godine. Meni smesno kad neko kaze da EU ima cvrstu poziciju.

23 minutes ago, Lo Zingaro said:

Niko se ne veze za clan 5 kao pijan za plot. Videli smo bezbroj puta kako se Nato vazali prikljucuju nakaradnim operacijama pod izgovor zastite demokratije, od Iraka do Libije. Plus precutno odobravanje kao u Venecueli ili Iranu prosle godine. Meni smesno kad neko kaze da EU ima cvrstu poziciju.

I kad Kapetan Bertorelli end hiz brejv mena ar kaming tu Judeja to fiks tings rajt?

EY-Ei-2X0AEfTMn.jpg

3 hours ago, dragance said:

@namenski izadji iz 1956 godine, svet se promenio.

Jeste!

Sada ima trampa i tebe, mrtva trka...

nobles

5 hours ago, Jesper23 said:

Jake eksplozije u King Salman avio bazi, ponovo pogođen i Abu Dhabi.

Mislim da niko nije očekivao ovakvo postupanje Irana, očekivalo se da će rokati po Izraelu, ali ovo nisu očekivali.

Onda slabo rade službe

Iran je po tom pitanju izbušen da nema kud' više te mi je jedina ideja da Izrael nije šerovao info da će uraditi to što rade.

negotiated safe passage.

According to #MarineTraffic data, the 237-metre crude oil tanker entered the Iranian Exclusive Economic Zone on 15 March at 11:33 UTC and crossed the Strait of Hormuz at 14:43 UTC. The vessel is currently sailing in the Gulf of Oman at around 9.6 knots, having successfully passed through the strait with AIS active.

The transit follows weeks of significantly reduced traffic through the strategic waterway, with more than 20 long-range tankers reported to have exited the Gulf.

https://x.com/MarineTraffic/status/2033490585298915497

Dosta zanimljiva putanja, na drugim nalozima sugerišu da je uzrok to zato što je deo tesnaca udaljeniji od Irana miniran.

Edited by vememah

6 minutes ago, namenski said:

Jeste!

Sada ima trampa i tebe, mrtva trka...

nobles

Drži se brodova i moreplovstva. Bolje ti ide nadmenski.

1 hour ago, Krampa said:

Hrvat i Estonac verovatno će morati (Hrvat neće dok je Milanović vrhovni kom)

Ali da, raja iz druge beton lige bi verovatno poslala čizme jer drugo baš i nemaju.

E sada tu možda povuku jači u EU pa kaže ili usa ili mi...

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.